Jente 22 år har sendt meg sin hudpleierutine

Enda en rutine, og denne gangen var det ikke så enkelt å gi noen råd synes jeg. Hun har litt mer utfordringer enn man kanskje vanligvis har. Jeg prøver ikke å fremstå som noen ekspert eller lege for all del. Men jeg har kommet med noen forslag til henne basert på ting jeg har erfart av produkter. Hun bruker Paula’s Choice produkter og forkorter det til PC, bare så dere ikke blir forvirret av det. Alt hun skriver er i kursiv og bilde er tatt av henne. Og så kommer mine tanker under 😄

Hei,
Her kommer min hudpleierutine. Jeg har tidligere hatt kombinert mot fet hud hvor jeg hadde en del whiteheads/nupper, spesielt på panne og hake, samt litt i kinnene. Alltid vært sensitiv, og hatt et par runder med allergisk eksem som reaksjon på produkter (feks. EOS-lepomade). For snart et år siden fikk jeg epiduo av legen fordi jeg bare fikk flere whiteheads, og de aldri forsvant. Det ødela huden min helt. Jeg hadde da en periode med perioral dermatitt rundt nese og under øynene, og huden var generelt veldig sensitiv og rød. Etter noen måneder hvor jeg kun brukte rens, dagkrem og nattkrem fra PC calm så har det gitt seg. Likevel er huden mer på den tørre siden, selv om den fortsatt er kombinert. Kan bli litt shiny, men har og lett for å bli tørr og flasse rundt munn og i kinn. Var veldig fornøyd med PC lenge, men ser nå at whiteheads driver å dukker opp igjen. Særlig i kinnene ved siden av nesen og rundt øyenbrunsområdet og panne. Begynte nå med azelaic acid, og vurderer å bestille Skin Perfecting 8% AHA Lotion. I utgangspunktet vil jeg ikke ha så mange flere produkter i rutinen da jeg er student og ikke vil bruke for mye penger på det. Har veldig fokus på å ikke ha parfymerte produkter.

Om morgenen bruker jeg: PC calm cleanser for normal til fet hud. Bytter litt mellom skin recovery moisturizing lotion og calm mineral moisturizer normal til fet ut i fra hvordan huden føles.
Har i tillegg LRP Anthelios shaka solkrem til lange dager ute i solen.
Om kvelden:Bioderma sensibio for å fjerne sminke. Samme rens som morgen PC 2% BHA liquid opp til annenhver dag. PC 10% azelaic acid annenhver til hver dag (ikke helt funnet ut hvor mye huden tåler enda) PC Calm restoring moisturizer (normal til tørr). Har i tillegg fuktmasken superhydrate overnight mask som brukes av og til i stedet for nattkrem.
Hva tenker du om rutinen? 🙂 Jeg er forresten 22 år gammel.

For det første så beklager jeg virkelig det du har måttet gå i gjennom, det hørtes kjempevondt ut. For det andre så burde du ta deg en tur til hudlege for å ta en prøve av disse «whiteheads»ene og finne ut om det faktisk er det eller om det kan være fungal akne. Det kan også være noe så enkelt som Keratosis pilaris. Nå skjønner jeg jo det at du har vært borti en lege før som ikke har hjulpet deg slik han burde. Men det finnes masse gode hudleger der ute, så tenk på det hvertfall.

Rensen din er veldig bra. Og kremene dine er selvfølgelig bra, alt fra PC er som regel det. Ett billigere alternativ kan være CeraVe som du får kjøpt på apoteket. Ingen parfyme eller noe tull med den. Men det er selvfølgelig bare hvis du ønsker å prøve noe billigere.

Samme for kvelden, alle produktene fra PC er veldig bra. Og tåler du BHA toneren så fortsett med den.

Ett billigere alternativ til PC kremen for deg, kan være La Roche-Posay Toleriane Sensitive ansiktskrem, men igjen så må du føle litt på hva du tørr å gjøre. Den er hvertfall uten parfyme og ikke noe med den som skal ødelegge huden din.

Jeg er nesten redd for å foreslå noe ekstra for deg, og det er ikke slik at jeg er 100% sikker på at det vil passe deg med din hudhistorie. Men, ett alternativ for deg kan være LUMINOUS LICORICE TONER som fukter og beroliger hvis du ønsker en mer hydrerende toner, skincity har denne.

At du har begynt med azelaic acid er kjempe bra, det er nok noe jeg tror vil fungere for deg. The ordinary har også, som er billigere, hvis du trenger et alternativ en gang. Men med PC sin så får du mer enn med The ordinary sin som et helt rent azeleic acid uten noen andre aktive ingredienser.

Angående AHA så blir jeg betenkt. Denne har Glycolic acid som sin eksfolier ingrediens, og det er den som er tøffest til huden. Hvis jeg var deg hadde jeg heller gått for Lactic acid eller mandelic acid som er mye mildere for huden. Å finne en uten parfyme som ikke er fra The ordinary umulig, jeg klarte ikke å finne ett annet merke som jeg tenker at er fornuftig for din hud. Men The ordinary har både Lactic og Mandelic acid, uten parfyme. Men dette må du vurdere.

Ei jente som sendte inn sin hudpleie for litt siden og hun brukte faktisk intimsåpe som ansiktsrens innimellom da den inneholder Lactic acid, altså de samme syrene som vi bruker i ansiktet for å eksfoliere og det er ett svært billig alternativ. Og kanskje ett sted å begynne for å se om du tåler. Men dette ikke noe du bør gjøre hver dag, en gang i uken til å begynne med for å se. Mange har hatt god effekt med dette hvertfall. Etter hun sende inn dette tipset så googla jeg litt, og ser på diverse sosmed, at dette er mer vanlig enn det jeg trodde.

Det er ikke noe galt med micellar vannet som du bruker egentlig, men jeg tenke kanskje at den også kan være litt hard med akkurat din hud muligens? En balm ville kanskje være bedre. Men ikke noe du behøver å investere i med en gang. Føler du for det da vannet er tomt så kan du se på zero clean it balm (se etter den uten parfyme). Og jeg tror at det for din del er greit å dobbeltrense hver kveld

Også ett produkt jeg kanskje tror at vil hjelpe deg er Balancing Sulfur Mask som skincity skincare har. Den er ganske rimelig. Og jeg tror at sulfuren i denne kanskje kan hjelpe deg litt. Så det er det eneste jeg virkelig anbefaler deg å prøve, da jeg vet at sulfur har hjulpet mange, men jeg kan selvfølgelig ikke garantere noe.

Solkrem kan irritere, og særlig de kjemiske. Men jeg tror ikke du skal gå over til en mineral solkrem egentlig. Så synes du den du har er ok så fortsett med den. Det er så bra at du bruker solkrem for det er så viktig med tanke på din hud, og shaka fluid er jo en drøm å påføre.

Rutinen din er egentlig helt perfekt til huden din slik den er. Du vet jo hva som fungerer og ikke. Men jeg har prøvd å nevnt noen billigere alternativer til deg hvis du skulle ha behov for det. Og noen forslag til hva du kan prøve. Jeg tør ikke å garantere noe, og du må ta med deg det du synes er fornuftig av det jeg har skrevet.

Jeg tror ikke jeg er mye til hjelp for deg desverre 😊 men med at du sender inn så kan det være til hjelp for andre med de produktene du bruker for de er virkelig gode. Og du e så ung enda, at jeg ser liksom for meg at om noen år så er disse problemene en sagablott for din del. Jeg krysser fingrene for det.

Tusen takk for at du deler rutinen din 😘

Leave a Reply