Ingredienser Cliniderm Sun Gloss pink spf 25

pentaerythrityl tetraisostearate -bindemiddel, hudkondisjoneringsmiddel – okklusivt, viskositetsøkende middel – ikke-vandig, mykgjørende, emulgerende og overflateaktivt middel

polybutene – bindemiddel, epileringsmiddel, og viskositetsøkende middel – ikke-vandig. I følge ewg.org så er det bevist at dette stoffet kan irritere hud, det ser allikevel ut til at det er hyppig brukt i mange hudprodukter og kosmetikk.

octyldodecanol-duftbestanddel, hudkondisjoneringsmiddel – mykgjørende, mykgjørende, parfymerende og løsningsmiddel. Kan irritere

glycerin-denaturerende, duftbestanddel, hårkondisjoneringsmiddel, fuktighetsgivende middel, oral pleiemiddel; oral medisinsk helsevern, hudkondisjoneringsmiddel – fuktighetsmiddel, hudbeskyttende middel, viskositetsdempende middel, parfyme og løsningsmiddel

octocrylene- solkremmiddel, ultrafiolett lysabsorberer, uv-absorber og uv-filter. Litt skremmende men: Ingrediens mistenkes eller måles for å samle seg hos mennesker.

polyglyceryl-4 isostearate-hudkondisjoneringsmiddel – mykgjørende, overflateaktivt middel – emulgeringsmiddel og emulgerende

silica dimethyl silylate-antikakemiddel, bulkmiddel, glidemodifiserende middel, suspensjonsmiddel – ikke-overflateaktivt middel, viskositetsøkende middel – ikke-vandig, anticaking, antiskummingsmiddel, mykgjørende middel, emulsjonsstabiliserende og viskositetskontrollerende

cera alba (er en type bivoks)-mykgjørende, emulgerende, filmdannende, parfymerende

diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate-ultrafiolett lysabsorber og UV-filter

bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine-er en oljeoppløselig organisk forbindelse som tilsettes solkremer for å absorbere UV-stråler.

butyl methoxydibenzoylmethane-brukes i formuleringen av solbeskyttende produkter, samt bad, hud, rensing, hår, negler og duftprodukter.

ethylhexyl salicylate-er en organisk forbindelse som brukes som ingrediens i solkremer og kosmetikk for å absorbere UVB (ultrafiolette) stråler fra solen. Det er en ester dannet ved kondensering av en salisylsyre med 2-etylheksanol. Det er en fargeløs oljeaktig væske med en liten blomsterlukt

titanium dioxide (nano)-brukes på solkremer på grunn av sin evne til å blokkere UV-stråling mens den forblir transparent på huden.

tocopheryl acetate-antioksidant, hudkondisjoneringsmiddel – diverse, og hudkondisjonering (kan være irriterende)

ubiquinone-antioksidant, hudkondisjoneringsmiddel – diverse, og hudkondisjonering

mica-fargeleggende og ugjennomsiktig

calcium aluminum borosilicate-er et glass som hovedsakelig består av kalsium. og aluminiumborosilikater. I hovedsak er kalsiumaluminiumborosilikat et syntetisk produkt dannet ved fusjon av boroksyd, silika, natrium.

alumina-slipende, antikakemiddel, bulkmiddel, ugjennomsiktigmiddel, absorberende, antikakestillende, bulking, ugjennomsiktig og viskositetsregulerende

aqua- vann

silica- kan produseres syntetisk og brukes som et absorberende pulver og fortykningsmiddel i kosmetikk. Visse former for silika kan forbedre jevn fordeling av pigmenter i kosmetikk og forhindrer dem i å sette seg i sminke. Silikapartikler kan forbedre opptaket av andre ingredienser.

simethicone-Simethicone er en grå, tyktflytende væske. I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes Simethicone i bad, kropp, hår og hudpleieprodukter. I kosmetikk og personlig pleieprodukter er Simethicone en ingrediens som brukes for å redusere tendensen til ferdige produkter til å generere skum når de ristes.

tin oxide-slipemiddel, bulking, ugjennomsiktig middel, bulking, blurende effekt og viskositet

ci 77491-er et jernoksid av mineralsk opprinnelse. Det er en rødfarget kosmetisk fargestoff og UV-filter.

ci 77891-Titandioksid er tillatt å bruke som et kosmetisk fargestoff i EU uten begrensninger når renhetskravene er oppfylt. Når den brukes som et fargestoff i kosmetiske produkter i EU, må denne ingrediensen kalles CI 77891.

Hentet fra Mattilsynet.no Listen over bestanddeler skal settes opp i synkende rekkefølge etter vekten på bestanddelene på det tidspunktet de tilsettes i produktet. Bestanddeler med konsentrasjon mindre enn 1 %, kan settes opp i vilkårlig rekkefølge etter bestanddeler med høyere konsentrasjon enn 1 %.

Her var det mye jeg ikke viste hva var, men jeg har prøvd å finne det ut, rett og slett fordi jeg er nysgjerrig 😃