Ingredienser vi vil ha i rense shampoo

Ingredienser vi gjerne vil ha i renseshampoo’en

Anioinic detergents på norsk anioniske vaskemidler

Sodium lauryl sulfate (SLS)

Sodium laureth sulfate (SLES)

Natriumlaurylsulfat på norsk (SLS), også kjent som natriumdodecylsulfat, og natriumlaurethsulfat (SLES) er utbredte ingredienser i produkter til personlig pleie. Mens den kjemiske strukturen er nesten identisk, skiller den seg med et enkelt oksygenatom fra SLES som tilsettes under en prosess kjent som etoksylering.

(Etoksylering er en kjemisk prosess som brukes i industrien for å lage overflateaktive midler, som er forbindelser som reduserer overflatespenningen i væske. Fremgangsmåten innebærer tilsetning av etoksylering etylenoksyd til en alkohol eller fenol for å produsere produkter. Mange produkter fremstilt ved etoksylering har kommersielle anvendelser, og noen er benyttet i biokjemi og medisin. Mens de fleste tensider kan bli mye brukt, andre er farlige for mennesker og miljø, og i noen land deres bruk er begrenset)

Surfaktanter som rengjør hud og hår ved å hjelpe vann til å blande seg med olje og smuss, slik at de kan skylles bort. Når det brukes i sjampo, forsterker ingredienser som SLS i hovedsak effekten av sjampoen, slik at den kan fjerne mer av tingene som gjør håret fet og ubehagelig. Dette er både bra og dårlig. Hudpleieprodukter som inneholder SLES, vil være like rensende, skummende og emulgerende som SLS, men de vil også være til fordel for huden din etter bruk ved å la den føles silkemyk, glatt og næret.

Triethanolamine lauryl sulfate og Triethanolamine laureth sulfate – Rensemiddel som potensielt tørker, spesielt når det er den primære rensingrediensen der konsentrasjonen sannsynligvis vil overstige 10,5%. Dette rensemidlet brukes langt sjeldnere enn ammonium eller natriumsulfater eller derivater derav. TEA-laurylsulfat kan være planteavledet eller syntetisk.

Ammonium lauryl sulfate og Ammonium laureth sulfate – Brukes først og fremst som et rengjøringsmiddel for vaskemiddel; betraktes som skånsom og effektiv. Det kan være avledet av kokosnøtt.

Disodium oleaminesulfosuccinate – overflateaktivt middel – rensemiddel, overflateaktivt middel – skumforsterker, overflateaktivt middel – hydrotrope, rensing, skumforsterkning, hydrotrope og overflateaktivt middel

Sodium dioctylsulfosuccinate – forbedrer vannløseligheten til andre kosmetiske ingredienser. Det hjelper også til å danne emulsjoner ved å redusere overflatespenningen til stoffene som skal emulgeres og fungerer som et overflateaktivt middel eller rensemiddel.

Sodium cocoyl isethionate – et annet overflateaktivt alternativ til sulfat. Det formidler skum til sjampo og server perfekt som et rensemiddel. Det er en natriumsaltester eller en fettsyre laget av kokosnøttolje. Det er mye brukt i produksjon av rensemidler for sensitiv hud og er laget av kokosnøtt og vegetabilske oljer.