Vendela Silver day

Husker dere at jeg la ut ett innlegg for flere måneder siden om denne?

For 499 bolls, så forventer jeg egentlig ganske mye. Men som jeg nevnte innlegget så tok jeg bare den jeg mente passet, da det egentlig ikke var noe info om hva som passet til hvem.

De første tre ingrediensene er ekstrakter.

ALTHEA ROSEA FLOWER EXTRACT – beroligende, og en god ingrediens

AMORPHOPHALLUS KONJAC ROOT EXTRACT – fuktighetsgivende ingredien, god en sådann

BOSWELLIA CARTERII RESIN EXTRACT – ikke fullt så bra, men helt grei, men er en parfymerende ekstrakt i tillegg til hudberoligende.

Neste er C13-13 isoparaffin, dette er en pertoliumavledet voks, så den vil da være okklusiv, altså forsegle huden.

Selvfølgelig en hel smørbrødliste med andre ting, men disse står på toppen og vil dominere. Ikke ille i det hele tatt forsåvidt. Men parfymerende og isoparaffin er vel en relativt rimelig ingrediens.

Jeg har kombinert/normal hud. Det vil si at jeg er nok ikke den som trenger mest forsegling av huden. Huden produserer mye talg og er strengt tatt fet nok som den er, behøver hvertfall ikke å tilføre noe så den blir verre.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke likte denne det hele tatt. Det kjentes for mye ut da jeg hadde den på. Lukta er grei nok, blir borte etter en stund, men følelsen av at jeg har noe på huden går ikke vekk selv etter flere timer.

Jeg satte den bort og gadd ikke å bruke den. Dermed fant min unge håpefulle den i skapet og satte til livs hele greia. Hun syntes den var helt topp. Hun har tørr til normal hud, når vi tenker på kombinert så er det jo ofte fet t-sone og kanskje urenheter. Men hun er tørr i t-sonen. Pluss at hun sminker seg en del, noe jeg ikke gjør mye av.

Denne er tom på «rett»

Det hun opplevde var at de tørre partiene ble bedre og sminken satt bedre. Jeg studerte ansiktet hennes ved flere anledninger og kunne ikke si at jeg så noen blanke felt. Nå kan det selvsagt hende at hun mattet ned ansiktet med diverse setting sprayer og pudder da. Men uansett, hun var kjempe fornøyd og ville helst ha tilbake samme type da hun hadde brukt den opp. Noe hun da ikke fikk siden jeg har flere ting jeg har gitt opp å bruke selv så hun må desverre finne seg i å ta det hun får.

Så hva konkluderer jeg med da…….

Har du tørr hud og sminker deg så ja da er kanskje dette noe for deg? Jeg mener noen kommenterte eller sendte meg en melding og mente at denne var for eldre damer (50+) men det stemmer nok ikke. Det er nok hudtypen mer enn alderen som styrer. Derfor synes jeg de burde opplyse om hva som er til hvilken hud på nettsiden, noe de ikke gjør.

Jeg liker ikke abonnements løsningen. Jeg føler det blir litt sånn «press» fordi den blir hele 100kr billigere hvis du abonnerer. Og jeg er ei sånn som ALDRI klarer å følge opp sånne ting. Hvis jeg har abonnement på ting så velter det inn uten at jeg klarer å gå inn på nettsiden å utsett eller stoppe det før jeg har 10 bokser liggende.

Nå regner jeg med at de har endret sin praksis etter denne saken i tv2, men legger den ved.

https://www.tv2.no/a/9342446/

Man kan fort misforstå, og tenke at her får du noe gratis og plutselig så er det masse styr for å få avsluttet abonnementet. Men det står klart på siden, hvertfall på kremene, litt mer iffi på hårproduktene.

Jeg jo ikke si at denne er dårlig, siden min håpefulle elsket den og for henne hadde det muligens vært verdt de kronene man må betale. Men kanskje koster den for mye i forhold til andre kremer som er like gode?

Man kommer ikke utenom at Vendela virker som en veldig søt dame det ikke er mye vondt i da. Men det ser vel egentlig ikke ut som om hun eier selskapet eller har noen rolle i det, bortsett fra at hun er ansiktet utad og har navnet sitt på brandet, hvertfall ikke av det jeg kan finne ut. Merket er eid av Helena Cosmetics as, og 82% er eid av Geograf AS og 18% er eid av noe som heter HAMAP AS, Vendela ser ikke ut til å være involvert på eiersiden eller i styret hos disse.

På nettsiden står det: Vendela har alltid vært interessert i hudpleie samt vært opptatt av naturlig skjønnhet, og har derfor utviklet en serie med eksklusive hud- og hårprodukter. Jeg trodde faktisk hun eide dette merket men slik ser det ikke ut til å være.

Uansett, det var vel kanskje litt uinteressant. Men jeg er litt opptatt av å vite hvem som egentlig profitterer av alle disse produktene jeg prøver. Og storparten ser sånn ut ➡️ hvit middelaldrende mann. Så kan vi jo diskutere det litt i ett senere innlegg da hva vi tenker om det? …. noen tanker anyone?

Husk at dette er bare mine meninger og ut i fra min hudtype og erfaringer, så liker du den og bruker den, ikke stopp med det. Blogger med egne erfaringer er fremdeles bare anekdotisk og ikke fakta eller forskning på noen måte.

Leave a Reply