Hudpleie sendt til meg fra kvinne 31

Litt sein til å legge ut innlegg om dagen, forkjølelse og eksamen var en dårlig kombo, men her kommer en hudpleierutine. Alt hun har skrevet er i kursiv og bildene er hennes. Og så kommer mine tanker under 💓

Jeg er en 31 år gammel kvinne med kombinert hud og noen små rynker. Jeg har fet panne (T-sone) og ganske normal hud ellers. Litt store porer på kinnene mot nesa og grå/sorte små prikker (muligens hudormer ) på nesa. Har også noen pigmentflekker i pannen etter for mye sol.
Jeg har alltid brydd meg om hudpleie,og har brukt massevis av penger på dyre produkter, tidligere sverget jeg til Dermalogica.

For ca. et halvt år siden begynte jeg å følge et par hudpleiebloggere på YouYube fra USA og England (kjempe bra at det har kommet noen norske hudpleiebloggere!). Da fikk jeg øynene opp for aktive ingredienser og at det finnes masse bra hudpleieprodukter der ute som faktisk fungerer og ikke er så dyrt.

Begynte med aktive ingredienser som retinol, vitamin C og AHA/BHA for ca. 5mnd siden og har sett en forskjell. Jeg ser at jeg har fått en jevnere hudtone og huden blir mindre blank i T-sonen utover dagen. Tidligere var huden min tørr enkelte steder som feks på kinnene der porene er litt større, men dette er borte nå. Føler også at pigmentflekkene er mindre synlige. Dessverre har jeg sett lite forskjell på pore-størrelsen og de sorte prikkene på nesa, men det kan godt hende det tar lengre tid 🙂

Morgen: Generelt masserer og klapper forsiktig inn hvert av produktene i ca 60 sek og lar de trekke inn i huden ca. 5 min. før neste produkt.
1. Rens. Vask av ansikt med i lunket vann Dermalogica dermal clay cleanser. Synes dette er en helt ok rens, men den er snart tom og da kommer jeg til å prøve en annen. 2. Toner Klairs Supple Preparation Facial Toner påføres med en bomullsdott. Veldig fornøyd med denne. Føler den trekker godt inn i huden og bevarer fuktigheten. 3. Serum for fuktighet. Bruker The INKEY List Q10 Serum, ikke brukt denne så lenge, kun et par uker, men føler den fungerer bra. Den trekker rakst inn i huden, noe jeg synes er viktig. 4. C-vitamin serum. Bruker The Ordinary Vitamin C Susepension 23% HA Spheres 2%. Fungerer bra, brukt det i ca 5 mnd. Det kan virke litt klumpete når man smører inn fuktighetskrem i etterkant. Det svir også litt. Jeg er ikke helt fornøyd med konsistensen, så tenker å prøve et annet neste gang. Kom gjerne med forslag 🙂 5. Øyekrem. Jeg bruker The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG 30ml. Har denne stående i kjøleskapet så den er kald når jeg klapper den på under øynene. Det er en bra øyekrem mhp pris. Kun brukt den en mnd, men tenker å kanskje bytte til Kiehls Facial Fuel Eye De-Puffer eller Klairs Fundamental Eye Awakening Gel . Har du tanker om disse, ev tips til andre bra øyekremer for dagtid? Sliter litt med poser under øynene om morgningen. 6. Fuktighetskrem med selvbruningsdråper. Bruker CeraVe Facial Moisturising Lotion solfaktor (SPF 25) som fuktighetskrem med en til to dråper med selvbruning av typen Rudolph Care A Hint Of Summer. Fuktighetskremen er kjempe bra og billig. Liker også at den har solfaktor, selv om det ikke kan erstatte solkrem. Selvbruningsdråpene har jeg brukt i over et år og gir meg fargen jeg trenger selv om jeg bruker solkrem hver eneste dag. Anbefaler virkelig den! 7. Solkrem. Bruker hver eneste dag. Liker lette solkremer som er mattende. Denne fungerer ok. Håper Klairs sin solkrem som du har skrevet om på bloggen kommer til Norge snart, tenker å teste den 🙂

Kveld: Som på morgenen masseres hvert av produktene i ca 60 sek og lar de trekke inn i huden ca. 5 min. før neste produkt.
1. Oljerens. Kjører alltid dobbelt rens som starter med Dermalogica precleanser for å fjerne solkrem og sminke. Denne er straks tom. Har bestilt en cleansing balm istedenfor oljerens denne gangen, har gått for BANILA Clean It Zero. Blir spennende å prøve. Har du noen tanker om hvorvidt oljerens eller cleansing balm er best til kombinert hud? 2. Rens. Vask av ansikt med i lunket vann Dermalogica dermal clay cleanser som på morgenen.
Etter rens på kvelden varierer rutinen min litt.

Jeg bruker alt.1 med niacinamide + retinol ca. 5 kvelder i uken. Bruker alt.

2 med AHA + BHA peeling og fuktighetsmaske ca.2 kvelder i uken.

Alternativ 1 – niacinamide + retinol :3. Toner. De kveldene jeg bruker retinol+niacinamide benytter jeg som oftest The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution. Syns denne fungerer bra. 4. Niacinamide, jeg bruker The Ordinary sin Niacinamide 10% + Zinc 1%. Fungerer veldig bra 4. Retinol. Bruker The ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane. Synes denne er litt for oljete, så tror jeg kommer til å gå for et annet retinol serum neste gang. Mitt første retinolprodukt var en flaske The Ordinary Granactive Retinoid 2%, denne synes jeg var bedre til min hudtype, mye mindre oljete og trakk bedre inn i huden, ser dessverre ut som den er helt utsolgt for tiden :(. 5. Øyekrem. Som på dagtid bruker jeg The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG 30ml. Har bestilt The Inkey List sin Retinol øyekrem som jeg har tenkt til å bruke istedenfor på kvelden. 5. Fuktighetskrem. Bruker Natural Moisturizing Factors + HA, synes denne er helt super, for fet til dagtid, men på kvelden er den helt perfekt.

Alternativ 2- AHA & BHA peeling + furktighetsmaske 3. AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Dette synes jeg er et veldig bra produkt. Jeg vurderer å bytte ut i en perioden med kombinasjon av Azelaic Acid Suspension 10% og Lactic Acid 10% + HA, begge fra The Ordinary. Hørt mye bra om denne kombinasjonen. 4. Fuktighets maske etter peeling. Bruker Dermalogica sin skin hydrating masque. Denne inneholder hyaluronsyre som gir masse fuktighet. Dette synes jeg er en veldig god fuktmaske som jeg pleier å sove med. Som man kanskje kan se av min hudpleierutine er mitt favoritt merke The Ordinary (som mange andre), men jeg kommer nok til å utforske The Inkey List sine produkter fremtiden. Det er et rimelig hudpleie merke litt i samme gata som The Ordinary. Jeg liker å prøve nye produkter, men jeg kommer til å fortsette å bruke de samme aktive ingrediensen retinol, vitamin-C og AHA/BHA. Det eneste jeg vurderer er å legge til et peptidprodukt, men usikker på om det kan brukes med feks retinol? Og blir det kanskje for mange aktive ingredienser i rutinen min da, er det bedre å bytte ut peptider med retinol? Noen tanker rundt dette?

Mitt beste hudpleietips er å alltid bruke solkrem. Jeg er sikker på at jeg hadde hatt en bedre hud om jeg hadde begynte å bruke solkrem hver dag tidligere i livet. Jeg er ganske aktiv og er mye på fjellet, og da bruker jeg caps for å unngå for mye soleksponering på ansiktet. Jeg unngår å bruke C-vitamin på morgenen hvis jeg skal på stranden eller fjellet der ansiktet blir utsatt for mye sol. Kvelden før jeg skal være mye ute i sol dropper jeg eksfolierende produkter som AHA/BHA og glycolic Acid, samme med kvelden en dag jeg har vært ute i sol. Dette for å ikke gjøre huden min så sensitiv. Vet ikke om det utgjør noe forskjell, men tror det kan være lurt 🙂

For det første…… damn girl….. skal si du har rutine 😍

Så, morgen, rensen din er som du sier helt ok. Jeg har litt sånn bob bob følelser for dermalogica, det er dyrt synes jeg rett og slett, og jeg synes ikke det er bedre enn billigere merker til tider. Angående oljerens eller balm, så liker jeg begge deler like godt egentlig og Banila sine produkter er gull.

Toner 👌 kan ikke si noe galt om denne. Men ett litt annet forslag har jeg lenger ned.

Inkey list Q10 har jeg aldri prøvd. Men for den som lurer så er dette egentlig antioksidanter som beskytter huden mot forurensing og frie radikaler. Ypperlig!

C-vitamin fra The ordinary er ikke min favoritt. Problemet er konsistensen. Jeg bruker pulveret, og det føles litt grynete på huden i mangel på ett bedre ord. Jeg føler at Vitamin C suspension som du bruker er for fet for huden min. Det du kan gjøre er å blande det ut med noe feks Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% fra The ordinary. Men det øker egentlig bare opptaket i huden så hvis du synes den prikker nå, så kommer du til å synes at den prikker da hvertfall. Ett annet alternativ er å blande den ut med alpha arburtin, det gir en følelse av at produktet er lettere og trekker bedre inn, uten for mye irritasjon. Jeg liker (desverre kan man vel si) Ole Henriksen sitt banana bright serum, men det er for dyrt, det kan jeg bare si. Jeg veksler frem og tilbake på om det egentlig er verdt pengene, men jeg er redd jeg kommer til å kjøpe dette igjen.

Øyekremen er vanskelig synes jeg. Jeg har hatt best effekt av The ordinary sin, men det krever gjentatt påføring for ønsket effekt, og jeg synes heller ikke at den gjør for mye i forhold til poser under øynene. Det jeg har god effekt av er eye patches som jeg har i kjøleskapet. Legger de på etter rens og lar de sitte på så lenge jeg har tid til. Spiller ingen rolle nesten hvilket merke for de er alle omtrent like. Jeg liker de fra Petifee. En annen ting, jeg ser at du bestiller fra litt rundt omkring i det store utland. Det er ett merke som heter Liz Earl eyebright, det er en toner som du har på to bomullspads og har på øynene i 10 minutter. Denne bruker jeg de dagene jeg ikke ser ut i måneskinn. Men denne er vanskelig å få tak i og dyr, men funker fjell for opphovnede øyne. De to du nevner har jeg ikke prøvd enda 🤔

CeraVe dagkrem 👌

Selvbruningsdråper skal jeg jammen bestille 😃

Angående solkrem så kan vi sikkert vente en stund på Klairs sin. Men Purito sin green level uncented sun kan du vurdere. Den er kjemisk, men liker den veldig godt. synes det er greit å veksle litt mellom mineral og kjemisk jeg da.

Kveldsrutinen din er strøken i min bok. Alle serumene og alt er satt sammen perfekt. Jeg venter også på at retinolen fra The ordinary skal komme tilbake. Men alternativt er jo fra The inkey list, den er ikke mye dyrere. Fra Norske butikker er fremdeles retinolen fra Exuviance min favoritt, jeg sliter med retinoler i squalen formuleringer fremdeles, så derfor liker jeg denne så godt.

Angående Azelaic acid så er det nesten så jeg heller ville sagt at du burde prøve alpha arbutin sammen med Lactic acid, jeg liker dårlig formuleringen fra The ordinary, jeg synes rett å slett den blir for fet til min kombinerte hud…. eller den er liksom så rar i konsistensen. Men selvfølgelig så kan den passe til deg for det, og det er jo uansett ikke mange kronene for disse produktene. Men kanskje ville jeg prøvd noe helt annet. Komme tilbake til det litt lenger ned her.

Angående peptider så har jeg hatt null problemer med å kombinere dette med retinol, men jeg foretrekker å bruke det på dagtid. Den er litt klissete, og jeg føler at andre produkter henger bedre over, hvis du skjønner hva jeg mener? Og det er ikke noe jeg liker så godt på kvelden. Men det er smak og behag. Jeg har gjort begge deler og det går greit.

Nå har du en veldig krevende rutine. Men to ting tenker jeg. Toneren din på dagtid kunne vært litt mer rettet mot poreutfordringen din. Jeg ville vurdert COSRX Two In One Poreless Power Liquid, denne kolliderer ikke med noen av produktene dine på dagtid slik jeg ser det. Og du har vel også ganske tolerant hud?? 😉

En annen ting er BHA, det er nesten sånn at jeg ville prøvd det i en periode i stedet for Lactic acid. Det er ikke slik Lacitic acid er noe dårlig produkt i det hele tatt. Men siden du allerede bruker Glycolic acid 7% så burde den eksfoliere nok uten at du behøver å legge til en mildere type noen kvelder. Paula’s choice SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID fungerer ypperlig men også CoSRX BHA Blackhead Power Liquid er genial 😃 disse retter seg litt mer mot porene dine. Og jeg tror at det kunne hjelpe deg litt med disse. Jeg har hvertfall hatt god effekt.

Du nevner caps, og det er absolutt noe vi skal ta med oss. Ikke bare er solkrem viktig, men å fysisk beskytte oss mot solen ved bruk av caps er noe å tenke på 👌

Men altså, du har jo en rutine som inneholder nærmest alt du kan tenke deg i forhold til de utfordringene du har. Så sånn sett så er de forslagene og tankene jeg har helt overflødig. Men ta med deg det du synes er fornuftig fra det jeg tenker ☺️

Tusen takk for at du deler og alle tips du har sendt, jeg er på god veg inn på en nettside for å bestille soldråper i skrivende stund 😂

Leave a Reply