Ingredienser CeraVe facial moisturising loition

AQUA / WATER – Vann (aqua) brukes først og fremst som et løsemiddel i kosmetikk og personlig pleieprodukter for å hjelpe med å løse opp ingredienser i preparater. Det danner også emulsjoner der olje- og vannkomponentene i produktet kombineres for å danne kremer og kremer. Til slutt hjelper det å hydratere huden.

GLYCERIN – Også kalt glyserol eller glyserin, er glyserin et fuktighetsgivende middel som finnes i alle naturlige lipider (fettstoffer), enten det er dyr eller grønnsaker. Det kan være avledet fra naturlige stoffer ved hydrolyse av fett og ved gjæring av sukker. det kan også fremstilles syntetisk, noe som vanligvis er tilfelle med dagens hudpleieprodukter.

Glyserin er en hudpåfyllende og hudreparerende ingrediens, noe som betyr at det er et stoff som finnes naturlig i huden, noe som hjelper deg med å etablere normal balanse og fuktighet. Det er et av de mange stoffene i huden som hjelper til med å opprettholde et sunt utseende og forsvare mot tørrhet og arbeide for å opprettholde hudens fuktighetsnivå. I hovedsak er glyserin en mester i hydrering, og fungerer best når den kombineres med andre påfyllings- og mykgjørende ingredienser.

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE – Det er avledet av kokosnøttolje og glyserin, og anses som en utmerket mykgjørende og hudpåfyllende ingrediens. Det er inkludert i kosmetikk på grunn av dens blanding av fettsyrer som huden kan bruke for å fylle overflaten og motstå fuktighetstap.

NIACINAMIDE – Også kjent som vitamin B3 og nikotinamid, er niacinamid et vannløselig vitamin som fungerer med de naturlige stoffene i huden din for å hjelpe synlig minimere forstørrede porene, stramme slappe porene, forbedre ujevn hudfarge, myke fine linjer og rynker, redusere sløvhet og styrke en svekket overflate.

CETEARYL ALCOHOL- Fettalkohol som er en blanding av milde cetyl- og stearylalkoholer. Den brukes som et mykgjørende middel, teksturforsterker, skumstabilisator og bæremiddel for andre ingredienser. Kan avledes naturlig, som i kokosnøtt fet alkohol, eller lages syntetisk. Det er nesten alltid kombinert med ingredienser med lignende følelser for å skape et produkts konsistens og påvirke gliden når det påføres huden.

Kosmetiske produkter merket “alkoholfritt” tillater å inneholde cetearylalkohol, hvis virkning er ganske forskjellig fra hudforverrende alkoholformer. Vi gjentar: fettalkoholer som cetearylalkohol utgjør ikke noen risiko for sensitivitet i huden.

DIMETHICONE – Stoff avledet fra silika (sand er en silika). De unike flytende egenskapene til silikon gir den mye glid, og i sine forskjellige former kan det føles som silke på huden, formidle mykhet og være et vannbindende middel som holder godt opp, selv når huden blir våt. Forskningen om silikoner har vist seg å være overlegne arrhelende ingredienser, beroligende midler, ikke-irriterende og unikt effektive leverings- og suspensjonsmidler for et bredt spekter av kosmetiske ingredienser. Det er mange former for silikoner som brukes i kosmetiske produkter, spesielt hudpleieprodukter og alle slags hårpleieprodukter. Vanlige former for silikon er cyklopentasiloksan og cykloheksasiloksan; andre former inkluderer forskjellige typer dimetikon og fenyltrimetikon.

Påstander om at silikoner i noen form forårsaker eller forverrer hudproblemer, ikke har blitt underbygget i noen publisert forskning, og heller ikke rapporter om at silikoner er sensibiliserende for eller på en eller annen måte “kveler” hud. Faktisk er det motsatte sant noe som gjør feilinformasjon vanskelig å forstå. Nesten alle påstandene om silikoner som er problematiske for huden er tilsynelatende myter eller basert på anekdotisk bevis.

PHENOXYETHANOL – eller Fenoksyetanol på norsk, er et mye brukt syntetisk konserveringsmiddel som har global godkjenning for bruk i alle kosmetiske produkter i konsentrasjoner opptil 1%. Det brukes ofte i enda lavere mengder, for eksempel når det kombineres med andre ingredienser som etylheksylglyserin. I dette tilfellet kan lavere mengder fenoksyetanol være like effektive som den maksimalt godkjente mengden. Fenoksyetanol er utrolig allsidig: Den fungerer i et stort utvalg av formler og pH-områder, har bredspektrumaktivitet mot mange patogener du ikke vil multiplisere i hudpleieproduktene dine, er stabil og er kompatibel med mange andre konserveringsmidler brukt i kosmetikk. Fenoksyetanol har blitt den nye hudpleieingrediensen som skal demoniseres av forskjellige kosmetiske bedrifter og nettsteder innen detaljhandel / naturlig markedsføring. Kontroversen ligner på absurditeten over paraben-konserveringsmidler. Parabener ble gjort onde i hudpleieprodukter på grunn av studier som viser at de er hormonforstyrrende, men parabener har ikke den egenskapen når de absorberer seg i huden. Mye som parabener, er fenoksyetanol «problemet» i kosmetikk basert på forskning som ikke har noe med hudpleie å gjøre. Den negative forskningen om fenoksyetanol handler ikke om den kosmetiske versjonen. Det er en stor forskjell. Til og med planteekstrakter må renses når de fjernes fra bakken og legges i hudpleieprodukter. Ingen vil ha ormer, gjødsel, tungmetaller og skitt i produktene sine. Fenoksyetanol er den samme situasjonen, den renses før den brukes i kosmetiske formuleringer.

CETEARETH-20 – Fettalkohol som brukes til å tykne kosmetikk og holde ingrediensene blandet sammen og stabile.

BEHENTRIMONIUM – antistatisk middel, hårkondisjoneringsmiddel, antistatisk, hårkondisjonerende og konserveringsmiddel

METHOSULFATE – også ett konditioneringsmiddel. Den avsettes på hårsekken og glatter ut neglebåndene, og gjør håret mykt og lett å løsne. Når den brukes i kremer, gjør den huden myk til berøringen. I tillegg er det en emulgator.

CAPRYLYL GLYCOL – Hud- og hårkondisjoneringsmiddel som kan være planteavledet eller syntetisk. Brukes ofte som en del av en konserveringsmiddelblanding i kosmetikk.

POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE – er en mykgjørende ingrediens (fuktighetskrem) og emulgerende (forhindrer separasjon av olje og vann) ingrediens; ofte brukt i leppestifter, solkremer og fuktighetskrem.

SODIUM LAUROYL LACTYLATE – Det anses å være en skånsom rensingrediens som ikke vil irritere eller tørke ut huden. Natriumlauroyllaktylat (på norsk) fungerer også som en emulgator i kosmetikk og personlig pleieprodukter. Fuktighetsgivende egenskapene til natriumlauroyllaktylat kommer først og fremst fra laurinsyre.

POTASSIUM PHOSPHATE – uorganisk salt (ikke sammensatt av plante- eller dyrestoffer) brukt som et buffermiddel og pH justerer i kosmetikk.

DISODIUM EDTA – Forkortelse for disodium ethylenediaminetetraacetic acid. Brukes som chelateringsmiddel i kosmetiske produkter, (og hva er chelayering sier du? Det omfatter dannelse av to eller flere separate koordinat-bindinger mellom liganden og sentrale atom. Jeg ble ikke noe klokere av den forklaringen.) noe som betyr at det forhindrer ingredienser i en formel fra å binde seg til sporstoffer (hovedsakelig mineraler) som kan være til stede i vann. Studier har funnet at EDTAs, inkludert dinatrium EDTA, som brukt i kosmetiske formuleringer er trygge.

DIPOTASSIUM PHOSPHATE NP – Et syntetisk salt som hjelper til med å justere og opprettholde pH i vannbaserte og vannløselige kosmetiske formler.

CERAMIDE AP CERAMID NP – Naturlig forekommende, lange kjeder med lipider (fett) som er hovedkomponenter i hudens ytre lag. Huden hemmer bevegelse av vann og kontrollerer tap via strukturen, som har en unik sammensetning av 50% ceramider, 25% kolesterol og 15% frie fettsyrer. Ceramider er nødvendige for deres vannretensjonskapasitet, og å legge dem til et hudpleieprodukt hjelper med å gi påfyll og gjenoppretting av fordeler.Ni forskjellige keramider er identifisert i huden, hvorav noen brukes i hudpleieprodukter. På en hudpleie-ingrediensetikett ser du de som er oppført som ceramide AP, ceramide EOP, ceramide NG, ceramide NP, ceramide NS, phytosphingosine, og sphingosine. 

PHYTOSPHINGOSINE – se over ceramider

CHOLESTEROL – I kosmetikk og personlig pleieprodukter brukes kolesterol i formuleringen av øye- og ansiktsmakeup, barberingspreparater og hud- og hårpleieprodukter. Kolesterol bidrar til å forhindre separasjon av olje og væskekomponenter i kosmetikk og personlig pleieprodukter.

XANTHAN GUM – brukes som fortykningsmiddel og stabilisator for å forhindre at produkter skiller seg ut i kosmetikk og mat. Det skaper en gel-lignende struktur og brukes også som et bærermiddel. Det gir mulighet for en jevn, jevn anvendelse når den brukes kosmetisk.

CARBOMER – Gruppe av syntetiske teksturforsterkere som hovedsakelig brukes til å lage gellignende formuleringer. Høye mengder karbomerer i en gel kan føre til at produktet rulles eller baller opp kosmetiske produkter på huden, men dette fenomenet avhenger av andre formelle skritt som er tatt for å minimere denne effekten.

ETHYLHEXYLGLYCERIN – syntetisk hudmykningsmiddel som også brukes som konserveringsmiddel, bærer eller suspensjonsmiddel for andre konserveringsmidler, så som fenoksyetanol.

SODIUM HYALURONATE – Saltform av hudpåfyllende ingrediens hyaluronsyre; anses som mer effektiv for huden enn ren hyaluronsyre på grunn av sin større kompatibilitet.

CERAMIDE EOP – se over under ceramider