Ingredienser La prairie spf 30 day cream

Active Ingredients:

Avobenzone 3.0% – Syntetisk solkremingrediens (også kjent som Parsol 1789 eller butylmetoksydibenzoylmetan) som gir bredspektret solbeskyttelse ved å absorbere aldrende UVA-stråler. Avobenzone er et av de mest brukte UVA-filtre i verden og er testet grundig for sikkerhet og effektivitet.

Octinoxate (7.5%) – Også kjent som octyl methoxycinnamate eller ethylhexyl methoxycinnamate,. Octinoxat det eldste og mest vanlige solkremet som brukes til å beskytte huden, først og fremst mot UVB-stråler. Selv om octinoxate gir en viss UVA-beskyttelse, beskytter det ikke mot hele UVA-bølgelengder; Derfor bør det være en annen UVA-beskyttende aktiv til stede i enhver solkrem du bruker.

Octisalate (5.0%) – Octisalate er en organisk forbindelse som brukes som ingrediens i solkremer og kosmetikk for å absorbere hele spekteret av UVB-stråler fra solen, ifølge Wikipedia og 3dchem.com. Salisylatkomponenten absorberer ultrafiolett lys og beskytter huden mot de skadelige effektene av eksponering for sollys.

Octocrylene (2.5%) – Globalt godkjent solkremmiddel som beskytter huden mot UVB-sollys. Det hjelper også med å stabilisere UVA-solkremaktiv, avobenzon. Som alle syntetiske solkremer, kan oktokrylen være sensibiliserende for noen mennesker.

Inactive Ingredients:

Water (Aqua) – Vann (aqua) brukes først og fremst som et løsemiddel i kosmetikk og personlig pleieprodukter for å hjelpe med å løse opp ingredienser i preparater. Det danner også emulsjoner der olje- og vannkomponentene i produktet kombineres for å danne kremer og kremer. Til slutt hjelper det å hydratere huden.

C12-15 Alkyl Ethyhexanoate – Syntetisk ingrediens brukt som et mykgjørende middel og teksturforbedrende middel i kosmetikk. Denne vanlige ingrediensen er løselig i olje og oljelignende ingredienser, og kan gi en lett konditionerende, silkemyk finish til produktene. Den utmerkede løseligheten er en av de viktigste grunnene til at den brukes i så mange solkremer, ettersom den hjelper med å holde de aktive ingrediensene spredt over hele formelen.

Glycerin – Også kalt glyserol eller glyserin, er glyserin et fuktighetsgivende middel som finnes i alle naturlige lipider (fettstoffer), enten det er dyr eller grønnsaker. Det kan være avledet fra naturlige stoffer ved hydrolyse av fett og ved gjæring av sukker. det kan også fremstilles syntetisk, noe som vanligvis er tilfelle med dagens hudpleieprodukter.

Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer – er et silikonderivat som fungerer som et hud- og hårkondisjoneringsmiddel, filmdannende middel, fortykningsmiddel og teksturforsterker innen kosmetikk og personlig pleieprodukter.

Polyglyceryl-3 Methyglucose Distearate – er en plantebasert emulgator, og noen ganger mykgjørende, sett i kosmetikk og skjønnhetsprodukter. Det regnes som en glyserylester, en ingrediens sammensatt av fett og olje som kan endres (til flytende eller fast) avhengig av temperatur, iht.

Helianthus Annuss (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables – er en ikke-flyktig, ikke-velduftende planteolje brukt som et mykgjørende middel i kosmetikk. Solsikkefrøoljes innhold av linolsyre på 60% (i gjennomsnitt) har muligheten til å hjelpe til med å fylle opp, styrke og berolige huden. Denne oljen inneholder også andre fordelaktige fettsyrer som huden kan bruke, inkludert olje, palmitinsyre, stearinsyre og en liten mengde omega-3 linolensyre.

Steareth-21 – er polyetylenglykoletere av stearinsyre. De er voksagtige forbindelser. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Steareth ingredienser i formuleringen av et bredt utvalg av kosmetikk- og personlig pleieprodukter, inkludert sminke, kremer, personlig renseprodukter og deodoranter, samt solbrun, duft, hud, øye og hårpleieprodukter.

Behenyl Alcohol – Et syntetisk eller planteavledet fortykningsmiddel og emulgator brukt i kosmetikk. Det regnes som en fet alkohol, og er ikke relatert til sensibiliserende former for alkohol.

Butylene Glycol – Vanlig brukt ingrediens som har flere funksjoner innen kosmetikk, blant annet som en teksturforsterker. Det ligner propylenglykol, men har en lettere tekstur. Cosmetic Ingredient Review Board har evaluert flere toksikologitester og annen forskning angående butylenglykol og har bestemt at det er trygt som brukt i kosmetikkprodukter.

Glycoproteins* – På huden fungerer glykoproteiner med ingredienser som glyserin, ceramider og hyaluronsyrer for å holde huden intakt, glatt og sunn utseende. De kan også forbedre hudens naturlige elastisitet ved å styrke hudbarrierestyrken.

Panax Ginseng Root Extract* – Påført på huden leverer ginsengrot en rekke antioksidantforbindelser, inkludert forskjellige flavonoider, i tillegg til å være en anstendig kilde til B-vitaminer.

Equisetum Arvense (Horsetail) Extract* – Planteekstrakt som har antioksidant og huden beroligende egenskaper, men det er ingen solid forskning som viser at det kan utøve disse effektene når den påføres huden

Sodium Hyaluronate – Saltform av hudpåfyllende ingrediens hyaluronsyre; anses som mer effektiv for huden enn ren hyaluronsyre på grunn av sin større kompatibilitet.

Caprooyl Tetrapeptide-3 – menes å være hudgjenopprettende og er et syntetisk eller planteavledet signalpeptid som sies å bidra til å øke den naturlige produksjonen av støttende stoffer, som huden trenger å se yngre ut og føle seg fastere.

Salicornia Herbacea Extract – Et planteekstrakt som kommer fra en Saltury, en type saftig plante som vokser i saltmyrene langs kysten av Sør-Korea. I følge den koreanske produsenten inneholder den gode ting for huden som betain, aminosyrer og mineraler, og ekstraktet kan styrke hudbarrieren, øke hudens utvinning og gi dyp fuktighetseffekt.

Sodium PCA – øker vanninnholdet i de øverste lagene i huden ved å trekke fuktighet fra den omkringliggende luften.

Tocopheryl Acetate – er en form for vitamin E, et naturlig hudkonditioneringsmiddel og antioksidant. Det er esteren av eddiksyre og tokoferol og brukes ofte som et alternativ til ren tokoferol (eller ufortynnet vitamin E) fordi det anses som mer stabilt og mindre surt.

Resveratrol – er en sterk polyfenolisk antioksidant som finnes i røde druer, rødvin, nøtter og frukt som blåbær og tyttebær. Det er relativt nytt på markedet, men ny forskning viser at resveratrol er en annen antioksidant superhelt for huden din.

Acetyl Decapeptide-3 – Syntetisk peptid som er basert rundt oktapeptid-3, et peptidkompleks bestående av aminosyrene asparaginsyre, glutaminsyre, glutamin og metionin. Også kjent som SNAP-8, sies dette peptidet å forbedre utseendet på aldringstegn som er dannet fra repeterende ansiktsuttrykk, selv om det ikke er noen uavhengig forskning som støtter denne påstanden.

Trehalose – Plante sukker som har fuktighetsgivende egenskaper for huden

Urea – Selv om syntetiske versjoner brukes i kosmetikk, er det faktisk urinbestanddel. I små mengder har urea gunstige vannbindende og milde peelingegenskaper for huden. I større konsentrasjoner kan det føre til følsomhet, selv om store mengder også kan eksfoliere hud.

Larix Sibirica Wood Extract,

Palmitoyl Tripeptide-8 – Et planteavledet eller syntetisk peptid laget av å kombinere fettsyren palmitinsyre med tripeptid-8.

Carnosine – Sammensatt av aminosyrer har den hud-beroligende og antioksidantegenskaper.

Potato Starch Modified – er en eter dannet fra reaksjonen av halogenetylaminodipropionsyre og potetstivelse hvor substitusjonsgraden per glukoseenhet er mindre enn 0,1.

Disodium EDTA – Brukes som chelateringsmiddel i kosmetiske produkter, noe som betyr at det forhindrer ingredienser i en formel fra å binde seg til sporstoffer (hovedsakelig mineraler) som kan være til stede i vann.

Myrothamnus Flabellifolia Leaf/Stem Extract – er ekstraktet av bladene fra denne platen og er betraktet som en emollient altså mykgjørende ingrediens.

Kefiran – fuktighetsmiddel og hudkondisjonering, og er et disakkarid bestående av glukose (q.v.) og Galactose (q.v.).

Sodium Hydroxide – også kjent som lut, er en sterkt alkalisk ingrediens som brukes i små mengder i kosmetikk for å etablere og holde pH-verdien til et produkt. Det brukes også som et rensemiddel og denaturerende middel. I høye konsentrasjoner er den betydelig hudirriterende.

Glyceryl Stearate – En blanding av deler av glyserin og stearinsyre brukt som et mykgjørende middel, overflateaktivt middel og emulgator. Kan være avledet av dyr eller syntetisk.

Chlorella Vulgaris Extract – Det antas at dette hudkondisjonerings- og beskyttelsesmiddelet har kraftige anti-aldringsfordeler, hovedsakelig på grunn av det faktum at det er en rik kilde av karotenoider – en familie av næringsstoffer som når de svelges, avsettes i huden og beskytter den mot de skadelige effektene av UV-stråler (dvs. pigmentering, solbrenthet, kreft.

Silica – Mineralt funnet i sandstein, leire og granitt, så vel som i deler av planter og dyr. Silika kan også produseres syntetisk og brukes som et absorberende pulver og fortykningsmiddel i kosmetikk. Visse former for silika kan forbedre jevn fordeling av pigmenter i kosmetikk og forhindrer dem i å sette seg i sminke.

Panthenol – Vitaminer

Alkoholform av B-vitaminpantotensyre. Panthenol brukes i hudpleieprodukter som et fuktighetsmiddel på grunn av sin evne til å tiltrekke og holde på fuktighet.

Polyquaternium-67 – antistatisk, filmdannende og hårkondisjonering ellers fant jeg ikke mye om denne.

Glycine Soja (Soybean) Oil – er oppnådd fra soyaplanten, Glycine soja (noen ganger kalt Glycine max). Glycine Soja (Soybean) Oil er oljen hentet fra soyabønner. Hydrogenert Sobean Oil resulterer når hydrogen tilsettes soyaolje.

PEG-100 Stearate – Stoffer som kan ha en myk til hard vokslignende struktur eller en kremet, mykgjørende følelse, og det kan være gode smøremidler. Det er bokstavelig talt tusenvis av ingredienser i denne kategorien som gir hver lotion, krem, leppestift, foundation og mascara, så vel som andre kosmetikkprodukter, deres særegne preg og form.

Hydrogenated Lecithin – fungerer som en mykgjørende, emulgator og penetrasjonsforsterker. Som et mykgjørende middel har hydrogenert lecithin evnen til å myke opp og berolige huden.

Allantoin – Biprodukt av urinsyre ekstrahert fra urea og betraktes som et effektivt hud-beroligende og hudkondisjonerende middel. Allantoin forekommer naturlig i kroppen. Det kan trekkes ut fra planter (comfrey, kamille) eller lages syntetisk – den vanligste metoden for inkludering i kosmetikk der den brukes i konsentrasjoner på opptil 2%.

Hydroxyethyl Behenamidopropyl – Det er lite forskning tilgjengelig for Hydroxyethyl Behenamidopropyl Dimonium Chloride. Det er et vanndispergerbart kvartært ammoniumsalt som finnes i sjampo og balsam, og ofte brukt som en aktiv ingrediens i antistatiske produkter, samt konditioneringsbehandlinger

Dimonium Chloride – antistatisk middel, hårkondisjoneringsmiddel, antistatisk, emulgerende, hårkondisjonerende og overflateaktivt middel. Dicetyldimonium Chloride er et kvartært ammoniumsalt.

C13-14 Isoparaffin – fungerer som et mykgjørende middel, fortykningsmiddel og geleringsingrediens. Som et mykgjørende middel, har C13-14 isoparaffin muligheten til å myke opp og berolige huden. Det fungerer også som et okklusivt middel ved å danne et beskyttende lag på overflaten av huden.

Dextran – Polysakkarid som har vannbindende egenskaper for huden.

Caprylic/Capric Triglyceride – Avledet fra kokosnøttolje og glyserin, er det ansett som en utmerket mykgjørende og hudpåfyllende ingrediens. Det er inkludert i kosmetikk på grunn av blandingen av fettsyrer som huden kan bruke for å fylle overflaten og motstå fuktighetstap. Caprylic / capric triglyceride kan også fungere som et fortykningsmiddel, men hovedjobben er å fukte og fylle på huden. Denne ingrediensen er verdifull for huden ved at den blir ansett som skånsom.

Polysorbate 80 – brukes først og fremst i kosmetikk og skjønnhetsprodukter som et overflateaktivt middel og emulgeringsmiddel på grunn av dens evne til å hjelpe andre ingredienser til å oppløses i et løsningsmiddel der de normalt ikke vil kunne løse opp, spesielt i tilfelle olje i vann

Ethylhexylglycerin – syntetisk hudmykningsmiddel som også brukes som konserveringsmiddel, bærer eller suspensjonsmiddel for andre konserveringsmidler, så som fenoksyetanol.

Sodium Oleate – I forskjellige oljebaserte kosmetikk brukes Sodium Oleate som rensemiddel, emulgeringsmiddel, overflateaktivt middel, fortykningsmiddel eller geleringsmiddel og regulerende middel for viskositet.

Laureth-7 – Fortykningsmidler / emulgatorer, rengjøringsmidler

Form av laurylalkohol (en ikke-sensibiliserende fet alkohol stammet fra kokosnøttolje) som kan fungere som et rensemiddel og teksturforsterker.

Cetyl Dimethicone – Silikonpolymer som fungerer som hudkondisjoneringsmiddel.

Caprylyl Glycol – planteekstrakter, konserveringsmidler

Hud- og hårkondisjoneringsmiddel som kan være planteavledet eller syntetisk. Brukes ofte som en del av en konserveringsmiddelblanding i kosmetikk.

Polyquaternium-51 – brukes i hårpleieprodukter for deres antistatiske og filmdannende egenskaper. De kan ha vannbindende egenskaper for huden på grunn av det rene “plastiske” filmlaget de lager på huden.

Steareth-2 – Steareth-ingrediensene er en serie polyoksyetylen-stearyletere. I kosmetikk og personlig pleieprodukter fungerer Steareths hovedsakelig som overflateaktivt middel – emulgeringsmidler. De kan også brukes som fuktemidler, solubilisatorer og ikke-ioniske overflateaktive midler.

Polyacrylamide – I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Polyacrylamide i formuleringen av mai-produkttyper, inkludert hudrensemidler, fuktighetskrem, kremer og kremer, selvbruningsprodukter, sminke, og hårpleie- og neglepleieprodukter.

Carbomer – et begrep som brukes for en serie polymerer primært laget av akrylsyre. Carbomers er et hvitt , fluffy pulver, men brukes ofte som geler i kosmetikk og personlig pleieprodukter. Karbomerer har evnen til å absorbere og holde på vann, og disse polymerene kan hovne opp til mange ganger det opprinnelige volumet.

Synthetic Wax – En voks avledet fra en blanding av forskjellige oljer. Det fungerer som et bindende og stabiliserende middel og kan bidra til å forbedre produktets tekstur.

Alcohol – Alkoholer som etanol, isopropylalkohol, alkohol denat og metanol brukes for å få kremer til å føle seg lettere, hjelpe andre ingredienser til å trenge gjennom huden din, og som konserveringsmiddel. Disse alkoholene kan forårsake tørrhet, irritasjon og utbrudd.

Fragrance (Parfum) – har et dårlig rykte. Det virker som om mange forbrukere forbinder duft i hudpleieprodukter som en hovedårsak til å utløse irritasjon og rødhet i huden. Duft i hudpleieprodukter har angivelig forårsaket allergireaksjon, spesielt for mennesker med tørr hud eller sensitiv hud.

Linalool – I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Linalool i formuleringen av aftershave-lotions, badeprodukter, boblebad, renseprodukter, hårpleieprodukter, leppestifter, fuktighetskrem, parfymer og kölner, sjampo, hudpleieprodukter og solprodukter. Linalool fungerer som en duftingrediens.

Hexyl Cinnamal – er en naturlig ingrediens som brukes i parfymer og andre skjønnhetsprodukter som et dufttilsetningsstoff. Det er avledet fra kamilleolje og brukes som en maskeringsingrediens i mange fundamenter og hudkremer.

Hydroxycitronellal – er en parfymeingrediens med en middels styrke blomsterduft, som minner om lilje og søt tropisk melon. Det finnes mye som en hovedbestanddel i essensielle oljer inkludert ilang-ilang olje, palmarosa olje, geranium olje, oransje blomsterolje, sitrongressolje, humleolje og lavendelolje

Alpha-Isomethyl Ionone – Syntetiske og velduftende planteekstrakter

Flyktig duft- og aromastoffingrediens som må være oppført på produkter som inneholder den på grunn av risikoen for å forårsake en hudreaksjon ved konsentrasjoner helt ned til 0,001%. Det er en ingrediens du bør unngå hvis du har sensitiv hud, spesielt fordi den nesten alltid kombineres med andre flyktige duftkomponenter som linalool og eugenol.

Geraniol – er en flyktig duftingrediens som er hentet fra geranium, og kan forårsake følsomhet når den påføres huden. … Til tross for mindre bekymring, har forskning vist at geraniol, i likhet med mange velduftende oljekomponenter, kan oksidere i nærvær av luft og forårsake skade når den blir påført hudens overflate.

Citronellol – Syntetiske og velduftende planteekstrakter

Citronellol er et flyktig duftkjemikalie hentet fra geranium, rose og andre planter, og har en karakteristisk gressaktig, sitruslignende duft. Påført på huden kan det føre til forverring når det utsettes for luft. Denne eksponeringen får det ustabile sitronellolmolekylet til å oksidere, noe som antas å utløse forverring på huden.

Benzyl Benzoate – Organisk alkohol som forekommer naturlig i noen frukt (aprikoser, tyttebær) og te. Den viktigste funksjonen i kosmetikk er som et konserveringsmiddel, og det er blant de minst hudirriterrende konserveringsmidlene som er i bruk.

Butyphenyl Methylpropional – fungerer som en duftingrediens på grunn av sin sterke blomsterduft. Det brukes i etter-barberkremer, badeprodukter, boblebad, renseprodukter, hårpleieprodukter, fuktighetskrem, parfymer og kölner, sjampo og hudpleieprodukter.

Evernia Furfuracea (Treemoss) Extract – På grunn av sin blomsterduft fungerer Evernia Furfuracea eller lilial som en duftbestanddel i kosmetikk og andre produkter til personlig pleie. Det brukes i etter-barberkremer, badeprodukter, boblebad, renseprodukter, hårpleieprodukter, fuktighetskrem, parfymer og kölner, sjampo og hudpleieprodukter. I de fleste av de nevnte produktene er lilial en del av en duft. Dette må fremgå tydelig på produktets etikett.

Eugenol – Flyktig duftkjemikalie som forekommer naturlig i nellik, basilikum og laurbærblader, blant andre. Eugenol er ofte en del av duften i kosmetikkprodukter, og er kjent for å forårsake følsomhet. Det er best å unngå produkter som skal være på huden som inneholder eugenol.

Benzyl Salicylate – Syntetiske og velduftende planteekstrakter

Et flyktig duftkjemikalie med en søt, blomsterlukt som brukes til å gi kosmetiske produkter og parfymer duft. Anvendt topisk kan benzylsalisylat forårsake negative reaksjoner, selv i små mengder.

Limonene – er en fargeløs væske med en lett, frisk og søt sitruslukt som brukes til å lage dufter og smaker. Det er naturlig forekommende stoff som finnes i mange sitrusfrukter. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Limonene i formulering av aftershave-lotions, badeprodukter, boblebad, renseprodukter, øyenskygger, hårprodukter, leppestifter, mascara, fuktighetskrem, parfymer og kölner, sjampo, hudpleieprodukter og solprodukter .

Phenoxyethanol – er et mye brukt syntetisk konserveringsmiddel som har global godkjenning for bruk i alle kosmetiske produkter i konsentrasjoner opptil 1%. Det brukes ofte i enda lavere mengder, for eksempel når det kombineres med andre ingredienser som etylheksylglyserin. I dette tilfellet kan lavere mengder fenoksyetanol, (som det heter på norsk) være like effektive som den maksimalt godkjente mengden.

Sorbic Acid – er et konserveringsmiddel som brukes i en rekke kosmetikkprodukter og personlig pleieprodukter for å forlenge holdbarheten ved å forhindre mikrobiell forurensning.

Chlorphenesin – Type alkohol brukt som konserveringsmiddel i kosmetikk.

Methylparaben – Parabener er en gruppe av kontroversielle konserveringsmidler som inkluderer butylparaben, isobutylparaben, propylparaben, methylparaben og ethylparaben. Alle disse var på en gang den mest brukte gruppen av konserveringsmidler brukt i kosmetikk. Parabener var så populære på grunn av sin milde, ikke-sensibiliserende og svært effektive profil sammenlignet med andre konserveringsmidler, men også fordi de var avledet naturlig fra planter, et sjeldent fenomen for et konserveringsmiddel. Parabener finnes i planter i form av p-hydroksybenzosyre (PHBA), et kjemikalie som brytes ned for å bli parabener for en egen plantebeskyttelse.

Benzoic Acid – Konserveringsmiddel brukt i hudpleieprodukter; det anses som mindre sensibiliserende enn noen andre former for konserveringsmidler.

Potassium Sorbate – Brukes som konserveringsmiddel, brukes nesten alltid i forbindelse med andre konserveringsmidler.

Sodium Dehydroacetate – Organisk salt brukt som konserveringsmiddel.

Yellow 5 – brukes til å formidle farger til kosmetikk og personlig pleieprodukter.

Red 4 – Red 4 (FD&C Red No. 4) og Red 4 Lake er syntetiske fargestoffer. Red 4 og Red 4 Lake brukes i formuleringen av et bredt utvalg av produkttyper, inkludert sminkeprodukter, neglelakk og hudpleieprodukter.