Ingredienser EOS og Carmex

EOS CRYSTAL

Dicaprylyl Carbonate- hudkondisjoneringsmiddel – mykgjørende, mykgjørende og hudkondisjonerende

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil – Ricinusolje er en flerbruks vegetabilsk olje som folk har brukt i tusenvis av år. Den er laget ved å trekke ut olje fra frøene til Ricinus communis-planten. Disse frøene, som er kjent som ricinusbønner, inneholder et giftig enzym kalt ricin. … Ricinusolje har en rekke medisinske, industrielle og farmasøytiske anvendelser.

Polyamide-3 – Beskrivelse: Delvis vegetabilsk avledet reologimodifikator for formulering med organiske væsker med lav til høy polaritet. Høyt biofornybart innhold. Bærekraftig produkt, bare delvis petroleumsavledet. Klare gulaktige pellets.

Isostearyl Isostearate – bindemiddel, hudkondisjoneringsmiddel – mykgjørende, bindende, mykgjørende og hudkondisjonerende

Butyrospermum Parkii (Shea) Oil – brukes i en rekke kosmetikkprodukter og personlig pleieprodukter som et mykgjørende middel som kan gi aldringsmessige fordeler

Polyamide-8 – mykgjørende; Hudkondisjonering; Hudbeskyttelse; Kontroll av viskositet

Flavor (Aroma) – smak, aroma

Silica Dimethyl Silylate – er et kiseldioxiderivat som brukes i kosmetikk og personlig pleieprodukter som et antikakemiddel, bulking, glidemodifiserende middel, viskositetsøkende middel, mykgjørende middel, og som oftest som suspensjonsmiddel

Cocos Nucifera (Coconut) Oil – mykgjørende stoff som etterlater huden og håret mykt, glatt og kondisjonert

Persea Gratissima (Avocado) Oil – Det er en av de mest gjennomtrengende oljene og brukes til å fukte, myke og helbrede tørr, skadet eller for tidlig aldrende hud. Det gir næring og fukter tørt hår og hodebunn.

Aloe Barbadensis Leaf Juice – aloe brukes hovedsakelig i hudpleiepreparater, sminkeformuleringer og sminkefjerner og badesåper. Aloe-avledede ingredienser forbedrer utseendet på tørr eller skadet hud ved å redusere flassing og gjenopprette smidighet.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – frøolje er en ikke-flyktig, ikke-velduftende planteolje som brukes som et mykgjørende middel i kosmetikk. Solsikkefrøoljes 60% (i gjennomsnitt) linolsyreinnhold har muligheten til å hjelpe til med å fylle opp, styrke og berolige huden

Hibiscus Sabdariffa Flower Extract – I dag brukes blomsterekstraktene som en naturlig kilde til alfa-hydroksysyrer (AHA) i hudpleieprodukter, som vi alle elsker for deres evne til å fjerne porene og behandle fet hud. … De kan også hjelpe med hyperpigmentering og klarhet i huden.

Prunus Persica (Peach) Fruit Extract – Dette produktet anbefales til bruk i kondisjonerende, fuktighetsgivende hudkremer, badeprodukter og forfriskende, ansiktstoner for sensitiv hudpleie.

Tocopherol er et E-vitamin og er en kraftig antioksidant som kan være effektiv for å redusere UV-skader i huden. Og vitamin E påført lokalt kan bidra til å gi næring til og beskytte huden din mot skader forårsaket av frie radikaler

Citric Acid – Sitronsyre brukes ofte som konserveringsmiddel eller oppstrammende middel, så vel som for smak. Det kan forårsake hud- og oral irritasjon, men det utløser sjelden en allergisk reaksjon

Citral (1), Citral er en komponent av sitrongressolje og oljene fra verbena, sitronmyrt, sitron og appelsin. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Citral i formuleringen av mange typer produkter, inkludert aftershave-lotions, badeprodukter, fuktighetskrem, parfymer og kölner, hudpleieprodukter og solprodukter.

Benzyl Benzoate (1). – er en ingrediens i forskjellige essensielle oljer som brukes til å forbedre lukten av kosmetiske produkter Benzylbenzoat kan være hudirriterende når det brukes som et aktuelt skabbmiddel. Overdosering kan føre til blemmer og elveblest, eller utslett kan oppstå som en allergisk reaksjon. (Det var litt betenkelig at de har puttet inn dette stoffet kanskje???)

(1) Parfymestoffer vel det sier seg vel selv

CARMEX

Petrolatum – Petrolatum, fast eller delvis flytende, geléaktig voksmateriale utvunnet fra råolje. Består av en blanding av mikrokrystallinsk voks og mineralolje. Av en eller annen ukjent grunn og til tross for solid forskning på det motsatte, har petrolatum oppnådd et negativt bilde som hudpleieingrediens. Aktuell anvendelse av petrolatum kan bidra til å fylle opp, berolige og fukte hudens ytre lag. Det anses som trygt og svært effektivt. Omfattende kliniske data har vist at petrolatum er en skånsom ingrediens.

Lanolin – Lanolin er utvunnet av fåreull.Lanolin er det fettstoffet som minner mest om hudens fettstoff og absorberes derfor hurtigt av huden. Meget holdbart og virker bløtgjørende, antistatisk, emulgerende og beskyttende på huden. Især velegnet til salve og leppepomade.

Cetyl Esters – fungerer som et smøremiddel på hudoverflaten, og gir det et mykt og glatt utseende.

Paraffin – Parafin gir et tynt, fet, beskyttende lag på huden, slik at når hudens egen barriere er svak, ødelagt eller feil, kan den beskyttes mot allergener og irritanter, mens den låser fuktighet inn i huden der den trengs. Å bruke parafin som en kunstig barriere gir huden tid til å leges, nesten som om du tar på deg et par hansker eller en gips.

Theobroma Cacao Seed Butter – er et relativt fast og sprøtt smørliknende vegetabilsk fett. Det forbedrer konsistensen av emulsjoner og fungerer som en beroligende barriere for huden, noe som bidrar til å bevare fuktighetsbalansen. Den er derfor spesielt egnet for tørr og sensitiv hud.

Cera Alba – (er en type bivoks)-mykgjørende, emulgerende, filmdannende, parfymerende

Camphor – Menthol og kamfer er det som gir den midlertidige kjølingsfølelsen og jobber for å nummen eller bedøve leppene – men de kan faktisk brenne når de brukes på sprukket hud. Alt dette kan også gjøre leppene mer solfølsomme

Menthol – Menthol er en alkohol, en sammensatt familie kjent for sine tørkeegenskaper i huden. For noen mennesker dehydrerer menthol huden eller leppene og får dem til å føle seg sprukket og irritert, mens andre får en kjølende effekt. Menthol er i stand til raskt å trenge gjennom hudlagene og noen ganger bære den med seg andre kjemiske forbindelser.

Salicylic Acid – Salisylsyre virker ved å løsne og bryte fra seg desmosomer [det som gjør at celler i de ytre lagene i huden henger sammen]. Denne handlingen oppmuntrer peeling av huden og avblokkering av porene. Hvorfor er den i en lip balm? Det spekuleres i at det er i Carmex for å lett eksfoliere huden. Men det kan også være irriterende. Det er ikke den mest beroligende ingrediensen.

Vanillin – Syntetisk vanillin anvendes som smaktilsetting og kalles kunstig vanilje eller vaniljesmak.

Parfum – parfyme, men ikke godt å si hva slags

Hydroxycitronellal – Hydroxycitronellal er en blekgul væske med en søt blomsteraroma. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Hydroxycitronellal i formuleringen av colognes, hårspray, parfyme og hudpleieprodukter. Hydroxycitronellal fungerer som en duftingrediens.

Limonene – Topisk kan limonen forårsake følsomhet og unngås best. På grunn av den penetrasjonsfremmende effekten på huden er det spesielt viktig å unngå produkter som inneholder limonen pluss andre hudsensibiliserende midler som denaturert alkohol.

Som de fleste flyktige duftkomponenter, har limonen også sterke antioksidantfordeler, og det har også vist seg å roe huden; når de blir utsatt for luft, oksiderer disse sterkt flyktige antioksidantforbindelsene og blir i stand til å sensibilisere huden.

Linalool – Linalool er en fargeløs, velluktende væske som for det meste brukes som aromastoff og i parfyme. Den forekommer blant annet i bergamott- og lavendelolje og kan utvinnes av slike eteriske oljer, men kan også fremstilles syntetisk.

Geraniol – Geraniol er en monoterpenoid og en alkohol. Det er den primære komponenten av roseolje, palmarosa olje og citronella olje. Det er en fargeløs olje, selv om kommersielle prøver kan virke gule. Den har lav løselighet i vann, men den er løselig i vanlige organiske løsningsmidler.

Citronellol – parfyme ingrediens og ofte brukt som maskende parfyme