Ingredienser Light&Mattify Face Fluid solkrem SPF50+

Aqua- vann, løsemiddel. Kan virke uttørrende på huden, i motsetning til hva du skulle tro.

dibutyl adipate, fungerer som mykner, hudkondisjoneringsmiddel og løsemiddel i kosmetiske formuleringer. Det er angivelig brukt i en konsentrasjon på 5% i neglelakk og 8% i solbrunings geler, kremer og væsker.

ethylhexyl salicylate-er en organisk forbindelse som brukes som ingrediens i solkremer og kosmetikk for å absorbere UVB (ultrafiolette) stråler fra solen.

peg-30 dipolyhydroxystearate- overflateaktivt middel – emulgeringsmiddel og emulgerende

dicaprylyl carbonate- Dicaprylylkarbonat er et fast fett som kan avledes fra vegetabilske, syntetiske eller animalsk kilder. Dicaprylylkarbonat er et mykgjørende middel. Det sprer seg lett og gjør at huden føles myk til berøringen uten å etterlate noen oljete rester. I tillegg hjelper det andre ingredienser å trenge bedre inn i huden.

bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine- er verdt å anerkjenne det som det er et av de beste solkrem ingrediensene som er kjent i dag

diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate- ultrafiolett lysabsorber og UV-filter

ethylhexyl triazone- er en organisk forbindelse som absorberer ultrafiolett (UV) lys. I Europa er Ethylhexyl Triazone et godkjent UV-filter, noe som betyr at ingrediensen kan tilsettes solkremprodukter som er designet for å beskytte huden mot solen.

methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol (nano)- er en organisk forbindelse som absorberer ultrafiolett (UV) lys. I Europa er Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol et godkjent UV-filter, noe som betyr at ingrediensen kan tilsettes solkremprodukter som er designet for å beskytte huden mot solen.

tapioca starch-Den består først og fremst av amylose og amylopectin, begge bestanddeler av stivelse og det som gir tapioca sine fortykningsegenskaper. I kosmetikk kan tapioca-stivelse også tjene til å stabilisere emulsjoner, skape geltekstur og hjelpe til med å levere viktige ingredienser til huden.

silica- Silika kan også produseres syntetisk og brukes som et absorberende pulver og fortykningsmiddel i kosmetikk. Visse former for silika kan forbedre jevn fordeling av pigmenter i kosmetikk og forhindrer dem i å sette seg i sminke. Silikapartikler kan forbedre opptaket av andre ingredienser.

perlite- slipende, absorberende, bulkmiddel, suspensjonsmiddel – ikke-overflateaktivt middel og bulking

neopentyl glycol diheptanoate- hudkonditioneringsmiddel – mykgjørende, økende middel i viskositeten – ikke-vandig, mykgjørende og hudkondisjonerende

glycerin- Glyserol er en hygroskopisk væske, det betyr at den absorberer vann fra lufta. Den har en sterk søt smak og er en fargeløs tyktflytende væske. Det brukes som løsningsmiddel i kosmetikkproduksjon, søtningsmidler, såper, sukkertøy, antifrys, antibiotika og i medisin. Glyserol er 0,6 ganger så søtt som sukker

propanediol-Propylenglykol er et lite lite molekyl og har bruksområder som et hudkonditioneringsmiddel, fuktighetsgivende middel (fuktighetskrem), duftbestanddel, løsemiddel og brukes til å redusere viskositeten til en formulering. Det sees i et bredt utvalg av produkter.

diglycerin- fuktighetsgivende middel, hudkondisjoneringsmiddel – fuktighetsmiddel, hudkondisjonering og løsemiddel

glyceryl behenate- et fett brukt i kosmetikk, matvarer og orale farmasøytiske formuleringer. I kosmetikk brukes det hovedsakelig som et viskositetsøkende middel i emulsjoner.

propylene glycol dibenzoate- er en syntetisk ingrediens som noen ganger brukes som silikonerstatning. På grunn av sin høye brytningskvalitet på huden, fungerer den godt for å reflektere lys, og skaper utseendet til en sunn glød.

polyglyceryl-3 diisostearate- er en mykgjørende ingrediens (fuktighetskrem) og emulgerende (forhindrer separasjon av olje og vann) ingrediens; ofte brukt i leppestifter, solkremer og fuktighetskrem

zinc pca- En syntetisk hudkonditionerende ingrediens avledet fra sink. Forskning har vist at den har anti-aldringsfordeler på grunn av sin evne til å hindre ødeleggende enzymer i huden som kan skade overflaten og føre til en aldrende, rynket utseende.

cetyl dimethicone- en silisiumbasert polymer – er et menneskeskapt syntetisk molekyl som består av repeterende enheter kalt monomerer. Silisium er det nest rikeste elementet i jordskorpen (etter oksygen). Dimethicone er en av de mest brukte ingrediensene i kosmetikk

phenoxyethanol- er et mye brukt syntetisk konserveringsmiddel som har global godkjenning for bruk i alle kosmetiske produkter i konsentrasjoner opptil 1%. Det brukes ofte i enda lavere mengder, for eksempel når det kombineres med andre ingredienser som etylheksylglyserin. I dette tilfellet kan lavere mengder phenoxyethanol være like effektive som den maksimalt godkjente mengden.

Phenoxyethanol er utrolig allsidig: Den fungerer i et stort utvalg av formler og pH-områder, har bredspektrumaktivitet mot mange patogener du ikke vil multiplisere i hudpleieproduktene dine, er stabil og er kompatibel med mange andre konserveringsmidler brukt i kosmetikk.

VERDT Å MERKE SEG phenoxyethanol har blitt den nye hudpleieingrediensen som skal demoniseres av forskjellige kosmetiske bedrifter og nettsteder innen detaljhandel / naturlig markedsføring. Kontroversen ligner på absurditeten over paraben-konserveringsmidler.

magnesium sulfate- I kosmetikk- og personlig pleieprodukter brukes magnesiumsulfat i konsentrasjoner opp til 11% og 25% i henholdsvis permisjon og skylling. Det fungerer som et naturlig peeling, bulking og anti-inflammatorisk middel.

dimethicone- molekyler av denne silikonbaserte polymeren er for store til at huden din kan absorbere, den etterlater et tynt lag produkt på overflaten. Som et resultat får du skinnende og glattere hud og hår.

decyl glucoside- er et mildt ikke-ionisk overflateaktivt middel som brukes i kosmetiske formularer inkludert babysjampo og i produkter for individer med sensitiv hud. Mange naturlige personlig pleiebedrifter bruker denne renseren fordi den er planteavledet, biologisk nedbrytbar og skånsom for alle hårtyper.

tocopheryl acetate- er en spesifikk type vitamin E, i en klasse organiske kjemiske forbindelser kjent som tokoferoler. Disse forbindelsene regnes som fettløselige antioksidanter, men sies også å ha mange andre funksjoner i kroppen.

polyglycerin-3 – dette er tre glyserinmolekyler festet sammen. Det er en fuktighetsgivende og fuktighetsgivende ingrediens akkurat som glyserin, men den større molekylstrukturen trenger langsommere inn i huden og gir mildere, mer varig fuktighet.

propylene glycol- Det er en tyktflytende, fargeløs væske, som er nesten luktfri, men har en svak søt smak. Inneholder to alkoholgrupper, er det klassifisert som en diol. Det er blandbart med et bredt spekter av løsningsmidler, inkludert vann, aceton og kloroform. Generelt er glykoler ikke-irriterende, har veldig lav flyktighet og veldig lav toksisitet.

tetrasodium glutamate diacetate- Et syntetisk chelateringsmiddel som har en naturlig opprinnelse, tetrasodium glutamatdiacetat, kan også øke effektiviteten av konserveringsmidler, noe som muliggjør bruk av lavere mengder enn det som er typisk uten at det går ut over effektiviteten.

xanthan gum- fortykningsmiddel til bruk i næringsmidler og hudpleie.Pulveret er nesten klart gjennomsiktig utblandet. Verner og kan leger småskader.

sodium hydroxide- eller lut! er en sterkt alkalisk ingrediens som brukes i små mengder i kosmetikk for å etablere og holde pH i et produkt. Det brukes også som et rensemiddel og denaturerende middel. I høye konsentrasjoner er det en betydelig hudsensibilisator.

tocopherol- vitamin E, et fettløselig vitamin er en naturlig forekommende antioksidant som kan isoleres fra vegetabilsk olje.

Hentet fra Mattilsynet.no Listen over bestanddeler skal settes opp i synkende rekkefølge etter vekten på bestanddelene på det tidspunktet de tilsettes i produktet. Bestanddeler med konsentrasjon mindre enn 1 %, kan settes opp i vilkårlig rekkefølge etter bestanddeler med høyere konsentrasjon enn 1 %.