Solkrem dramatikk

Har dere fått med dere det siste av dramatikk i hudpleieverden? Fear not, det har jeg.

Det hele startet i fjor med Purito sin av mange høyt elskede Centella Green Level Unscented Sun, som markedsførte 50 spf, men uavhengige tester viste at den var kun mellom 18 og 27 i spf. Å dermed brøt helvette løst. De aller fleste på internett roste denne spf’en opp i skyene og anbefalte den til alle. Flere norske nettbutikker solgte denne i Norge. Jeg har holdt på å kjøpt denne flere gangen men det ble med tanke (dodged a bullet der da gett 😅). Men hvordan kunne skinfluensere og andre vite at informasjonen ikke stemte? Det var jo umulig 🤷‍♀️

Men så nå, kom Krave ut med en lignende pressemelding, deres Krave Beet shield ble i dag trukket fordi den heller ikke holder spf’en som lovet. Og igjen får hudpleieverden fullstendig sammenbrudd. Og som toppen på kaka så vil ikke avsløre hva slags SPF Krave Beet shield egentlig holder. THE DRAMA IS REAL! Nå har vi ikke tilgang til Krave i Norge, så jeg tok det rimelig med ro. Men mange andre koreanske solkremer har vi da her i lille Norge. Så hvordan kan vi stole på solkrem produsenter? For det er ikke bare koreanske merker som har gått på denne smellen her.

Link til Krave beauty sitt innlegg på insta for den som vil lese.

Men kritikken særlig mot koreanske solkrem produsenter hagler, og hele den industrien har fått seg ett skikkelig spark på leggen. Det hagler med ukvemsord og drit, ja dere vet hvordan internett er 🤯 men noe av kritikken er jo og rettmessig. Mange bruker masse tid å penger på å finne den rette som gir nok solbeskyttelse og passer hudtypen de har, og dermed føler seg lurt.

Problemet er like mye laboratoriene som tester disse som selskapene i seg selv. Det er forskjellige type tester som benyttes av de forskjellige og ikke alle har god nok kvalitet på sine tester. Noen selskaper lyver, mens andre er bare uheldige.

Jeg googla litt å av de testene jeg fant i Norge så var det ingen av de som testet den faktiske spf’en og det er vel av den naturlige årsaken at det koster flesk å teste det. Jeg fant noe informasjon på EU sine sider om standardisering av tester og ett merke alle solkremer som holder disse testene skal benytte seg av, men det er bare en anbefaling, så det sa meg lite. Og i dag kan vi strengt tatt kjøpe det vi vil fra hele verden, så det hjelper lite hva EU krever eller anbefaler hvis det ikke gjelder produkter som ikke er produsert av europeiske selskap.

Denne har jeg anbefalt da og har vært min favoritt….. 😅

Så vi får bare fortsette å stole på den informasjonen vi får tildelt og presse på som forbrukere for at selskapene offentliggjør sine tester om sine solkremer. Ikke at det hjelper hvis laben som har utført det ikke holder mål da, men da slipper man å tenke at dette kanskje er noe de egentlig har vist men «overså» med vilje. Men jeg velger å gi dem «tvilen» tilgode og kommer nok til å kjøpe både koreansk, europeisk osv solkrem uansett. De kan da ikke gå på denne smellen en gang til eller?

Har dere denne Purito solkremen liggende? Er du skuffa? Stoler dere på koreanske solkremer nå? Eller har dere noen andre favoritter å dele med meg? Jeg har kjøpt meg en ny en fra skincity.no som jeg venter i spenning på 😎

Leave a Reply