Glycolic Acid 7%

Aqua (Water) – Vann (aqua) brukes først og fremst som et løsemiddel i kosmetikk og personlig pleieprodukter for å hjelpe med å løse opp ingredienser i preparater. Det danner også emulsjoner der olje- og vannkomponentene i produktet kombineres for å danne kremer og kremer. Til slutt hjelper det å hydratere huden.

Glycolic Acid – En type alfahydroksysyre (AHA) som i likhet med andre ingredienser i kategorien kan fungere som et vannbindende middel og, når det er riktig formulert, som en eksfoliant. I sin egenskap som en eksfoliant, kan det hjelpe å kaste død hud til å fornye hudens overflate, og synlig myke opp aldringstegnene, spesielt fra solskader. Glykolsyre er en av de mest effektive og godt undersøkte formene for AHA.

Rosa damascena flower water – er en vandig løsning av dampen til destillatet oppnådd fra blomstene fra Damask Rose, Rosa damascena, Rosaceae.

Centaurea cyanus flower water – Hud beroligende, planteekstrakter. Kan ha hud-beroligende egenskaper

Aloe Barbadensis Leaf Water – aloe brukes hovedsakelig i hudpleiepreparater, sminkeformuleringer og sminkefjerner og badesåper. Aloe-avledede ingredienser forbedrer utseendet på tørr eller skadet hud ved å redusere flassing og gjenopprette smidighet.

Propanediol – En glykol som kan forbedre absorpsjonen av ingredienser (for eksempel salisylsyre) i huden. Propandiol kan avledes naturlig (fra mais) eller syntetisk. Den har fuktighetsgivende egenskaper som kan etterlate en jevn, duggfri finish. Propandiol er en godt tolerert ingrediens, ikke sannsynlig å forårsake følsomhet.

Glycerin – Glyserin er en naturlig komponent i sunn hud. Det er også kjent som glyserin og glyserol, sistnevnte er det begrepet som oftest sees i studier om denne ingrediensen. Enten avledet fra vegetabilske eller animalske kilder, eller laget syntetisk, glyserin er hygroskopisk. Det det betyr er at glyserin kan trekke fuktighet fra luften rundt oss og bidra til å holde fuktigheten i huden.

Triethanolamine – Brukes i kosmetikk som pH-balanser og emulsjonsstabilisator. Som alle aminer, har det potensialet for å lage nitrosaminer.

Aminomethyl Propanol – brukes i formulering av kremer og kremer, hårspray, bølgesett, hårfargestoffer og farger, øye- og ansiktsprodukter, og andre hår- og hudpleieprodukter. Hovedfunksjonen til aminometylpropanol i disse produktene er å etablere og holde pH.

Panax Ginseng Root Extract – Påført på huden leverer ginsengrot en rekke antioksidantforbindelser, inkludert forskjellige flavonoider, i tillegg til å være en anstendig kilde til B-vitaminer.

Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract – Den har små, runde, lilla-svarte bær som når de tørkes, ser ut som svart pepper. Derav navnet. Når det gjelder hudpleie, inneholder bærene et par gode fordeler. Den primære kalles polygodial som har kraftig antiinflammatorisk, anti-allergisk og antimikrobiell aktivitet.

Aspartic Acid – aminosyre og samme effekt som glycine ⬇️

Alanine – anti oksidant og aminosyre med samme effekt som glycine, se under ⬇️

Glycine – I kosmetikk og personlig pleieprodukter fungerer glysin først og fremst som en anti-aldring ingrediens basert på dens evne til å forbedre fuktighetsretensjon, øke kollagenproduksjonen og fremme hudreparasjon og regenerering. Det kan også brukes som et buffermiddel.

Serine – anti oksidant og aminosyre med samme effekt som glycine, se over ⬆️

Valine – se glycine ⬆️

Isoleucine – se glycine ⬆️

Proline – Se glycine ⬆️

Threonine – se glycine ⬆️

Histidine – se glycine ⬆️

Phenylalanine – se glycine ⬆️

Glutamic Acid – En aminosyre som hjelper til med å hydratisere huden. Som en kosmetisk ingrediens er glutaminsyre typisk syntetisk, selv om den også kan avledes fra dyr.

Arginine – En aminosyre ansett som essensiell for menneskets utvikling. Det har antioksidantegenskaper.

PCA – (som står for pyrrolidone carboxylic acid), er en ingrediens avledet fra aminosyrer som fungerer som en fuktighetsgivende middel og er en del av den naturlige fuktighetsgivende faktoren.

Sodium PCA -øker vanninnholdet i de øverste lagene i huden ved å trekke fuktighet fra den omkringliggende luften.

Sodium Lactate – konserveringsmiddelforsterker, buffermiddel og fuktighetskrem for fuktighetsgivende middel. Natriumlaktat (norsk) fungerer også som et buffermiddel, noe som betyr at det vil bidra til å etablere og holde pH-verdien i et produkt.

Fructose – Ofte kalt fruktsukker, er fruktose en type sukker som består av glukose. Det har vannbindende egenskaper for huden.

Glucose – Monosakkarid (enkelt sukker) som har vannbindende egenskaper for huden.

Sucrose – er et naturlig sukker som brukes i hår- og hudpleieprodukter. Sukrose, fruktose og glukose er alle naturlige og har alle hygroskopiske egenskaper, noe som betyr at de tiltrekker og beholder fuktighet. Den naturlige glykolsyren i sukker hjelper ikke bare med å kondisjonere og fukte huden, men beskytter den mot miljøgifter og giftstoffer.

Urea – Selv om syntetiske versjoner brukes i kosmetikk, er det faktisk urinbestanddel. I små mengder har urea gunstige vannbindende og milde peelingegenskaper for huden. I større konsentrasjoner kan det føre til følsomhet, selv om store mengder også kan eksfoliere hud.

Hexyl Nicotinate,

Dextrin – er en kategori vannløselige karbohydrater som brukes for deres emulgerende egenskaper. Dekstrin fungerer ved å øke løseligheten av vannuoppløselige forbindelser. I tillegg kan dekstrin også gi beroligende egenskaper som kan bidra til å lindre problematisk hud.

Citric Acid – er en alfahydroksysyre som brukes i personlig pleieprodukter for å justere surheten eller fremme hudskrelling og gjenvekst når det gjelder anti-aging produkter. Sitronsyre finnes naturlig i sitrons frukt og juice, noe som gir den karakteristiske sure smaken.

Polysorbate 20 – Polysorbate-ingrediensene hjelper andre ingredienser til å oppløses i et løsningsmiddel der de normalt ikke ville oppløst. De er også med på å danne emulsjoner ved å redusere overflatespenningen til stoffene som skal emulgeres.

Gellan Gum – En planteavledet, høy vekt, polysakkarid teksturforsterker som også hjelper til med å holde kosmetiske formler stabile under lagring og bruk. Det produseres via gjæring og renses deretter for bruk i kosmetikk.

Trisodium Ethylenediamine Disuccinate – Brukes som vannmyknende og chelaterende middel (en forbindelse som binder og skiller ut metaller, og holder dem fra å feste seg til andre ingredienser).

Sodium Chloride – Mer populært kjent som vanlig bordsalt. Brukes først og fremst som et bindemiddel i hudpleieprodukter og tidvis som et slipemiddel i skrubberprodukter.

Hexylene Glycol – er et løsningsmiddel og viskositetsmiddel som brukes i mange hudpleieprodukter. Det brukes til å tynne ut tunge komposisjoner og lage et tynnere, mer spredbart produkt.

Potassium Sorbate – Brukes som konserveringsmiddel, brukes nesten alltid i forbindelse med andre konserveringsmidler.

Sodium Benzoate – Sodium Benzoate er et salt av Benzoic Acid, som finnes naturlig i tyttebær, svisker, plommer, kanel, modne nellik og epler og brukes som konserveringsmiddel i kosmetikk og personlig pleie produktformler som en duftingrediens, maskeringsingrediens, antikorrosivt middel, og hyppigst som konserveringsmiddel.

1,2-Hexanediol – Et syntetisk konserveringsmiddel og fuktighetsbindende middel som tilhører en klasse midler kjent som høyere molekylære glykoler. Det

Caprylyl Glycol – planteekstrakter, konserveringsmidler. Hud- og hårkondisjoneringsmiddel som kan være planteavledet eller syntetisk. Brukes ofte som en del av en konserveringsmiddelblanding i kosmetikk.