Jente 20 har sendt meg sin hudpleie

Hudpleierutine fra ei jente på 20 år. Huden er ofte i forandring da man er så ung og ikke bestandig lett å vite hvordan man skal legge opp rutinen sin. Hun har sensitiv hud i tillegg. Alt hun har skrevet er i kursiv og bildene er hennes og mine tanker under som vanlig 😃

Min hudtype er tørr og litt sensitiv hud. Jeg har litt kviser på haken, i pannen og rundt nesen. Jeg sliter med veldig rød hud under nesen. Dette kommer og går og det er verst på vinteren.

Morgen: Jeg bruker ansiktsvask fra clearasil til å vaske ansiktet. Deretter påfører jeg toneren fra garnier i områdene der jeg får kviser. Når denne har tørket litt inn i huden påfører jeg squalane fra the ordinary i hele ansiktet for å gi fukt. Jeg bruker cleanance hydra krem fra avene som fuktighetskrem. Cicaplast baume fra la roche posay påfører jeg på nesen der jeg har sår og tørr hud. Fikk anbefalt denne på apoteket. Har brukt den i over en måned men ikke oppdaget noe stor forskjell.

Kveld: jeg tar av sminken med micellær vann fra garnier, og vasker ansiktet med samme som på morgenen. Jeg bruker samme toner på samme måte som på morgenen, der jeg trenger det. Jeg bruker niacinamide+zinc fra the ordinary også, der jeg får kviser. Jeg bruker samme fuktighetskrem, og krem på nesen som på morgenen.

Noen ganger i uka bruker jeg denne skrubben for å få bort døde hudceller.

Jeg er veldig glad i avene sin cleanance hydra krem, og den som bare heter cleanance. Disse har fjernet mye av teksturen huden min hadde i pannen (små «bumps»). Jeg ønsker å finne noe som kan hjelpe den tørre huden jeg har på nesen men samtidig ikke gi meg mer kviser. Håper du har noen innspill!

Morgen: Jeg liker ikke så godt rensen din til noen med sensitiv og tørr hud. Den har SLS ganske langt oppe på lista, til noen hudtyper kan det være ok, men jeg tror jeg ville byttet den da du har brukt den opp, eller evt bytte på hvis du kan kjøpe en til. Cerave Hydrating Cleanser er ett godt alternativ og ganske rimelig i innkjøp. Ett alternativ er å rett å slett ikke rense ansiktet om morgenen, vi sover jo bare om natta, og har rent ansikt siden kvelden før, så for de med litt tørr hud, så kan faktisk det være en god løsning, så det ville jeg prøvd hvis jeg var deg.

Toneren din er veldig «sterk», andre ingrediens er alkohol denat, og noen ganger kan det forsvares å bruke det hvis man har veldig fet hud, og da mener jeg veldig. Jeg tror ikke du behøver å ha en så alkohol basert toner. At du trenger en BHA (salisylsyre) er jeg enig i. Paula’s Choice 2% Beta Hydroxy Acid Liquid er noe dyrere, men mye bedre for huden din da den ikke har alkohol. Jeg ville vurdert denne. (skincity.no har denne). Men også CoSRX BHA Blackhead Power Liquid som skinsecret har er veldig bra.

Hvis det å kjøpe inn noe ekstra ikke passer helt inn akkurat nå, så bare slutt å bruk toneren og bruk niacinamide i morgen rutinen også, det er mye bedre for huden din. Men det å ha en BHA er viktig for kvisebehandlingen. Jeg kunne også nevnt Salisylic acid serumet fra The Ordinary, men foreløpig så er det utsolgt. Men det er også et godt alternativ hvis du får tak i det. Hvis du ønsker å lete litt selv etter noe som kan passe deg, så se etter på ingredienslista at alkohol er lenger ned på lista eller ikke tilstede i det hele tatt.

Dagkremen dine er veldige gode. Og cicaplast baume fra LRP er ekstremt god til dine hudproblemer og jeg er forundret på at den ikke hjelper deg. Kan det være rensen og toneren kanskje som ødelegger for at huden din leger seg? Uansett så er det gode tips til sensitiv hud de kremene du har i rutinen din, så de skal jeg absolutt notere meg 😃

Hvis jeg skulle anbefalt deg ett annet slag ville jeg sagt COSRX Honey Ceramide Cream, denne gjør vidunder for irritert og sensitiv hud. Ceramider beskytte og gjenoppretter hudens barriere, og det er sannsynlig at det er hudbarrieren din som er i ubalanse. (skinsecret.no har denne ceramide kremen). Men også CeraVe som du får kjøpt på apoteket har ceramider i sine dagkremen, det er også gode og budsjettvennlige kremer.

Og squalene er midt i blinken for deg. Men hvilken rekke følge har du på den? Hvis du ikke gjør det allerede så prøv å ha den på før kremen din. Men dette er noe du må prøve deg frem med om du liker. Noen vil ha den blandet i kremen, andre etterpå. Men har du okklusive kremer som ikke slipper noe gjennom, så vil squalene kanskje ikke komme til sin rett.

Solkrem??? 😉 jeg regner med at det er en forglemmelse. Og er det ikke det så løp å kjøp.

Kvelden: jeg behøver ikke gjenta det med rensen din, den burde du bytte. Jeg tror du kunne hatt nytte av å dobbelt rense, dvs at du har en oljerens eller balm som løser opp sminke, smuss og solkrem lettere uten å irritere huden din. Zero clean it feks er helt enestående til dette formålet. (skinsecret.no har balmen)

Jeg er bestandig glad da jeg ser niacinamide fra The ordinary, den er midt i blinken for alle hudtyper og sjeldent irriterende. Men også azelaic acid kunne passet bra i rutinen din, og denne kan være ett godt alternativ for huden din. Den vil kunne hjelpe med rødheten din og kvisene i tillegg til niacinamide serumet.

Kremene dine for natta er som for dagen passende for din hudtype.

Så var det skrubben din, den synes jeg du skal ta med deg, og kaste i søpla. Neida hvis du virkelig virkelig liker å bruke den så kan jeg ikke tvinge deg. Men, for din hudtype er det ikke lurt med mekaniske skrubber selv om denne ikke er av de verste, de kan irritere mer en det de gjør godt. Hvis du vil eksfoliere så er AHA syrer mye bedre. Lactic acid regner jeg for den syren som passer best for din del. The ordinary har denne og du kan tenke på om det er noe for deg.

Hudpleierutinen din er litt delt i to føler jeg, første del er for fet hud og andre del er for tørr hud. Og jeg tenker at en rutine som tar hensyn til tørrheten og rødheten i alle steg kan være en bedre løsning for huden din. Jeg tror at både rensen og toneren din ødelegger litt for at de reparerende ingrediensene i kremene dine får ro til å bedre huden din.

Jeg føler jeg repeterer meg selv, men jeg må bare si det. Du er jo så ung ❤️ og de årene fra man er 20 til 25 så skjer det mye med huden, og det går nok ikke lenge før du har kvittet deg med disse små kvisene. Uansett så er det du som kjenner huden din best og du får vurdere hva du synes er logisk av det jeg skriver, og ta med deg videre det du synes er fornuftig.

Tusen takk for ditt innlegg, jeg setter så stor pris på at du tar tid ut av din dag for å sende meg både bilder og rutinen.

Vil du sende meg noe ord? Klikk på linken ⬇️

Leave a Reply