Ingredienser REN Clean Screen Mineral SPF30 50 ml

Aqua (Water) Vann (aqua) brukes først og fremst som et løsemiddel i kosmetikk og personlig pleieprodukter for å hjelpe med å løse opp ingredienser i preparater. Det danner også emulsjoner der olje- og vannkomponentene i produktet kombineres for å danne kremer og kremer. Til slutt hjelper det å hydratere huden.

Zinc Oxide – Inert jord mineral brukt som en fortykning, smøre og solkrem aktiv ingrediens i kosmetikk. Sammen med titandioksid anses sinkoksid å ikke ha noen risiko for hudsensibilisering. Som solkrem er den effektiv i å gi beskyttelse mot solens UVA-stråler i tillegg til UVB-stråler. Sinkoksid brukes også noen ganger i sminke for å gi uklarhet til produkter som fundamenter, spesielt pulverbasert sminke.

Caprylic/Capric Triglyceride – Avledet fra kokosnøttolje og glyserin, er det ansett som en utmerket mykgjørende og hudpåfyllende ingrediens. Det er inkludert i kosmetikk på grunn av blandingen av fettsyrer som huden kan bruke for å fylle overflaten og motstå fuktighetstap. Caprylic / capric triglyceride kan også fungere som et fortykningsmiddel, men hovedjobben er å fukte og fylle på huden. Denne ingrediensen er verdifull for huden ved at den blir ansett som skånsom.

Aloe Barbadensis Leaf Juice – aloe brukes hovedsakelig i hudpleiepreparater, sminkeformuleringer og sminkefjerner og badesåper. Aloe-avledede ingredienser forbedrer utseendet på tørr eller skadet hud ved å redusere flassing og gjenopprette smidighet.

Glycerin – Glyserin er en naturlig komponent i sunn hud. Det er også kjent som glyserin og glyserol, sistnevnte er det begrepet som oftest sees i studier om denne ingrediensen. Enten avledet fra vegetabilske eller animalske kilder, eller laget syntetisk, glyserin er hygroskopisk. Det det betyr er at glyserin kan trekke fuktighet fra luften rundt oss og bidra til å holde fuktigheten i huden.

Caprylyl Caprylate/Caprate – En syntetisk esterblanding av fettsyrer med middels kjede og fet alkohol som fungerer som et mykgjørende middel. Som sådan kan det bidra til å forbedre hudens barriere, slik at den er bedre i stand til å motstå fuktighetstap.

Propanediol – En glykol som kan forbedre absorpsjonen av ingredienser (for eksempel salisylsyre) i huden. Propandiol kan avledes naturlig (fra mais) eller syntetisk. Den har fuktighetsgivende egenskaper som kan etterlate en jevn, duggfri finish. Propandiol er en godt tolerert ingrediens, ikke sannsynlig å forårsake følsomhet.

Arachidyl Alcohol – Det er et voksaktig stoff som fungerer som et mykgjørende middel og fortykningsmiddel i kosmetikk og personlig pleieprodukter. Som et mykgjørende middel, fungerer arachidylalkohol for å myke og berolige huden (eller håret), mens den også fungerer som et okklusivt middel.

Cetearyl Alcohol – Fettalkohol som er en blanding av milde cetyl- og stearylalkoholer. Den brukes som et mykgjørende middel, teksturforsterker, skumstabilisator og bæremiddel for andre ingredienser. Kan avledes naturlig, som i kokosnøtt fet alkohol, eller lages syntetisk. Det er nesten alltid kombinert med ingredienser med lignende følelser for å skape et produkts konsistens og påvirke gliden når det påføres huden.

Coco-Glucoside – En blanding av fet alkohol fra kokosnøtt og glukose. Hovedsakelig fungerer som et rensemiddel. Kan være planteavledet eller produsert syntetisk.

Oryza Sativa Starch – Absorberende stoff noen ganger inkludert i produkter i stedet for talkum. Risstivelse har en tørrere finish enn talkum, og brukes noen ganger i høye mengder i pulver beregnet for de med veldig fet hud.

Pongamia Glabra Seed Oil – Olje hentet fra frøene fra Millettia pinnata-treet, en plante som er hjemmehørende i Sør- og Sørøst-Asia. Det er en ikke-velduftende planteolje, og har som ikke-velduftende planteoljer antioksidant og mykgjørende egenskaper.

Microcrystalline Cellulose – Primær fiberkomponent av planter. Brukes i kosmetikk som fortykningsmiddel og for å binde andre ingredienser sammen.

Behenyl Alcohol – Et syntetisk eller planteavledet fortykningsmiddel og emulgator brukt i kosmetikk. Det regnes som en fet alkohol, og er ikke relatert til sensibiliserende former for alkohol.

Phenoxyethanol – er et mye brukt syntetisk konserveringsmiddel som har global godkjenning for bruk i alle kosmetiske produkter i konsentrasjoner opptil 1%. Det brukes ofte i enda lavere mengder, for eksempel når det kombineres med andre ingredienser som etylheksylglyserin. I dette tilfellet kan lavere mengder fenoksyetanol, (som det heter på norsk) være like effektive som den maksimalt godkjente mengden.

Arachidyl Glucoside – Et mildt overflateaktivt middel (rensende) og emulgeringsmiddel, laget av kondensering av arachidylalkohol og glukose.

Isostearic Acid – Fettsyre brukt som bindemiddel og teksturforsterker.

Lecithin – funnet i både eggeplommer og planter. Mye brukt i kosmetikk som et mykgjørende middel og vannbindende middel. Lecithin har også hudreparasjonsevne.

Polyglyceryl-3 Polyricinoleate – Polyglyceryl-3-stearat er esteren av fettsyrestearinsyren og polyglycerin-3, som er en polymer av glyserin som inneholder tre enheter. Denne syntetiske ingrediensen brukes i kosmetikk for å gi en mykgjørende følelse som konditionerer huden, som en emulgator for å holde ulik ingredienser (tenk olje og vann) blandet, og i større mengder som et overflateaktivt middel. Det anses som trygt og ikke-sensibiliserende som brukt i kosmetikk.

Polyhydroxystearic Acid – Syntetisk polymer relatert til stearinsyre som fungerer som et suspensjonsmiddel.

Passiflora Edulis Fruit Extract – Det vanlige ordet for denne brasilianske baserte planteoljen er pasjonsfrukt, og det er ikke et mirakel av naturen som tar opp alle slags hudproblemer. Snarere er det bare en av mange gode planteoljer for å forbedre utseendet og følelsen av tørr hud. Lidenskapsfruktolje har dokumenterte hud-beroligende egenskaper. Det er også en kilde til lykopen og antioksidant som er vanlig for tomater. Det er ingen undersøkelser som indikerer at pasjonsfruktolje er en god kilde til vitamin C, selv om den inneholder flere antioksidantforbindelser.

Ethylhexylglycerin – syntetisk hudmykningsmiddel som også brukes som konserveringsmiddel, bærer eller suspensjonsmiddel for andre konserveringsmidler, så som fenoksyetanol.

Glyceryl Oleate – er hentet fra naturlig forekommende oljer og fett. Det forekommer som en klar ravfarget eller blekgul væske. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes det hovedsakelig i formuleringen av leppestifter, øyenskygger, sminkebaser og hudpleieprodukter.

Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil – Ekstrakt avledet fra frøet til dette røde bæret; oljen (som ikke er rød) har kraftig antioksidantevne, fordi den er en rik kilde til polyfenoler, så vel som hudopprettholdende fordeler.

Xanthan Gum – brukes som fortykningsmiddel og stabilisator for å forhindre at produkter skiller seg ut i kosmetikk og mat. Det skaper en gel-lignende struktur og brukes også som et bærermiddel. Det gir mulighet for en jevn, jevn anvendelse når den brukes kosmetisk.

Cellulose Gum – Hvilke som helst av forskjellige fibrøse stoffer hentet fra planter. Cellulosegummi er en naturlig ingrediens som oftest brukes som fortykningsmiddel, men også brukt som et filmdannende middel.

Sodium Chloride – Mer populært kjent som vanlig bordsalt. Brukes først og fremst som et bindemiddel i hudpleieprodukter og tidvis som et slipemiddel i skrubberprodukter.

Kanskje er den vanligste bruken av natriumklorid i kosmetikk som et fortykningsmiddel. Salt brukes ofte til å tykne vannet (også kjent som vandig) fase av sjampo, kroppsvasker og ikke-såpe-rensemidler. Det er en billig og svært effektiv, allsidig ingrediens som er inkludert i mange typer kosmetikk.

Hippophae Rhamnoides Oil – Dette bæret er også kjent som havtorn, og er en god kilde til vitamin C samt forskjellige B-vitaminer, vitamin E, lykopen, fytosteroler og mange fenolforbindelser som gir antioksidant fordel. Et unikt aspekt av dette fruktekstraktet er dens evne til å bidra til å stabilisere elementer i huden som normalt vil bryte sammen i nærvær av peroksid og andre typer frie radikaler. Som andre bær har det også en uttalt beroligende effekt på huden.

Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil – Primært brukt som duft; det kan være en hudsensibilisator. Det er ingen undersøkelser som viser at det har noen fordel når den brukes topisk.

Anthemis Nobilis Flower Oil, Cinnamomum Camphora – er ingredienser laget av blomster av planten Anthemis nobilis. Denne planten kalles også romersk kamille eller engelsk kamille. Det er en av plantene som brukes til å lage kamille-te. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes ingredienser hentet fra blomstene av Anthemis nobilis i formuleringen mange kosmetikk- og personlig pleieprodukter inkludert badeprodukter, renseprodukter, tannpleie, deodoranter, sminke, dufter, hårbalsam, hårblekemidler, hårfarger og farger, permanente bølger, sjampoer, barberingsprodukter, solprodukter og hudpleieprodukter.

Linalloliferum Wood Oil – Cedarwood olje har betennelsesdempende og antimikrobielle egenskaper, men dette er det ingen studier som kan bekrefte. Essensielle oljer er flyktige essenser fra planter som skaper unike, wafting dufter. De kan hentes ut fra enhver plantes blomster, bark, stilk, blader, røtter, og noen ganger frukt. Uansett kilde, er disse oljene komplekse blandinger, som ofte inneholder opptil 60 forskjellige stoffer – noen er bra for huden, andre ikke så gode. Den flyktige, velduftende delen av planter er det som gjør essensiell olje for hudproblematisk – men disse forbindelsene kan også være fordelaktig. Denne dualiteten gjør ting forvirrende for folk fordi sannheten er at selv om oljene lukter fantastisk, er det som er bra for nesen, sjelden bra for huden din.

Pelargonium Graveolens Flower Oil – Duftende olje som kan ha gunstige egenskaper, men som også kan være en hudfølsomhet på grunn av dens flyktige duftingredienser. Geraniumekstrakt er en veldig god antioksidant for huden, og delene som trekkes ut er vanligvis ikke velduftende, og gir dermed en minimal risiko for følsomhet.

Glucose – Monosakkarid (enkelt sukker) som har vannbindende egenskaper for huden.

Parfum* (Fragrance) – har et dårlig rykte. Det virker som om mange forbrukere forbinder duft i hudpleieprodukter som en hovedårsak til å utløse irritasjon og rødhet i huden. Duft i hudpleieprodukter har angivelig forårsaket allergireaksjon, spesielt for mennesker med tørr hud eller sensitiv hud.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – er en ikke-flyktig, ikke-parfymert planteolje brukt som et mykgjørende middel i kosmetikk. Solsikkefrøoljes 60% (i gjennomsnitt) linolsyreinænhold har evnen til å hjelpe til med å fylle opp, styrke og berolige huden.

Tocopherol – eller vitamin E, et fettløselig vitamin er en naturlig forekommende antioksidant som kan isoleres fra vegetabilsk olje. Når isolert Tocopherol, er en tyktflytende olje som varierer i farge fra gul til brunrød. I stedet for Tocopherol, brukes estere av Tocopherol ofte i kosmetiske og personlige pleieprodukter.

Rosmarinus Officinalis (Rosmary) Leaf Extract – Ekstrakt som kan ha antioksidant fordel for huden, men aromatiske komponenter kan føre til følsomhet. Imidlertid er det sannsynlig at mengden rosmarinekstrakt i de fleste hudpleieprodukter ikke utgjør noen risiko, og rosmarinekstrakt er mye mindre problem for huden enn rosmarinolje fordi ekstraktet vanligvis ikke inneholder mye, om noen, av rosmarinoljes flyktige duft komponenter. Forskning har vist at rosmarinsyre, en av komponentene i rosmarinekstrakt, har en beroligende effekt på huden, noe som kan være nyttig for å dempe flere vanlige hudproblemer. Rosmarinsyre er en antioksidant, i likhet med koffeinsyre, en annen naturlig forekommende del av rosmarin.

Hydrogenated Palm Glycerides Citrate – Palme glycerider er fettsyrekomponenten i palmeolje. Hydrogenering gjør at den oljeholdige væsken forblir i fast tilstand ved romtemperatur.

Citric Acid – er en alfahydroksysyre som brukes i personlig pleieprodukter for å justere surheten eller fremme hudskrelling og gjenvekst når det gjelder anti-aging produkter. Sitronsyre finnes naturlig i sitrons frukt og juice, noe som gir den karakteristiske sure smaken.

Sodium Hydroxide – også kjent som lut, er en sterkt alkalisk ingrediens som brukes i små mengder i kosmetikk for å etablere og holde pH-verdien til et produkt. Det brukes også som et rensemiddel og denaturerende middel. I høye konsentrasjoner er den betydelig hudirriterende.

Citronellol – Syntetiske og velduftende planteekstrakter

Citronellol er et flyktig duftkjemikalie hentet fra geranium, rose og andre planter, og har en karakteristisk gressaktig, sitruslignende duft. Påført på huden kan det føre til forverring når det utsettes for luft. Denne eksponeringen får det ustabile sitronellolmolekylet til å oksidere, noe som antas å utløse forverring på huden.

Geraniol – er en flyktig duftingrediens som er hentet fra geranium, og kan forårsake følsomhet når den påføres huden. … Til tross for mindre bekymring, har forskning vist at geraniol, i likhet med mange velduftende oljekomponenter, kan oksidere i nærvær av luft og forårsake skade når den blir påført hudens overflate.

Limonene – er en fargeløs væske med en lett, frisk og søt sitruslukt som brukes til å lage dufter og smaker. Det er naturlig forekommende stoff som finnes i mange sitrusfrukter. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Limonene i formulering av aftershave-lotions, badeprodukter, boblebad, renseprodukter, øyenskygger, hårprodukter, leppestifter, mascara, fuktighetskrem, parfymer og kölner, sjampo, hudpleieprodukter og solprodukter .

Linalool – I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Linalool i formuleringen av aftershave-lotions, badeprodukter, boblebad, renseprodukter, hårpleieprodukter, leppestifter, fuktighetskrem, parfymer og kölner, sjampo, hudpleieprodukter og solprodukter. Linalool fungerer som en duftingrediens.

* 100% Natural Fragrance – Parfum 100% Naturel