Q+A Apple AHA Exfoliating Gel

Kjøpt på Vita.no til 139kr. Som navnet røper er dette en AHA eksfolier.

Først, jeg er særdeles fornøyd med Q+A pga anvisningen på pakken som gjør det mer oversiktlig å finne frem i alle de forskjellige slagene til forskjellig hudtype. Lettvint for den som ikke er helt inne i hva som passer til hvem.

Veldig praktisk

AHA i denne er i hovedsak Malic acid som er eplesyre, Glycolic acid (som jeg har flere innlegg om) og Lactic acid som er melkesyre, men også flere andre ingredienser som har en eksfolierende funksjon, men disse over er de viktigste og høyest opp på lista.

Ellers finnes også glycerin som er en humektant og panthenol og allantoin som er beroligende (anti irritant agent hvis man kan kalle noe irritant på norsk?).

Du bruker denne slik: Ha på ett tynt lag på ren, tørr hud. Masser inn i huden i 20-30 sekunder. Skyll med vann.

Den er gelaktig og behagelig å ha på, drypper ikke.

Jeg skal innrømme at jeg ikke hadde helt troa på det her…… 20-30 sekunder kan umulig være nok tenkte nå jeg. Men skal si den funket. Noe av grunnen for min del kan være at det er en liten stund siden jeg har brukt AHA. Jeg har egentlig konsentrert meg om andre «aktiver», dermed hadde jeg antagelig en del døde hudceller akkurat nå. Men den funker virkelig. Nesten umiddelbart etter bruk ser jeg at jeg flasser litt av huden på kjeven og øverst på panna. Så greit å ha en god fuktighetskrem tilgjengelig etter bruk av denne. Jeg bruker gjerne en som er litt fetere enn det jeg normalt bruker.

Jeg synes denne fungerte veldig bra allerede etter de to første ukene jeg har hatt den, og av erfaring vet jeg at flassingen roer seg etterhvert.

Og prisen er det ikke noe å si på synes jeg, 139kr og de aller fleste har jo en Vita butikk i et eller annet tettsted i nærheten. Du får også kjøpt den på Vita.no da som jeg gjorde. Og jeg vil anta at du har denne i 2,5- 3 måneder ca hvis du bruker den slavisk to ganger i uka slik det anbefales. Det går ikke mye produkt hver gang. Og jaggu har jeg AHA produkter som koster mer enn som så.

Det står at den passer til alle hudtyper, men jeg ser at flere med veldig sensitiv hud ikke tålte denne over tid, just fyi. Man kan vel også tenke at har du sensitiv hud er ikke AHA det beste uansett kanskje. Og i hvertfall ikke den med alle disse AHAene nevnt i førsten av innlegget. Eneste AHA jeg ville prøvd hvis jeg hadde sensitiv hud er Mandelic Acid, men også den bør man være forsiktig med hvis man er hyper sensitiv. Jeg kan si at den prikket litt men det er bare i noen sekunder etter bruken.

Den er også vegansk, for den som lurer på det. (Melkesyren er da produsert vegansk mer hvordan det går for seg, men alt er vel mulig i dag).

Det står på Vita sine sider at denne er uten parfyme, men det står ikke på produsenten sin side, kun at den er 93,9% natural formula»…..? Min nese lukter egentlig ikke noe? Men jeg vet da fader jeg hva det egentlig betyr. Er den uten tilsatt parfyme eller parfymefri eller hva 🤷‍♀️ det er citric acid i denne som kan gi en sitronlignende lukt, så kanskje det er det de mener, en naturlig lukt? Ser ingen annen ingrediens som er «parfymerende» i denne hvertfall. Men da kan de som er litt sensitive for dette være litt obs.

En annen ting som ikke var opplyst på Vita var at denne er 100% resirkulerbar. Så hvis du skrur av korken og vasker den innvendig kan den resirkulerer sammen med annen plast. Det er da noe 😃

Jeg kan ikke annet enn å anbefale denne 🍏 godt produkt til god pris 🍏 skal prøve diverse andre ting fra denne serien etterhvert også tenker jeg. Noen andre som har prøvd og har tanker?

Leave a Reply