Ingredienser Clinique take the day of cleansing balm

Ethylhexyl Palmitate – Blanding av en fet alkohol og palmitinsyre som fungerer som et mykgjørende middel og teksturforsterker. Det er ingen undersøkelser som indikerer at denne ingrediensen, som kan være syntetisk, plante- eller dyreavledet, er et problem for huden.

Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil – Bløtgjørende olje hentet fra safflor (Carthamus tinctorius) -planten, lik alle ikke-duftende planteoljer. Safflower frøolje inneholder gunstige fettsyrer, først og fremst linolensyre, som kan bidra til å redusere tegn og forekomst av tørr hud.

Caprylic/Capric Triglyceride – Avledet fra kokosnøttolje og glyserin, er det ansett som en utmerket mykgjørende og hudpåfyllende ingrediens. Det er inkludert i kosmetikk på grunn av blandingen av fettsyrer som huden kan bruke for å fylle overflaten og motstå fuktighetstap. Caprylic / capric triglyceride kan også fungere som et fortykningsmiddel, men hovedjobben er å fukte og fylle på huden. Denne ingrediensens verdi for huden blir større ved at den blir ansett som skånsom. 

Sorbeth-30 Tetraoleate – En blanding av fettsyresoljesyren med derivater av sukkerbestanddelen sorbitol og andre stoffer for å lage en syntetisk ingrediens som renser, emulgerer og kan hjelpe med å tykne kosmetiske formler.

Sorbeth-230 er blant de nyere rengjøringsingrediensene som er opprettet som ett svar på det sulfatfrie ønsket fra forbrukeren, og det er et kjærkomment tilskudd på grunn av mildhet og generelt ikke-irriterende karakter – i det minste i henhold til påstandene fra selskapet som selger denne ingrediensen. 

Polyethylene – Form av plast (syntetisk polymer) som har mange funksjoner i kosmetikkprodukter. Avrundede polyetylenperler tjener som et slipemiddel i mange ansiktsskrubb, ofte brukt i stedet for altfor slitende alternativer som valnøtteskall og malt frukt fruktgroper. Brukes også som stabilisator, bindemiddel, fortykningsmiddel og filmdannende middel i fuktighetskrem. Problematisk for miljøet, og bør unngåes.

Peg-5 Glyceryl Triisostearate  – PEG er et forkortelse for polyetylenglykol, en utrolig allsidig ingrediens i hudpleieprodukter på grunn av de mange bruksområdene den har og dens brede kompatibilitet med forskjellige typer ingredienser. PEG blandes ofte med en rekke fuktighetsgivende fuktighetsmidler, gunstige fettsyrer og rensemidler. I disse forskjellige kombinasjonene kan en PEG brukes i milde rensemidler, elegante fuktighetskremer, solkremer og unike behandlingsprodukter. 

Her må vi ta med litt ekstra info da det er mye skriverier om PEG: Sikkerheten til PEG i sine forskjellige former er nylig blitt stilt spørsmål ved. Den største bekymringen er at de kan inneholde problematiske urenheter som etylenoksyd og 1,4 dioksan. Begge disse er biprodukter fra produksjonsprosessen, ikke noe naturlig for noen form for PEG. Selv om dette en gang var en bekymring, har anerkjente leverandører av kosmetiske ingredienser for lengst eliminert disse urenhetene fra den ferdige ingrediensen, noe som gjør PEG-er trygge for huden.

Det som er mest bemerkelsesverdig med de forskjellige former for PEG som er studert til dags dato, er at de har vist seg å være ikke-irriterende for hud eller øyne, selv når de brukes i større konsentrasjoner enn hva de fleste hudpleieprodukter inneholder. PEGs anses også som giftfri fordi de ikke trenger gjennom intakt hud. Som det er tilfelle for selv de mildeste ingrediensene, øker risikoen for irritasjon når huden er betent eller kompromittert.

Hvis du har sett motstridende informasjon om PEG-ingredienser, er det viktig å vite at konklusjonene ikke gjaldt hvordan PEG-er brukes i hudpleieprodukter. Disse studiene involverte å mate en stor mengde PEG til dyr eller påføre veldig høye doser (bokstavelig talt hundrevis av størrelser større enn det som brukes i aktuelle produkter) til musens hud.

Water\Aqua\Eau – vann, hydrerende men kan også være irriterende. 

Tocopherol – vitamin E, et fettløselig vitamin er en naturlig forekommende antioksidant som kan isoleres fra vegetabilsk olje.

Phenoxyethanol – eller Fenoksyetanol på norsk, er et mye brukt syntetisk konserveringsmiddel som har global godkjenning for bruk i alle kosmetiske produkter i konsentrasjoner opptil 1%. Det brukes ofte i enda lavere mengder, for eksempel når det kombineres med andre ingredienser som etylheksylglyserin. I dette tilfellet kan lavere mengder fenoksyetanol være like effektive som den maksimalt godkjente mengden.

Fenoksyetanol er utrolig allsidig: Den fungerer i et stort utvalg av formler og pH-områder, har bredspektrumaktivitet mot mange patogener du ikke vil multiplisere i hudpleieproduktene dine, er stabil og er kompatibel med mange andre konserveringsmidler brukt i kosmetikk.

Fenoksyetanol har blitt den nye hudpleieingrediensen som skal demoniseres av forskjellige kosmetiske bedrifter og nettsteder innen detaljhandel / naturlig markedsføring. Kontroversen ligner på absurditeten over paraben-konserveringsmidler. Parabener ble gjort onde i hudpleieprodukter på grunn av studier som viser at de er hormonforstyrrende, men parabener har ikke den egenskapen når de absorberer seg i huden. Mye som parabener, er fenoksyetanol som et problem i kosmetikk basert på forskning som ikke har noe med hudpleie å gjøre. Den negative forskningen om fenoksyetanol handler ikke om den kosmetiske versjonen. Det er en stor forskjell. Til og med planteekstrakter må renses når de fjernes fra bakken og legges i hudpleieprodukter. Ingen vil ha ormer, gjødsel, tungmetaller og skitt i produktene sine. Fenoksyetanol er den samme situasjonen, den renses før den brukes i kosmetiske formuleringer.