Ansiktsolje før eller etter fuktighetskrem?

Jeg ser stadig poster og blogger hevder at det finnes en regel vi må følge når det gjelder dette. Olje skal på etter krem…… ja vel…… jeg er ikke helt enig. Det kommer alt an på hvilke produkter du har.

For det første så kommer det an på hvilken fuktighetskrem du bruker. Bruker du ett gel eller veldig lett fuktighetskrem som er laget for å trekke inn i huden, ja da mener jeg bestemt at oljen skal på etter fuktighetskremen. Har du på oljen først da så vil den ligge å blokkere for at fuktighetskremen din trekker inn.

Bruker du en tjukk okklusive krem som er laget for å lage en barriere på huden din så ingenting trekker inn etter du har hatt på kremen, ja da sier det seg selv at oljen må på før kremen hvis du skal ha noen effekt.

Er ikke det logisk da?

Og for det andre så må du gjøre det du synes passer best for deg. Vi har forskjellig hud, forskjellige problemer og produkter, dermed er jeg forundret over at noen kan påstå hverken det ene eller det andre.

Det kommer også an på hvilken olje du har. Noen oljer er laget for å penetrere bedre ned i huden, mens andre blir liggende mer på overflaten å mykgjørende den.

Finnes ikke fasit 🤷‍♀️

Og sånn egentlig, så er ansiktsolje en trend akkurat nå. Det er ingen dårlig trend, men det er ikke slik at du skal føle at dette er noe du må ha for å ha en grei hudpleierutine. Det er litt luksus ikke en nødvendighet 🥳

Leave a Reply