Forskjellen på hudormer og talg tråder

Inspirert av en innsendt hudpleie rutine som nevnt seabaciouse fillerments på norsk talgtråder, så tenkte jeg at dette var noe jeg trengte å skrive litt mer om.

Hva kjennetegner så en hudorm: de er små mørke humper på huden din, og er milde kviserlesjoner. Hver eneste pore på huden din har en liten hårsekk og en talgkjertel. Overproduksjon av talg i denne kjertelen kan føre til at poren tetter seg og fylles med mer talg, døde hudceller og bakterier. Hvis denne proppen som tetter poren er åpen og treffer oksigen, vil den da oksidere og bli mørk (svart, brun, grå).

Men hva da med talgtråder. Jo, dette er en naturlig del av alle hårsekkene. I hver eneste folikkel, produseres det talg som skyves ut gjennom poren. Noen av oss produserer mer talg enn det andre gjør. Dette fører da til større porer fordi poren strekker seg for å skyve ut talgen fra poren. En talgtråd er motsetning til en hudorm, er ikke tilstoppet med en propp, døde hudceller eller bakterier. Og hva så med de mørke prikkene vi ser? Jo det er enden av talgtråden, og de er ikke så mørke som hudormer ofte er. De er mer lyse grå eller hudfarget.

Så det vi kan gjøre er å slutte å fokusere på disse. Står du i speilet å ser på nesa di, klemmer og vurderer. Så burde du slutte med det. Vi blir ikke kvitt dem, og alle har dem.

Ikke bruk porestrips, peeloff masker, eller disse hudormredskapene på talgtråder. I verstefall så skader du cellen i poren, som kan føre til infeksjoner, kviser og til sjuende og sist større porer.

Er du veldig bekymret for disse talgtrådene, og du føler du må gjøre noe med det, så gå til hudlegen din å få råd.

Rense ansiktet nøye hver dag! Det du kan gjøre ellers er å mildt eksfoliere med en AHA eller BHA, og å sørge for at huden din er i balanse og så sunn som mulig. Det er også viktig å tilføre fuktighet til disse områdene med talgtråder. De vil bli mindre synlige hvis du jevnlig tilfører fuktighet og mykgjørende kremer. Ha en sunn hudpleie rutine og fokuser mindre på dem.

Det er bestandig slik at vi ser så inderlig godt det vi mener er feil hos oss selv, men aldri ser vi det hos andre. Så tenk over det at det jo slik for andre også, de ser antagelig ikke det du ser, kun seg selv.

Leave a Reply