Produkter vi kanskje ikke akkurat trenger…

Dette blir selvmotsigende, for er det noen som har alt av dette jeg skal nevne nå så er det vel jeg. Og jeg sier ikke at dere ikke skal kjøpe det, for jeg liker mange av disse produktene. Men det er heller ikke tvingende nødvendig. Og for å balansere mine innlegg så synes jeg det kan være nyttig å presisere at det er faktisk ikke alt man må ha for å ha fin hud. Det siste jeg vil er at noen kjøper noe fjall bare fordi jeg har skrevet om det her. Noe av dette har jeg bare fordi jeg liker å bruke det, det gjør ikke noe spesielt. Bare føler meg fancy 😎

1/40 del av produktene jeg har 😂

Toner – det er ikke nødvendig med mindre det har en aktiv ingrediens som aha/bha men da er dette en eksfolierer og har en funksjon. Har du en god rens med riktig pH verdi så behøver du ikke en toner for å balansere huden etter rens for det er ofte derfor det blir brukt. Mange gammeldagse tonere har i tillegg for mye alkohol i seg, huden blir egentlig bare tørr.

Essens – denne prepper huden til neste steg i hudpleierutinen, og den har ofte en del humektanter i seg som du allerede har i serum. Så du må ikke ha det.

Micellar vann – du skal bruke mye sminke for at dette er nødvendig. Det er bedre å bruke dobbelrens metoden med olje eller balm, det fjerner sminke mye mer skånsomt. Noen av disse er gode, mens veldig mange er parfyme og surfaktanter som stripper huden og ødelegger pH verdien din.

Øyekrem – de er dyre, de kommer i pittesmå pakninger og lover deg å fjerne rynker og mørke ringer. Mye av dette et arvelig betinget, og en krem kan neppe forandre på det. Ja koffein feks kan bedre utseende, men det behøver ikke å komme i en tube til 1000kr, du finner rimelige serum som gjør jobben som du kan bruke andre steder også. Trenger du mer fuktighet under øyne feks så legg på mer av fuktighetskremen din der.

Porereduserende produkter – man kan ikke forandre porer. De du har fått de må du antagelig leve med. Har du store porer så har du antagelig arvet dem fra mor eller far. Vi kan rense dem, sørge for at de ikke er tette og at de er så lite synlige som mulig. Men porereduserende er i min mening et feilaktig ord. Poreforbedrende kunne det kanskje hete? Bare ikke tro at de fysisk blir mindre, for det er ikke tilfelle.

Ansikts olje – vi må ikke absolutt ha det, har du en god fuktighetskrem og et bra serum. Så er det ikke tvingende nødvendig, dette er en trend som har tatt av, og en god fuktighetskrem vil gjøre jobben like godt.

Ansiktsmaske – dette er et luksusprodukt. Hvis du eksfolierer regelmessig så trenger du det ikke det i tillegg. Disse bruker vi egentlig for å føle oss bra, ha litt egentid, og det er ikke negativt. Men de gjør ikke enormt forskjell for huden. Har du en god hudpleierutine så er det nok.

Spesial produkter – krem til hals feks. Det er helt bortkastet i min mening. Bruk det du bruker i ansiktet på halsen også.

Cellulittkrem og strekkmerke kremer – mange av oss har både cellulitter og strekkmerker og vi har lett for å bite på disse produktene i håp om at de bedrer seg. Skal du bli kvitt disse så må du gå til en hudpleier. Du blir aldri helt kvitt dem men noen behandlinger utført av profesjonelle kan bedre utseende på disse. Jeg kan ikke se at det er noe krem som fjerner hverken det ene eller det andre. Men ta tiden til hjelp og de blir mindre synlig etterhvert.

Leppeskrubber – det føles bra men det er ikke tvingende nødvendig å bruke det. Å fukte et håndkle å gni forsiktig vil antagelig gjøre samme jobben.

Serum som er kun fuktighetsgivende humektanter – har du fuktighetskrem, toner, c vitamin serum feks så har disse antagelig allerede humektanter i seg allerede. Og hvor mye kan huden ta inn av alt dette?

Fysiske skrubber – de er ofte altfor harde til huden din og gir deg microskpiske sår. Jeg bruker aldri fysisk skrubb noe sted og man kan kanskje vurdere disse gel peelingene som jeg har skrevet om for en tid siden hvis man trenger og liker en fysisk skrubb.

Så det var det. Og jeg skal innrømme at jeg har alt utenom fysisk skrubb og micellar vann. Det er gode produkter og jeg liker å bruke dem, men må du ha det? Nei du kan fint leve uten ☺️

Leave a Reply