The Ordinary. Caffeine Solution 5%+ EGCG

Aqua (Water) – Vann (aqua) brukes først og fremst som et løsemiddel i kosmetikk og personlig pleieprodukter for å hjelpe med å løse opp ingredienser i preparater. Det danner også emulsjoner der olje- og vannkomponentene i produktet kombineres for å danne kremer og kremer. Til slutt hjelper det å hydratere huden.

Caffeine – Koffein er den viktigste stimulanten i drikkevarer som kaffe og te. Det er ofte inkludert i hudpleieprodukter med påstander om at det vil forbedre utseendet på cellulitter eller puffede øyne. Påført på hud kan koffein ha beroligende og antioksidantegenskaper, spesielt når huden blir utsatt for UV

Maltodextrin – plantebasert sukker opprettet ved å hydrolysere et sakkarid med stivelse fra mais, potet eller ris. Maltodextrin gjør mange ting i kosmetiske produkter, inkludert absorbent, bindemiddel, stabilisator, filmdannende middel og hudmykner.

Glycerin – Også kalt glyserol eller glyserin, er glyserin et fuktighetsgivende middel som finnes i alle naturlige lipider (fettstoffer), enten det er dyr eller grønnsaker. Det kan være avledet fra naturlige stoffer ved hydrolyse av fett og ved gjæring av sukker. det kan også fremstilles syntetisk, noe som vanligvis er tilfelle med dagens hudpleieprodukter.

Propanediol – En glykol som kan forbedre absorpsjonen av ingredienser (for eksempel salisylsyre) i huden. Propandiol kan avledes naturlig (fra mais) eller syntetisk. Den har fuktighetsgivende egenskaper som kan etterlate en jevn, duggfri finish. Propandiol er en godt tolerert ingrediens, ikke sannsynlig å forårsake følsomhet.

Epigallocatechin Gallatyl Glucoside – En av de aktive ingrediensene i grønn te antas å være ansvarlig for dens mange helsemessige og utseendemessige fordeler, både oralt inntak og topisk. Den største fordelen med epigallocatechin-3-gallate er at den er en hud-beroligende og antioksidant.

Gallyl Glucoside – er en glykosylert form av gallinsyre (dvs. feste sukkermolekylet, glukose til gallinsyre) som kommer fra eikeblader. Det er kjent for sine antioksidanter og beroligende egenskaper og kommer vanligvis til formelen kombinert med andre planteavledede glukosider.

Hyaluronic Acid – HA) er et sukker som finnes naturlig i huden vår som holder vann og hjelper med å holde den hydrert og fylt. HA i kroppene våre holder tusen ganger vekten i vann for ikke bare å beholde all den fuktigheten i huden og leddene våre, men også forhindre at all den fuktigheten fordamper i luften.

Oxidized Glutathione – Kraftig, ikke-enzymatisk antioksidant som naturlig forekommer i huden der den tjener til å forsvare den mot de synlige effektene av miljøskader. Den gradvise nedgangen i den naturlige tilførselen av glutation i kroppen antas å være en nøkkelmarkør for mange utvendige tegn på aldring. Glutathione er et tripeptid som består av tre aminosyrer (cystein, glutaminsyre og glysin), som fungerer unisont for å gi hudreparerende og lysende fordeler når de brukes i aktuelle produkter.

Melanin – er et hudpigment. Det forekommer både hos mennesker og dyr, og det er det som gjør at hår, hud og øyne virker mørkere. Forskning har funnet at melanin kan bidra til å beskytte huden mot UV-stråler.

Glycine Soja (Soybean) Seed Extract – Et naturlig, kraftig antioksidant, gjenopprettende og beroligende middel for hud som er avledet fra soyabønner. Soyaekstrakt har også forskning som viser at det kan forbedre utseendet på en ujevn hudfarge og synlige aldringstegn på grunn av mange års miljøeksponering.

Urea – En syntetisk ingrediens som tjener til å hydratere huden og bidra til å opprettholde en normal fuktighetsbalanse i hudens øverste lag.

Pentylene Glycol – er syntetisk fuktighetsmiddel som brukes i kosmetikk og skjønnhetsprodukter som også sekundært brukes som et løsemiddel og konserveringsmiddel. Det er både vann og oljeoppløselig og kan ha fuktbindende og antimikrobielle egenskaper

Hydroxyethylcellulose – Planteavledet teksturforsterker i kosmetiske produkter.

Polyacrylate Crosspolymer-6 – En syntetisk polymer som fungerer for å beskytte hudens overflate, tykne produkter og bidra til å holde kosmetiske formler stabile. Polyacrylate crosspolymer er en allsidig ingrediens som også kan bidra til å gi produktene klarhet og forbedre tekstur.

Xanthan gum – brukes som fortykningsmiddel og stabilisator for å forhindre at produkter skiller seg ut i kosmetikk og mat. Det skaper en gel-lignende struktur og brukes også som et bærermiddel. Det gir mulighet for en jevn, jevn anvendelse når den brukes kosmetisk.

Lactic Acid – melkesyre bidrar til å holde huden fuktig og føles mindre tørr. Når du bruker melkesyre regelmessig, kan det også forbedre aldringstegn. Det stimulerer kollagenfornyelse og kan feste huden din. Hyperpigmentering (solflekker eller aldersflekker) blekner og fine linjer og rynker mykner og glattes ut.

Dehydroacetic Acid – Et syntetisk konserveringsmiddel brukt i mengder på 0,6% eller mindre der det har vist seg å være trygt og effektivt. Dehydroeddiksyre er karakterisert som et hvitt til kremet krystallinsk pulver. Noen ganger brukes saltformen (kjent som natriumdehydroacetat), ettersom den er mer løselig i visse typer kosmetiske formler. Dehydroeddiksyre er mest effektiv mot sopp.

Trisodium Ethylenediamine Disuccinate – Brukes som vannmyknende og chelaterende middel (en forbindelse som binder og skiller ut metaller, og holder dem fra å feste seg til andre ingredienser).

Propyl Gallate – En ester av gallinsyre som er en antioksidant, og som beskytter fett og oljer som brukes i kosmetikkprodukter mot å bli harsk. Det er blitt gitt sikkerhet som brukt i kosmetikkprodukter.

Dimethyl Isosorbide – Dimetylisosorbid er en klar, slett oljeaktig væske som fungerer som et løsningsmiddel og kan være plantebasert eller syntetisk. Det brukes også til å redusere tykkelsen på produkter, for eksempel å holde en væske i sin flytende form i stedet for å la den vende seg tilbake til en lotion (eller, i kosmetikk kjemi parlance, en tykkere emulsjon). En annen funksjon av denne ingrediensen er å tillate kontrollert, vedvarende levering av viktige ingredienser som antioksidanter, slik at de i teorien kan gi sterkere fordeler.

Benzyl Alcohol – Organisk alkohol som forekommer naturlig i noen frukt (aprikoser, tyttebær) og te. Den viktigste funksjonen i kosmetikk er som et konserveringsmiddel, og det er blant de minst sensibiliserende konserveringsmidlene som er i bruk.

Høye mengder benzylalkohol kan gi en merkbar blomsterlignende duft til produkter, ettersom den er en del av duftsminken fra noen essensielle oljer som jasmin. Som en flyktig alkohol kan det utgjøre en risiko for følsomhet når den brukes i høye mengder, men anses som trygg som brukt i kosmetikk.

1,2-Hexanediol – Et syntetisk konserveringsmiddel og fuktighetsbindende middel som tilhører en klasse midler kjent som høyere molekylære glykoler.

Ethylhexylglycerin – syntetisk hudmykningsmiddel som også brukes som konserveringsmiddel, bærer eller suspensjonsmiddel for andre konserveringsmidler, så som fenoksyetanol.

Phenoxyethanol – er et mye brukt syntetisk konserveringsmiddel som har global godkjenning for bruk i alle kosmetiske produkter i konsentrasjoner opptil 1%.

Caprylyl Glycol – Hud- og hårkondisjoneringsmiddel som kan være planteavledet eller syntetisk. Brukes ofte som en del av en konserveringsmiddelblanding i kosmetikk.