Pixi C vitamin tonic

Kjøpt på H&M for 179kr for 100 Ml

Denne innholder store mengder c vitamin i form av ascorbic acid og sikkert 6-7 forskjellige sitrus ekstrakter. Samtidig som det har ferulic acid, som jeg foretrekker i mine C vit produkter, det sørger for at effekten av andre anti oksidanter øker.

Dette er en bedre toner enn Glow tonic fra samme merke mener jeg, og da særlig til alle med normal/kombinert/fet hudtype. Den legger ikke igjen en film på huden. Trekker godt inn. Jeg kan ikke huske å ha prøvd en toner med C vitamin som jeg liker bedre enn denne.

Ting som kanskje kan være litt tvilsomt med denne, er jo den gjennomsiktige flasken. Mange mener at ascorbic acid er såpass ustabilt at å bli utsatt for lys vil svekke ingrediensen. De fleste ser ut til å prioritere en lystett flaske når det gjelder C vitamin. Så litt usikker på effekten. Jeg reagerer også litt på at de har peppermynte i toneren, det tilfører ikke noe til huden bortsett fra en kjølende effekt, og det er ikke nødvendig for at produktet skal være bra.

Jeg har brukt denne med andre serum og kremer med C vit, og jeg tenker at det kanskje ikke er den beste ideen. Jeg innrømmer at det svir/klør litt, men det er nok ikke toneren sin skyld, men det faktum at jeg bruker C vitamin produkter i alle ledd, og det vil jeg nok ikke anbefale.

Uansett, jeg liker den egentlig veldig godt. Den er akkurat passe til min hudtype. Jeg liker dårlig at det blir for mye fuktighet i toner stadiet i rutinen. Ikke for strippende. Angående effekten av den så skal ikke jeg påstå at det er denne i seg selv som hjelper på huden min. Men jeg føler absolutt at huden får en annen glød da jeg bruker denne, mot feks en fra la roche posay som jeg har prøvd. Jeg har da hatt samme rutinen men bare byttet ut toneren for å se hvordan jeg reagerer. Og bruken av C vit toneren har for min del synlige fordeler.

Jeg vil også tro at den yngre forbruker vil kunne like denne som eneste C vitamin i en rutine. Og for den eldre som liker C vitamin er den absolutt verdt å prøve, men serum gir nok bedre effekt, men grei som ett førstegangs C-vitamin produkt. Har du tørr hud vil du nok antagelig ha bedre nytte av en toner med mere fukt enn denne.

Jeg ser ikke noe tilsatt parfyme i denne, men med såpass mange ekstrakter så lukter den sitrus, så for den som er allergisk vær forsiktig. Men ikke noe syntetisk som jeg kan se, og heller ikke alkohol.

Prisen er forsåvidt grei, man bruker ikke mye, så man har den jo i evigheter. Tilgjengelig for mange 😃

Leave a Reply