Ingrediener Clinique ID

Active Cartridge Concentrate for Uneven Skin Tone:

-Japanese Angelica Root: Helps encourage a more even skin tone.

-Ascorbyl Glucoside: Helps to reduce the appearance of discoloration.

-Salicylic Acid: Supports fresher-, smoother-, brighter-looking skin.

Water – Vann (aqua) brukes først og fremst som et løsemiddel i kosmetikk og personlig pleieprodukter for å hjelpe med å løse opp ingredienser i preparater. Det danner også emulsjoner der olje- og vannkomponentene i produktet kombineres for å danne kremer og kremer. Til slutt hjelper det å hydratere huden.

Butylene Glycol – Vanlig brukt ingrediens som har flere funksjoner innen kosmetikk, blant annet som en teksturforsterker. Det ligner propylenglykol, men har en lettere tekstur.

Ascorbyl Glucoside – er en stabil form for C-vitamin kombinert med glukose. Når den er riktig formulert og absorbert i huden, brytes den ned til askorbinsyre (rent C-vitamin). Den fungerer som en antioksidant og fungerer godt sammen med andre påfyllings- og antioksidantbestanddeler for å bevare viktige stoffer som huden trenger å se jevnere, lysere og yngre ut. Forskning på ascorbylglukosids (som det heter på norsk) evne til å forbedre ujevn hudfarge eller flekker er ikke så spennende, i det minste sammenlignet med mer studerte typer vitamin C; Ascorbylglukosid pluss B-vitamin niacinamid er imidlertid en levedyktig kombinasjon å vurdere, og flere hudpleieprodukter parer disse ingrediensene. Men ser ikke niacinamid i denne.

Caffeine – Koffein er den viktigste stimulanten i drikkevarer som kaffe og te. Det er ofte inkludert i hudpleieprodukter med påstander om at det vil forbedre utseendet på cellulitter eller puffede øyne. Påført på hud kan koffein ha beroligende og antioksidantegenskaper, spesielt når huden blir utsatt for UV

Angelica Acutiloba (Japanese Angelica) Root Extract – Flyktig (eller ingrediens som fordampes lett ved normale temperaturer) olje hentet fra angelicaplanten. Oljen inneholder kjemiske bestanddeler som kan være fototoksiske, inkludert bergapten, imperatorin og xantotoksin. Selv om noen komponenter av angelica olje har antioksidantevne, er det en risikabel ingrediens å bruke på huden hvis den blir utsatt for sollys.

Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract – er flott for to ting: aldring og hudutjevning. Den inneholder antioksidanter for å beskytte huden din mot frie radikaler og for å hjelpe den med å opprettholde ungdommelig elastisitet lenger.

Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract – Ikke-sensibiliserende planteekstrakt (også kjent med det latinske navnet Cucumis sativus). De fleste typer agurk består av 95% vann, og de andre bestanddelene inkluderer hovedsakelig askorbinsyre (vitamin C), koffeinsyre (en antioksidant), fettsyrer, mineral silika, pluss andre sporstoffer.

Molasses Extract – Tradisjonelt har mange mennesker også brukt melasse for å helbrede sår og hudforbrenninger. Dette stoffet sies å ha effektive sårhelende egenskaper. Samtidig oppmuntrer melasse også til vekst av sunt vev.

Scutellaria Baicalensis Root Extract – Scutellaria baicalensis rotekstrakt kommer fra en blomstrende plante hjemmehørende i Kina, hvor den har blitt brukt i mange år som en av de mange urtepreparater innen kinesisk medisin. I Kina er ekstraktet kjent som Huang-Qin eller gylden urt, fordi roten er en gullgul farge. Det er først og fremst brukt i kosmetikk for sin lovende evne til å avbryte dannelse og overføring av overflødige pigment; Imidlertid ble disse vitenskapelige studiene gjort in vitro på hudceller, ikke intakt hud på mennesker som sliter med mørke flekker, så det som virker spennende i laboratoriesettingen er ikke sikkert at får noen særlig effekt som et hudforbedrings produkt til levende mennesker. Det andre problemet er den nåværende mangelen på enighet om hvor mye av dette rotekstraktet som trengs for å synligvis farge hudfarging; noen sier at 0,1% er nok, andre anbefaler at minst 1% konsentrasjon er nødvendig, og noen blandinger med denne ingrediensen sier at mengder på 3-10% må til hvis målet er synlig forbedring av hudfarge.

Salicylic Acid – spesielt gunstig for personer med akne utsatt hud. Salisylsyre er en viktig ingrediens i hudpleie for fet hud. Salisylsyre er også fordelaktig i bekjempelse av kviserutbrudd på grunn av dens evne til å redusere og regulere talgutskillelse.

Phospholipids – type lipid (fett) sammensatt av glyserol, fettsyrer og fosfat.

Stearamidopropyl Dimethylamine – er et fet gruvesalt, brukt som en hårpleieingrediens som brukes som et konditioneringsmiddel og antistatisk middel i sjampo og balsam, og brukes også noen ganger for sine selvlysende, perle-lignende egenskaper.

Stearic Acid – Fettsyre brukt som et mykgjørende middel og emulgator. Det har vist seg å beskytte hudens overflate mot vanntap og bidra til å kaste opp hudens beskyttelsesbarriere. Stearinsyre kan være syntetisk eller avledet fra dyr.

Caprylyl Glycol – Hud- og hårkondisjoneringsmiddel som kan være planteavledet eller syntetisk. Brukes ofte som en del av en konserveringsmiddelblanding i kosmetikk.

Dipotassium Glycyrrhizate – er et hudkonditioneringsmiddel som har muligheten til å forbedre utseendet på tørr eller skadet hud ved å redusere flassing og gjenopprette smidighet. Dipotassium glycyrrhizate har også vist seg å bidra til å bevare hyaluronsyreinnholdet i huden.

Sodium Hydroxide – også kjent som lut, er en sterkt alkalisk ingrediens som brukes i små mengder i kosmetikk for å etablere og holde pH-verdien til et produkt. Det brukes også som et rensemiddel og denaturerende middel. I høye konsentrasjoner er det en betydelig hudallergen.

Xanthan Gum – brukes som fortykningsmiddel og stabilisator for å forhindre at produkter skiller seg ut i kosmetikk og mat. Det skaper en gel-lignende struktur og brukes også som et bærermiddel. Det gir mulighet for en jevn, jevn anvendelse når den brukes kosmetisk.

Taurine – er en aminosyre hovedsakelig avledet fra dyrevev. Det brukes i hudpleieprodukter, spesielt til anti-aging, der det sies å hjelpe til å roe huden, og når det kombineres med glykolsyre sies det også å ha en peelingeffekt som hjelper til å redusere fine linjer og rynker.

Sodium Citrate – fungerer først og fremst som et buffermiddel for å kontrollere pH-nivået, men kan også brukes som konserveringsmiddel.

Disodium EDTA – Forkortelse for disodium ethylenediaminetetraacetic acid. Brukes som chelateringsmiddel i kosmetiske produkter, (og hva er chelayering sier du? Det omfatter dannelse av to eller flere separate koordinat-bindinger mellom liganden og sentrale atom. Jeg ble ikke noe klokere av den forklaringen.) noe som betyr at det forhindrer ingredienser i en formel fra å binde seg til sporstoffer (hovedsakelig mineraler) som kan være til stede i vann. Studier har funnet at EDTAs, inkludert dinatrium EDTA, som brukt i kosmetiske formuleringer er trygge.

Sodium Sulfite – er et uorganisk salt. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Sodium Sulfate i formulering av rensemidler, såper og vaskemidler for hudpleie og hudpleiepreparater. Natriumsulfat som det heter på norsk øker tykkelsen på den vandige delen (vann) av det ferdige produktet.

Sodium Metabisulfite – Reduserende middel som endrer strukturen i håret. Det kan også brukes som konserveringsmiddel i formuleringer, og kan være et hudsensibiliserende middel. Imidlertid kan det også være en antioksidant.

Potassium Sorbate – Brukes som konserveringsmiddel, brukes nesten alltid i forbindelse med andre konserveringsmidler.

Phenoxyethanol – er et mye brukt syntetisk konserveringsmiddel som har global godkjenning for bruk i alle kosmetiske produkter i konsentrasjoner opptil 1%.

Clinique iD Dramatically Different Hydrating Jelly:

Water – Vann (aqua) brukes først og fremst som et løsemiddel i kosmetikk og personlig pleieprodukter for å hjelpe med å løse opp ingredienser i preparater. Det danner også emulsjoner der olje- og vannkomponentene i produktet kombineres for å danne kremer og kremer. Til slutt hjelper det å hydratere huden.

Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane – er et silikon som er vanndispergerbart (i motsetning til de fleste andre silikoner som vanligvis er oljedispergerbart). Det gjør huden glatt og fin (mykgjørende), fukter, bidrar til å redusere klebrighet og har også noen skumforbedrende egenskaper.

Butylene Glycol – Vanlig brukt ingrediens som har flere funksjoner innen kosmetikk, blant annet som en teksturforsterker. Det ligner propylenglykol, men har en lettere tekstur.

Glycerin – Også kalt glyserol eller glyserin, er glyserin et fuktighetsgivende middel som finnes i alle naturlige lipider (fettstoffer), enten det er dyr eller grønnsaker. Det kan være avledet fra naturlige stoffer ved hydrolyse av fett og ved gjæring av sukker. det kan også fremstilles syntetisk, noe som vanligvis er tilfelle med dagens hudpleieprodukter.

Glyserin er en hudpåfyllende og hudreparerende ingrediens, noe som betyr at det er et stoff som finnes naturlig i huden, noe som hjelper deg med å etablere normal balanse og fuktighet. Det er et av de mange stoffene i huden som hjelper til med å opprettholde et sunt utseende og forsvare mot tørrhet og arbeide for å opprettholde hudens fuktighetsnivå. I hovedsak er glyserin en mester i hydrering, og fungerer best når den kombineres med andre påfyllings- og mykgjørende ingredienser.

Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract – Ikke-sensibiliserende planteekstrakt (også kjent med det latinske navnet Cucumis sativus). De fleste typer agurk består av 95% vann, og de andre bestanddelene inkluderer hovedsakelig askorbinsyre (vitamin C), koffeinsyre (en antioksidant), fettsyrer, mineral silika, pluss andre sporstoffer.

Hypnea Musciformis (Algae) Extract – er en rik kilde til spormineraler, sukker og aminosyrer hentet fra tang. Det er fuktighetsgivende og beroligende for huden, og hjelper til med å beskytte kollagen og øke celleomsetningen.

Gelidiella Acerosa Extract – samme som forrige ingrediens, de er begge algeekstrakter – En rik kilde til spormineraler, sukker og aminosyrer avledet fra tang. Det er fuktighetsgivende, beroligende og hjelper til med å beskytte kollagen og øke celleomsetningen.

Hordeum Vulgare (Barley) Extract – avledet fra byggplanten (Hordeum vulgare), inneholder betydelige konsentrasjoner av fenoler, som er kjent for å gi antioksidantaktivitet. Antioksidantbeskyttelse hjelper til med å forsvare huden mot skadelige frie radikaler som er til stede i miljøet.

Padina Pavonica Thallus Extract – Det hevdes å være en anti-forurensning aktiv ingrediens som fungerer som en beskyttende skjerm mot miljøforurensning. Det hevdes også å forbedre hudresistensen på grunn av sterkere cellekohesjon og ved å stimulere syntesen av kalsiumavhengige cellestrukturer som desmosomer og keratiner.

Helianthus Annuus (Sunflower) – er en ikke-flyktig, ikke-parfymert planteolje brukt som et mykgjørende middel i kosmetikk. Solsikkefrøoljes 60% (i gjennomsnitt) linolsyreinnhold har evnen til å hjelpe til med å fylle opp, styrke og berolige huden.

Seedcake – er et protein som naturlig forekommende enzymer er med på å forhindre at fett oksideres. Gresskarfrø er en veldig god kilde til viktige fettsyrer for å fylle på huden så vel som forskjellige antioksidantforbindelser (inkludert E-vitamin) som hjelper til med å beskytte huden mot tegn på miljøskader.

Sucrose – er et naturlig sukker som brukes i hår- og hudpleieprodukter. Sukrose, fruktose og glukose er alle naturlige og har alle hygroskopiske egenskaper, noe som betyr at de tiltrekker og beholder fuktighet. Den naturlige glykolsyren i sukker hjelper ikke bare med å kondisjonere og fukte huden, men beskytter den mot miljøgifter og giftstoffer.

Caffeine – er den viktigste stimulanten i drikkevarer som kaffe og te. Det er ofte inkludert i hudpleieprodukter med påstander om at det vil forbedre utseendet på cellulitter eller puffede øyne. Påført på hud kan koffein ha beroligende og antioksidantegenskaper, spesielt når huden blir utsatt for UV-lys.

Sodium Hyaluronate – Saltform av hudpåfyllende ingrediens hyaluronsyre; anses som mer effektiv for huden enn ren hyaluronsyre på grunn av sin større kompatibilitet.

Hydroxyethyl Urea – En syntetisk ingrediens som tjener til å hydratere huden og bidra til å opprettholde en normal fuktighetsbalanse i hudens øverste lag.

Hydrolyzed Rice Extract – utvunnet fra bærekraftig, ikke-GMO-riskli, er et vannløselig, vegetabilsk protein av vegetabilsk kvalitet som er rik på aminosyrer som er gunstige for hår og hud. Ris, kjent for å være et mildt materiale, brukes ofte av allergi eller sensitive personer.

Sorbitol – Sorbitol er en type sukker som kan lages syntetisk eller avledes fra naturlige kilder. I likhet med glyserin er det en fuktighetsgivende ingrediens (teknisk sett et fuktighetsmiddel), fortykningsmiddel og glidemiddel. Sukkerkomponenten gjør sorbitol til en spennende prebiotikum, en ingrediens som kan “mate” probiotika som utgjør en persons hudmikrobiom, og dermed hjelpe den med å bli balansert. Spesielt kan sorbitols nedbrytning av visse probiotika skape betaglukan, en hud-beroligende antioksidant.

Sodium Polyaspartate – Allsidig, syntetisk polymer brukt som et filmdannende middel, stabilisator, absorbent, fortykningsmiddel og mykgjøringsmiddel.

Ppg-6-Decyltetradeceth-30 – emulgerende middel og overflateaktivt middel

Ethylhexylglycerin – syntetisk hudmykningsmiddel som også brukes som konserveringsmiddel, bærer eller suspensjonsmiddel for andre konserveringsmidler, så som fenoksyetanol.

Propylene Glycol Dicaprate – er monoestere av propylenglykol og fettsyrer. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Propylene Glycol monoestere og diestere i formuleringen av fuktighetskrem, renseprodukter, duftprodukter og sminkeprodukter som fundamenter og leppestifter.

Caprylyl Glycol – Hud- og hårkondisjoneringsmiddel som kan være planteavledet eller syntetisk. Brukes ofte som en del av en konserveringsmiddelblanding i kosmetikk.

Trehalose – Plante sukker som har fuktighetsgivende egenskaper for huden.

Polysorbate 80 – Polysorbater fungerer som emulgatorer og har også milde overflateaktive egenskaper; noen polysorbater er avledet fra matingrediensen sorbitol, som forekommer naturlig i mange frukter, mens andre har en fettsyrekomponent. Polysorbater anses som ikke-giftige og sikre som de brukes i konsentrasjonene som finnes i kosmetikk og matprodukter (i matprodukter fungerer polysorbater som stabilisatorer).

Carbomer – Gruppe av syntetiske teksturforsterkere som hovedsakelig brukes til å lage gellignende formuleringer. Høye mengder karbomerer i en gel kan føre til at produktet rulles eller baller opp kosmetiske produkter på huden, men dette fenomenet avhenger av andre formelle skritt som er tatt for å minimere denne effekten.

Sodium Hydroxide – også kjent som lut, er en sterkt alkalisk ingrediens som brukes i små mengder i kosmetikk for å etablere og holde pH-verdien til et produkt. Det brukes også som et rensemiddel og denaturerende middel. I høye konsentrasjoner er det en betydelig hudallergen.

Hexylene Glycol – er et løsningsmiddel og viskositetsmiddel som brukes i mange hudpleieprodukter. Det brukes til å tynne ut tunge komposisjoner og lage et tynnere, mer spredbart produkt.

Citric Acid – er en alfahydroksysyre som brukes i personlig pleieprodukter for å justere surheten eller fremme hudskrelling og gjenvekst når det gjelder anti-aging produkter. Sitronsyre finnes naturlig i sitrons frukt og juice, noe som gir den karakteristiske sure smaken.

Sodium Citrate – fungerer først og fremst som et buffermiddel for å kontrollere pH-nivået, men kan også brukes som konserveringsmiddel. Som et buffermiddel fungerer natriumcitrat for å etablere og holde pH-verdien til et produkt. … Hudens normale pH er svakt sur, vanligvis mellom 4 og 6.

Disodium EDTA – Brukes som chelateringsmiddel i kosmetiske produkter, noe som betyr at det forhindrer ingredienser i en formel fra å binde seg til sporstoffer (hovedsakelig mineraler) som kan være til stede i vann. Studier har funnet at EDTAs, inkludert dinatrium EDTA, som brukt i kosmetiske formuleringer er trygge.

Phenoxyethanol – er et mye brukt syntetisk konserveringsmiddel som har global godkjenning for bruk i alle kosmetiske produkter i konsentrasjoner opptil 1%. Det brukes ofte i enda lavere mengder, for eksempel når det kombineres med andre ingredienser

*Please be aware that ingredient lists may change or vary from time to time. Please refer to the ingredient list on the product package you receive for the most up to date list of ingredients.