The ordinary Granactiv retinol 2% emulision

Retinol er min absolutt favoritt aktive ingrediens. Og jeg liker huden min best da jeg bruker det i min rutine. Denne har vært utsolgt lenge, men for den som ikke visste det så får du kjøpt den på H&M nå, det er tilbake 🥰

Hvis du er voksen og sliter med akne, så er dette produktet å bruke i min mening (hvis du ikke kan gå til hudlege og få sterkere saker). Og du må ikke ha det i hele ansiktet, du kan feks bare ha det på i kjeve område og hake hvis du ikke ønsker å ha det i hele ansiktet. Denne stimulerer kollagen produksjon og kan bedre rynker og fine linjer 😍

Retinol trekker dypt ned i hudens lag, og vil hjelpe til å fornye huden fortere, altså øker hastigheten på cellefornyelsen i huden.

Hvis du vurderer retinol og C vitamin, som kan føre til irritasjon for noen, bare så det er sagt, så det er ikke for alle å gjøre dette. Men denne emulition er som skapt for å brukes sammen med C vitamin. Og det er muligens det beste du selv kan gjøre for å bleke arr, hyperpigmentering, solskade, kvisebekjempelse osv. Men som sagt, ikke prøv dette med mindre du er 100 på at du tåler mye. Jeg anbefaler ikke dette med mindre du faktisk tåler kjempe mye.

En annen ting som er fin med denne er jo at den ikke kommer i Squalane. Jeg har kombinert hud, og sliter med å få den til å trekke ordentlig inn i huden. Ofte tenker jeg at mesteparten havner på puta i løpet av natta. Men denne trekker inn godt, og man in legge fuktighetskrem over og det liker jeg. Etter vann, så er det glyserin og det er favoritt ingrediens nr 1 hos meg. Det er en fantastisk mykgjørende og fuktighetsgivende ingrediens, så tommel opp for det. Veldig kremet og fin formulering.

Den aktive retinolen i denne er Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) Det er en såkalt retinsyreester, noe som betyr at den er direkte relatert til retinsyre (den vi får på resept). Den aktive ingrediensen retinsyre er den ingrediensen innen retinol våre hudceller «tolker» best. Andre former for retinoider må konverteres etter den er hatt på huden for å gjøre noe, altså retinol blir ikke retinolsyre, før den har kommet i kontakt med huden, derav blir den mer ustabil. Det er ikke tilfelle med HPR. Det binder seg direkte til retinoidreseptorene i hudcellene. Det er det som sies hvertfall, mange mener at det slett ikke er nok studier til å påstå dette over, men at den virker lovende.

Den koster 99kr på H&M og alle andre steder du kan få kjøpt The ordinary produkter.

Husk at du blir veldig solsensitive ved bruk av retinoler i rutinen din.

Eller er det vel bare å si løp å kjøp, les innleggene mine om retinol ved oppstart og slik, viktig å starte forsiktig. Det er en kraftig ingrediens, men det er det vi vet fungerer best 💓

Leave a Reply