Mary Kay, Nuskin og Forever living

Dette er bare min mening, så hvis du trives med disse så fortsett med det. Og jeg tar opp dette fordi jeg stadig blir forespurt om å «være med» å prøve disse produktene, er invitert på webkurs og blir tilsendt prøver av vidt ukjente mennesker som finner denne bloggen eller insta kontoen min.

Men blant annet Forever living, Mary Kay og Nuskin, kommer jeg aldri til å kjøpe prøve eller støtte på noen måte.

Disse produktene selges fra selskaper som opererer med MLM, dvs si multi level marketing. Det baserer seg på at du er i en salgsrekke, der du har selgere over deg som mottar provisjon av det du selger og du har selgere under deg som du har rekruttert, der du mottar en provisjon fra det de selger. De kalles upperline og downline. De er på mange måter mini franchise organisasjoner.

I min mening så er mesteparten av salgsinntektene fra innad i bedriften. Altså, til lenger opp du er, til mer penger mottar du av andres involverte i firmaets sine kjøp og salgsinnsats. De som er på bunnen mottar selvfølgelig kun fra det de greier å selger selv og sender provisjon opp i linjen. Og du må ofte kjøpe ett visst antall produkter i løpet av ett år for å beholde «brand affiliation» status, derav sikrer du fortjeneste til de over deg.

Det er fullt mulig at disse produktene er brukbare, selv om mye av problemet med mlm produkter er at de er «over hypet» og slett ikke så gode som det påstås. Men jeg har ikke prøvd dette selv.

Uansett, jeg får litt vond smak i munnen av organiseringen av disse firmaene, og veldig mange, de aller fleste faktisk, vil aldri kunne tjene spesielt mye på å involvere seg med disse selskapene. De baseres også på å selge til venner og familie, da hvilken mulighet har du egentlig til å nå mennesker utover ditt eget nettverk? Hva er sjansen for at jeg dumper inn på en nettside feks med mary kay og kjøper helt tilfeldig med mindre jeg kjenner deg? Og for å være ærlig så er det kjøpepresset man føler da «bestisen» har begynt å selge sånne produkter, veldig ubehagelig. Man føler jo at man må støtte opp, og stemningen blir litt dårlig hvis man sier nei.

Det er fremdeles lovlig å drive med MLM, fordi de baserer seg på salg av produkter, mot for pyramide der man kjøper seg inn i bedriften uten noe annet enn at du satser på at du får rekruttert noen under deg. Så det er kun flytting av penger. Og en dag er det slutt på at det er noen å rekruttere.

Men er det ikke slik hos disse MLM selskapene også, en dag er det ikke fler å rekruttere?

Jeg har overhode ikke noe i mot menneskene som har gått inn på disse avtalene, alle må få gjøre som de vil. Men da man søker på proff.no og ser hvor mye disse firmaene tjener og hvor mye de som eier tjener, blir man litt forfjamset. Jeg bare lurer på om noen kunne vist meg en oversikt over hvor mye av pengene i firmaet totalt kommer fra kjøp innad i bedriften og hvor mye kommer fra vanlige kunder uten tilknytning til firmaene i det hele tatt? Jeg mistenker at det innad i bedriften er ganske mye mer enn de som kjøper helt uten å være involvert. For den som kan motbevise meg send meg det på mail 👌

Så, jeg mener ikke å være respektløs ovenfor noen. Men jeg ønsker ikke å kjøpe av disse MLM selskapene. Men at mange føler dette er en mulighet til å kombinere det å være hjemmeværende med barn og interesse for produktene, forstår jeg veldig godt.

For den som er interessert så finnes det en podcast som heter The dream på Spotify, den tar for seg alt fra pyramide spill til MLM, historien bak, og det politiske spillet som førte til at MLM er lovlig i dag. Kiki Chanel på youtube er også en kilde til mye merkelig oppførsel fra MLM selskap og de salgsteknikkene de benytter. Nå skal det sies at dette er fra USA og at vi får håpe at det ikke er så tullete i Norge som der.

Dette er min mening og min oppfatning av disse type firmaer, du har lov å mene noe annet. Jeg har aldri vært og kommer heller aldri til å involvere meg i noe slik. Og vurderer du dette, så henviser jeg deg til å undersøke litt rundt driften av firmaene før du bestemmer deg for å invester i «startpakken» 🙌

Håper jeg ikke tråkker på for mange tær med dette, men det er slik jeg føler det. Derfor ønsker jeg ikke å bruke disse produktene ✌️

Leave a Reply