Kollagen i hudpleie

Dette er heftig diskutert om dagen 😱 og uten å nevne navn så er det en ganske kjent blogger som har servert noen saftige spark både til den ene og andre som promoterer blant annet Oslo skin lab.

Nå har ikke jeg prøvd Oslo skin lab, men hvis dere blar dere tilbake i innleggene mine så prøvde jeg en type kaffe med kollagen.

Link til innlegg her ⬇️

http://hudpleiefruen.com/2020/03/12/beautybeans-collagen-kaffe/

Sånn helt generelt om kollagen og det vi vet om dette. Og dette står i det første innlegget mitt om dette tilskuddet.

Så kommer det som kanskje er litt problematisk med kollagen tilskudd, og det er at det er ikke godt nok dokumentert virkning av slikt tilskudd som anti rynkemiddel. Og de som viser til studier og dokumentasjon sier ikke at det er de som produserer og markedsfører produktene som har betalt og står bak disse dokumentasjonene. Det finnes en uavhengig studie også som viser positive funn, men denne er også kritisert da fagfolk mener den ikke kan etterprøves og manglet en placebo gruppe, slik jeg forstår det. Men, det skal allikevel ikke være grunn til å tro at det er negativt for en frisk person å innta kollagen, dermed så prøver jeg. Noen påstår jo hardnakket at det funker.

Beauty beans collagen kaffe er i bestefall en ekstremt dårlig kopp med pulverkaffe. Jeg har tvingt i meg tre bokser (tre måneder) av det her tullet, og det smaker høgg. Det var så ille at jeg måtte begynne å blande det inn i vanlig kaffe og det ble bare verre av det selvfølgelig, koffeinkikk deluxe. Det er i tillegg dyrt (eller dyrt og dyrt, 399kr i måneden, men det blir dyrt for noe som ikke funker) og vanskelig å komme ut av abonnementet, da de ikke egentlig hadde så mye info om det på siden sin. Men etter litt træl, så fant jeg da ut av det.

Jeg har ingen effekt what so ever av det her. Jeg merker ingen endring, niks nada. Bare psykisk, fordi jeg grudde meg til å drikke det 😂 grøss 😖 min anbefaling til beauty beans er å hvertfall bruke kaffe som smaker litt bedre, for da kunne man jo fortsatt fordi kaffen var god, men når det smaker så jævlig, da gidder ikke jeg mer. Ikke kjøp!!!

Jeg har selvfølgelig en mening om dramatikken ang Oslo skin lab sine influensere, og det er at ja, jeg ser at forskning tilsier at dette ikke er godt nok dokumentert. Kan det allikevel ha positiv effekt for noen, ja det tror jeg. Det finnes masse av eksempler på ingredienser som det ikke er nok dokumentasjon på at fungerer, men som fungerer for noen mennesker.

Anbefaler jeg kollagen tilskudd, nei, jeg kan ikke gjøre det. Men jeg avviser heller ikke at det en del føler av positiv effekt faktisk er slik. Men som jeg har skrevet litt om før, anekdotiske erfaringer er ikke det samme som kontrollerte studier utført av fagfolk. Og kanskje burde noen av disse influenserne kanskje innsett det før de snikrer sammen panel av «eksperter» som er betalt av produsenten, som gjør hele greia mer useriøst 🧐

Jeg ville nok ikke takket ja til ett avtale med en kollagen produsent, da det går litt i mot det jeg tenker rundt hudpleie, studier og dokumenterte ingredienser 🧐 men med nok penger på bordet så ser jeg at det kunne vært fristende for den som kanskje er ung og litt naiv. Ikke alle har «nok» til å kunne takke nei heller.

Nei jeg hopper frem å tilbake om det her som en kanin på redbull. Jeg kan bare snakke for meg selv, og det er ikke noe for meg hvertfall, hverken å bli sponset av noe sånt eller å bruke det. Meninger noen om det som har foregått? Noen som bruker Oslo skin lab???? Kunne vært morsomt å høre hva en som ikke hadde betalt for å bruke det, mente 😃

4 thoughts on “Kollagen i hudpleie

  1. Hei
    Ja, jeg har brukt kollagenet deres i par år nå. Jeg er nå 44 år. Må med hånden på hjertet si at jeg ikke kan se noen tydelig effekt på hverken rynker el cellulitter. Ikke har noen andre kommentert at huden min ser bedre ut heller🤣. Har allikevel fortsatt å bruke produktet i håp om at det muligens bremser opp noe? Og at det er bra for ledd og slikt og….

    1. Nei jeg tror nok ikke helt på effekten jeg da men…., man har lov til å håpe 😂 det kan jo hende du ser effekten om 10 år, aldri godt å vite 😉 da får vi andre sitte med skjegget i postkassa 😅

      1. Hva annet kan vi gjøre 🙊 satser på at det utsetter aldri g litt da, gamle å rynkete blir vi forhåpentligvis alle mann uansett hva vi smører oss inn med 💓

Leave a Reply