Anekdotiske erfaringer er problematisk????

La meg snakke om det som er problematisk med hudpleie «Reviews» og blandt annet min blogg. Det ser ut til at jeg liker å skyte meg selv i foten så da forsetter jeg med det.

Anekdotiske erfaringer, vil si at det er viten bygget på enkeltstående tilfeller som ikke kan bestrides. Og sånn er det jo, hvis jeg sier at ja, dette produktet fungerer, så kan ikke det motbevises på noen måte av dere som leser.

Og dermed kommer vi jo inn på at dette her kanskje er problematisk i den forstand at det oppfattes som om at jeg gir dere beviser som trigger dere til å kjøpe dette produktet.

Å være bevist på «feilen» jeg selv gjør ved denne bloggen, er litt viktig. Det at dere vet at dette er bare min erfaring og ikke noe annet enn det. Men at denne bloggen kanskje kan trigge litt nysgjerrighet i forhold til aktive ingredienser og peke i retninger uten at det jeg skriver blir tatt som en opp og avgjort mening om ett produkt.

Man kan kanskje lure på vitsen med det her da. Men dette er jo en hobby som har tatt overhånd for min del. Og jeg liker å skrive om det, men jeg bør kanskje være enda mer klar på at dette ikke er annet enn min mening og at det er helt og holdent anekdotisk.

En fallgruve jeg har tenkt litt på, er dette med negative meninger om produkter. Jeg ser blant annet på Instagram at der jeg deler negative erfaringer om produkter så få man mindre «likes». Og hvorfor gjør man det? Jeg driter ærligtalt i likerklikk, men gjør alle det?? Jeg ser spesielt de som er yngre på insta særlig har sjeldent negative meninger om produkter. Kan det være en grunn til dette. Alt kan da ikke være bra? Er det sponsing de sikter på, så derav kan de ikke snakke stygt om noe 🤷‍♀️

Jeg lar meg stadig sjarmere av fine bilder og positive erfaringer noen ganger, og helt uten å sjekke mer, så kjøper jeg.

Hva mener folket? Stoler dere blindt på det jeg sier. Hvordan oppfatter dere denne bloggen, andre bloggere og influensere da vi legger ut meningene våre på nett? Og enda verre, når det er sponset innlegg?? Dette er jo veldig populært om dagen… 🤷‍♀️

Bilde for oppmerksomhet 💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️

Jeg mener jo ikke nødvendigvis at blogger, influensere er dårlig. Men hvordan oppfatter vi som forbrukere disse menneskene og det de sier?

Bare tanker en helt vanlig søndag 🙇🏼‍♀️

Leave a Reply