Sensilis Skin Delight Illuminating & Energizing Day Cream SPF15

Kjøpt på Vita til 399kr de sier at: Kremen passer godt til 25 år +, spesielt for de som trenger fuktighet og glød. De sier også at:

Dokumenterte resultater etter kun en måneds behandling:
Økt glød: opp til + 30%
Reduksjon av rynker: ned med -28,5%
Økt fuktighetsnivå i huden: opp med + 31%
Mer struktur til huden: opp til + 15%

Jeg liker den ikke….. jeg mistenker at det kan være silikonen i denne som gjør at jeg ikke liker den (Dimethicone). Det legger seg på en film på huden føler jeg, hadde den vært litt «lettere» i formuleringen så kan det nok hende jeg hadde likt den. Jeg kan være med på at denne kan passe til tørr hud, men hvis jeg hadde hatt tørr hud så finnes det vel egentlig bedre kremer å kjøpe. Jeg får den tildels til å fungere under en mineral solkrem som kan være litt tørr. Men den gir liksom ikke nok fuktighet.

En annen ting er jo dette med de dokumenterte virkningene, jeg der desverre ikke noe av det i det hele tatt. Og jeg betviler vel kanskje at C vitaminen i så små doser egentlig gjør så mye for huden. Men det var nå min mening. Den innehar også ekstrakt av ingefær, eple og fersken, som skal beskytte huden mot ytre påvirkning og gojibær som hjelper på anti-aging. Lotusekstrakt som reduserer og styrker utmattet hud. Vitamin C og Gojibær som gir energi og glød og
fuktighetsgivende Hyaluronsyre. Frukt ekstraktene i denne har forskning som tyder på at det kan være fordelaktig for huden, men det finnes betraktelig mye mer sikker og positiv forskning på å spise dem enn å ha dem på huden.

Den ingrediensen uten om vann det er mest av er Butylene Glycol, og det er ikke min favoritt, den er oftest brukt for å få formuleringen til å «henge sammen» (eller ett bedre ord er kanskje ikke klumpe seg). Jeg mener bestemt at kremer som er glyserin basert er ett bedre alternativ.

Det er litt synd synes jeg for selvfølgelig så er denne på Vita og veldig tilgjengelig for alle. Har du noe annet enn tørr hud så tror jeg at jeg hadde prøvd noe annet.

Den har SPF 15 som er en vits egentlig, hva skal være poenget med det? Det er for lav SPF enn det som er anbefalt og det gir folk en falsk trygghet, da man må påføre SPF gjennom hele dagen og gjerne mer enn 30 SPF. Men for all del den gjør ikke noe galt, men jeg synes de bør sørge for å få den opp på 30 hvertfall, hvis ikke kunne de droppet det. Men noen ganger så bruker produsenter «solfilter» for å oppnå ønsket farge og at det passer i formuleringen uten at de egentlig kanskje tenker at det er viktig med spf.

Uansett det var mine tanker om denne. Noen som har andre erfaringer med denne? Jeg ser på Vita sine sider at det er delte meninger der også. Men for 399kr så forventet jeg kanskje noe mer 🤷‍♀️

Leave a Reply