Tilsendt hudpleie

Innsendt fra ei jente på 20 år, og her er ett lite eksempel på hva som kan skje hvis man er uheldig å blander ting man ikke burde. The ordinary er fantastisk, men de har veldig få instruksjoner, og det kreves ganske mye av forbrukeren, det er bakdelen. Uansett happy reading. Det hun har skrevet står i kursiv og bildene er hennes.

Hei! Lurte på om eg kunne sende inn hudpleierutinen min slik du kunne kome med litt konstruktiv kritikk. Har alltid hatt sansen for hudpleie og testet ulike produkt, der eg nå har brukt desse produktene over en viss periode. Er 20 år, og har kombinasjonshud med litt tørre partier/oljete partier med tendens til kvisutbrudd

Kan nevne at eg var bort i ein hudpleie disaster ifjor då eg blanda the ordinary glycolic toner ilag med salisylic acid frå same merke og vakne opp med tidenes største sår som dekte heile pannen slik at eg nå har ganske sensitiv hud og vil bruke produkt som forbedrer repareringsprosessen

Om morgonen bruker eg Ole Henriksen rens etterfulgt av toner (av merket Klairs). Så bruker eg eit vitamin C serum. Brukte eit frå Dr Greve men såg ingen reell effekt og bruker nå eit frå Klairs. Så bruker eg litt repareringskrem grunna skaden som eg pådro meg med å blande 2 ganske produkter ifjor før eg fortsetter med ansiktskrem frå Ole Henriksen. Til slutt bruker eg hawaiian tropic solkrem med SPF 50. Syns det er vanskeleg å finne ein solkrem som ikkje gjer huden kvit og glinsande( då eg har mørk hud vil dette problemet vere endå synligare).

Om kvelden bruker eg dobbeltrens metoden (starta med det for 2 månader sidan). Bruker olje rens frå DHC, men når det blir oppbrukt tenker eg å skifte over til klairs oljerens. Så bruker eg rens frå Ole Henriksen. Bruker ikkje hudsminke men bruker likevel denne dobbeltrensmetoden då den har vist seg å vere særlig effektiv for å fjerne all spor etter solkrem og andre hudpleieprodukter.

Til kvelden bruker eg toner frå Ole Henriksen og niacinamide serum frå The Ordinary. Til slutt bruker eg vitamin C ansiktskrem frå lumene (men denne føler eg er vanskeleg å påføre og klumper seg opp lett://). På dagen bruker eg augekrem frå olehenriksen medan på kvelden bruker eg augegel frå Klairs.

Bruker spesielt produkt med vitamin C då eg har mykje mørke områder i huda spesielt i området rundt munnen og etter kviser. Så langt har effekten vore lite synleg men så har eg heller ikkje brukt desse produkta så lenge heller.

Prøver å begrense bruken av ansiktsmaske men blir fort gjort at eg bruker ansiktsmaske/scrub/peeling nesten kvar dag

Morgen: rensen din er grei, men jeg tror at du kunne har utbytte av en rens med salisylic acid. Jeg anbefaler la roche posay effaclar rensen, den er virkelig god og drøy i bruk.

Toneren din er helt grei, men om den egentlig gjør noe for huden din er litt sånn meh…. vanskelig å si. Den gjør ikke noe galt heller. Den skal preppe huden din til neste steg i hudpleierutinen din. Jeg har aldri helt sett poenget med akkurat det, jeg liker at det jeg bruker «gjør» noe mer enn det. Men liker du den så er jeg ikke motstander ☺️

C vitamin serumet du bruker har jeg ikke prøvd. Og grunnen til det er at C vitamin er veldig ustabilt, og skal egentlig ikke utsettes for lys eller for mye luft. Og så kommer denne i gjennomsiktig flaske med pipette, og dermed har jeg holdt av fra å kjøpe denne. Hvorvidt jeg vurderer dette riktig er opp til hver enkelt å føle på. Men jeg tror og i min erfaring at feks Purito Pure C vitamin serum er ett bedre serum enn dette, hvertfall på papiret. Klairs serumet har også masse ekstrakter i seg som jeg kanskje tenker at ikke gjør så mye for huden. Men det også er bare min vurdering av det.

Repareingskremen din er perfekt 👌 den er kjempegod til hud som er irritert.

Dagkremen og øyekremen din er i utgangspunktet bra produkter. Men jeg tenker i baner at du burde styre unna produkter som er såpass parfymert som disse er, i hvertfall i en periode. COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream kan være noe for deg, siden hudbarrieren din har fått seg en trøkk. Men det finnes masse gode dagkremer. Klairs vitamin E juice mask synes jeg fungerer bra som dagkrem og nattkrem ☺️

Solkremer er noe av det verste jeg vet å anbefale 🙈 det er veldig personlig hva som fungerer og ikke. Men Purito Centella Green Level Unscented Sun er nok det som er mest sannsynlig at vil fungere for deg.

Kveldsrutinen din: dobbelt rens er gull og begge dine oljerenser er gode 👌 nr to rensen synes jeg kanskje at du burde vurdere å bytte når du er ferdig med den ☺️

Toneren din fra Ole Henriksen er en kjemisk eksfolier med både Glycolic acid og Lactic acid. I tillegg har den witch hazel som skal være bra for akneutsatt hud. Den har dog parfyme. Og ett alternativ til denne kan være COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Tone som er mildere til huden din og uten parfyme.

Jeg elsker niacinamide serum, men av en eller annen grun så skal dette ikke blandes med C vitamin og det har du i rutinen din. Slik jeg forstår det, og jeg vet ikke sikkert, men det kan forekomme en reaksjon mellom c vitamin og niacinamide som gjør begge serumene effektløse. Men dette har vært heftig diskutert da flere serum innehar begge deler. Men siden produsenten ikke anbefaler det, så hadde jeg ikke villet gjort det. Bruk C vitamin på dagem og niacinamide på natten ☺️

Nattkremen er grei den, ser bra ut ingrediensmessig, bortsett fra C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER som gjør at denne «baller» seg på huden, dette er ett tegn på at det er for mye av denne ingrediensen i produktet, i min mening. Jeg hadde nok byttet den ut med en krem uten C vitamin, niacinamide, retinol og parfyme, for den har faktisk alt det i seg, og den kan bli litt mye til deg kanskje 🤔 igjen så er Klairs E vitamin juiced mask ett godt alternativ som du allerede har. Eller COSRX Ultimate Nourishing Rice Spa Cream Mask liker jeg kjempegodt.

Aha masken fra The ordinary må brukes med forsiktighet, og det kan hende det kan være lurt å vente litt med å bruke denne til hudbarrieren din har kommet seg enda litt til. Det er en enormt bra produkt, men det er veldig hardt for huden.

C vitamin skrubben din fra Body Shop er antagelig mild nok til at du kan bruke den. Men mye av produktene fra Body shop er ekstremt parfymerte og jeg vet ikke helt hvilken effekt c vitamin i under 1% i en skrubb man skal vaske av har 🤔 det er også en vanndrevet form av C vitamin, dvs Magnesium Ascorbyl Phosphate som er sagt fungerer best i konsentrat over 1% til 5% men det gjør neppe noe galt heller.

Tea tree night mask fra Body shop er ikke det verste i verden, men jeg lurer veldig på hvorfor de har i karamell, parfyme og farge i maskene sine. I hovedsak så er det glyserin og Propanediol som gjør jobben i denne, of begge disse er utmerkede ingredienser. Glyserin gir fukt og Propanediol forbedre absorpsjonen av andre ingredienser, så sånn sett er denne bra. Og tea tree oil er jo en av de essensielle oljene som har litt studier til å backe opp påstandene. Så jeg har litt lyst til å prøve denne selv, til og med selv om den har karamell i seg ☺️

Klairs maskene er gode 👌 love love love, men vær forsiktig med skrubben til huden din.

Castor oil står det ikke hva du bruker til, men antar at det er en asiktisolje? hvis du liker oljer, tenker at det kan være fint etter masker og lignende ☺️

Men masker og eksfoliere hver dag…… det tror jeg ikke er veldig lurt. To- tre ganger i uka synes jeg er nok, du kan risikere å irritere mer enn det gjør godt.

Hudpleierutinen din er lagt opp til noen med uren hud som tåler mye. Og det er ikke sikkert at det er det beste for huden din akkurat nå. Jeg bruker masse produkter med parfyme selv, så jeg er ikke nater på det. Men ved irritasjoner og ødelagt hudbarriere så er det best å legge de på hylla litt. Og for din del mener jeg det er riktig akkurat nå.

Vi har snakket litt om hvilken type kviser du har. Og egentlig så tenker jeg at å gå til en hudpleier/hudlege og få svar på det, er det beste. Men ikke alle har råd til eller muligheten til å oppsøke disse. Dermed, så har jeg tenkt litt på om du kan ha malassezia kviser også kalt fungal akne, men, dette kan jeg overhode ikke si sikkert da jeg ikke vet annet enn det du beskriver. Og det må til en fagperson for å gi deg svar.

Litt kort om malassezia, det er ikke helt som vanlige kviser, det kommer av overproduksjon av en gjærtype i hårsekkene i ansiktet, denne gjæren har vi alle i huden, men noen får da overproduksjon av den. De klør gjerne i tillegg. De kan se ut som hormonell akne, men dukker opp i panna, og t sonen oftest. De har ikke så ofte puss i seg slik som en vanlig kvise, men den kan også ha det

Hvis man ikke har mulighet til å oppsøke hudlege/hudpleier og man mener man har sånne type kviser, så er shampoen Nizoral ett godt tips til denne typen kviser. Bruk den som en maske, la den sitte i 5-10 minutter. Link til denne her ⬇️

https://www.storkz.com/nizoral-ad.html?currency=NOK&country=NO&gclid=CjwKCAjwxev3BRBBEiwAiB_PWAb9xdXg64lrsz_DmWv-_yHptv8F1JfOLwycssOrepPEirCHxafdtRoChHYQAvD_BwE

Men som sagt, dette er jeg veldig usikker på, og ikke noe jeg kan gå god for att fungerer. Det er bare ett tips hvis man vil prøve noe selv, i tillegg til salisylic acid som er veldig bra for denne kvisetypen. Det og unngå parfyme i en periode vil også kunne hjelpe deg tror og håper jeg.

Du spurte spesifikt om serum som går sammen med niacinamide, og det som slår meg er alpha arbutin. Den gjør huden klarere og jevner ut hudtone og pigmentering. Kan være ok for deg å prøve 😃

Jeg håper huden din blir bedre etterhvert, du er jo ikke så gammel enda, så noe av det kan kanskje skyldes «ungdoms» kviser også. Det beste er antagelig å begrense all bruk av serum og aktive ingredienser også i en periode, slik at den så fort som mulig blir seg selv igjen. Jeg pleier egentlig å si at du ikke skal bytte noe før du har brukt det opp, men her tror jeg du kan ha effekt av å sette dem på hylla og bruke noe annet i en periode.

Flere som vil sende meg sin hudpleie så følg linken under ⬇️

Leave a Reply