Hudpleie fra gutt 26 år

Har fått tilsendt en ny hudpleierutine. Og jeg må si at gutta imponerer. Han forkorter The ordinary med TO i det han skriver om rutinen sin, bare så dere ikke blir forvirret av det. Det han har skrevet er i kursiv, bildene er det han som har tatt. Etter det kommer mine tanker om rutinen. Så da er det bare å lese å bli forbløffet over dedikasjonen til denne innsenderen.

Her kommer rutinen min;
Min hudtype er kombinert/oljete og jeg sliter en del med store porer i T-sonen og ellers fet hud i det området. Det varierer litt fra årstidene. Sliter også med ganske mye ‘sebaceous filaments’ som jeg i mange år trodde var hudormer. Er heller ikke fremmed for kviser, men da små ganske overfladiske kviser, gjerne også da i T-sonen.Det var ikke før på nyåret at jeg begynte med en ordentlig hudpleierutine, og jeg har sett store forandringer. Min tidligere rutine pleide å bestå av St Ives skrubb (grøss) og fuktighetskrem hvis jeg gadd. Nå er den ganske mer avansert, men det har på en måte blitt litt terapi for meg å rense huden. Jeg gleder meg til å gjøre det nå som jeg vet at resultater er oppnåelige. Jeg fikk først og fremst øynene opp for The Ordinary, så mye av rutinen min består av produkter fra dem. Har en del produkter som har samme funksjon, så jeg rullerer og passer på å ikke bruke noen som vil reagere med hverandre eller bli for sterkt for huden. Bruker en app som heter Skincare, og den varsler hvis produkter krasjer med hverandre.


RensCerave Foaming Cleanser, bruker morgen og kveldLa Roche Posay Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel, bruker helst om kvelden, noen ganger om morgenen hvis det trengs. Garner Green Tea Purifying Cleansing Jelly, har den stående i dusjen og bruker den hvis jeg har dårlig tid om morgenen.
Toner Dermalogica Clear Start All Over Toner, brukes om dagen hvis kvisene er på vei. TO Glycolic Acid 7% Toning Solution, ett par kvelder i uken

Serum TO Hyaluronic Acid + B5, som regel hver dag, første steg etter rens

TO Niacinamide 10% + Zinc 1%, som regel hver kveld, første steg etter rens

TO Lactic Acid 5% + HA, ett par kvelder i uken

TO Granactive Retinoid 2% Emulsion, brukes de kveldene jeg ikke bruker noen AHA, blander noen dråper i fuktighetskremen

The Inkey List Beta Hydroxy Acid, ett par ganger i uken på dagtid(vet det er litt fyfy)TO Salicylic Acid 2% Masque, brukes søndag kveld.


Fuktighet TO 100% Plant Derived Squalane, blander ett par dråper med fuktighetskrem på kvelden. TO Natural Moisturizing Factors + HA, brukes hver morgen og kveldBiotherm Homme Aquapower Hydrating Gel, rester fra min gamle ‘rutine’, god fuktighetskrem, men pga mye parfyme vil den ikke bli kjøpt igjen.


SolfaktorVichy Ideal Soleil Mist SPF 50, brukes hver dag.


Så langt er jeg fornøyd med de produktene jeg har, men vil nok kutte ned i utvalget i fremtiden. Så jeg liker hvertfall å tro at jeg har orden på sakene mine, men tar mer enn gjerne imot tips og konstruktiv kritikk. Tar også mer enn gjerne imot produkttips. Det neste på listen min er Paulas Choice 2% BHA Liquid som vil erstatte The Inkey List BHA.

Har du tips til en god fuktighetskrem som ikke er så heavy nå mot sommeren? Som sagt, den fra Biotherm Homme er veldig god og har en lett gel konsistens, men er veldig parfymert. Den neste solkremen min tror jeg blir La Roche Posay Anthelios SPF 50, men tar gjerne imot tips her også. Kunne forsåvidt også tenkt meg å prøve en ny fuktighetskrem som erstatter TO Natural Moisturizing Factors, kun pga den lille tuben som går så fort tom.

Skal si det er orden i sysakene dine 😃

Rense produktene dine er perfekt. Hvis jeg var deg ville jeg vurdert en dobbeltrens på kvelden i tillegg. For å løse opp solkrem så trengs gjerne en balm eller oljerens i min mening.

Toner jeg vil anbefale deg er COSRX – BHA Blackhead Power Liquid, denne fungerer veldig bra. Bruk gjerne denne på dagen. Denne vil hjelpe seg med sebum/talgtråder. Men paula’s choice toneren er også veldig bra. Prisen tror jeg er omtrent lik, PC er litt dyrere muligens.

Bare FYI til leser: ikke alle hudormer er hudormer, selv om det ser sånn ut. Talgtråder er bare normale hårsekker som gjør det de skal gjøre. Og å fjerne disse talgtrådene eller sebaceous filaments som han skriver over, er ikke noe du burde fjerne slik som du fjerner hudormer med peeloff masker eller at du klemmer dem ut med sånne hudorm redskap osv. De svarte prikkene du ser på nesa di, det er oftest talgtråder, de er jevne med huden og jevnt fordelt i motsetning til hudormer. Dette temaet skal jeg skrive litt mer om da det er viktig å forstå forskjellen på dette.

Serum…… speachless….. dette var veldig systematisk og alle mulige aktive ingredienser du kan få med nesten. Å holde styr på denne krever dedikasjon. Jeg vil anta at du har veldig tolerant hud. Å bruke så mange aktive ingredienser på en uke krever egentlig det. Imponert er jeg.

Vil du legge til noe annet når du blir litt eldre? C vitamin i dagrutinen kan være noe for deg. Vitamin c er et fantastisk naturlig antioksidant som nøytraliserer skadelige frie radikaler. Det kan motvirke skader forårsaket av miljøforurensing og sol, man kan styrke collagenproduksjonen, få fastere hud, redusere rynker, redusere pigmentering. Og ikke minst booste solbeskyttelse din. Men du er jo så ung enda, at det kan være noe å tenke på senere.

Hvis jeg skulle kuttet ut noe så hadde det nok vært hyaluronsyren og flyttet niacinamide til dagen (så lenge du ikke bruker c vit hvertfall) og kanskje konsentrer meg om en type BHA og en type AHA. Men man må jo bruke opp det man har 😉

Ang det som var litt fy fy….. jeg tror at når man bruker BHA, så øker solsensitiviteten med nesten 50%, og det er uansett om man bruker det på dag eller natt. Det er like viktig med solkrem selv om man skulle bruke den bare på kvelden. Det er ikke produktet i seg selv og sol som er problemet, men at huden din blir sensitiv som følge av bruken, uansett når du bruker den. Det man som taler i mot å bruke BHA på dagen, er at PHen i solkrem er så høy at den i verstefall kan gjør BHA produktet ineffektivt,fordi BHA krever en lavere pH for å fungere. Så en solkrem med så lav som mulig ph vil være best, men neppe oppnåelig da solkrem ikke er stabil ved den phen BHA krever. Allikevel er det mange som bruker BHA på dagen og har god effekt av dette. Dette kan de som er interessert i lese litt om ved å google beta hydroxy acid.

Så, å kombinere AHA og BHA i en kveldsrutine feks byr ofte på litt utfordringer, men en måte å gjøre det på, er å bruke BHA i t sonen og AHA på resten. Dette er en mulighet hvis man ikke ønsker BHA i dagrutinen med solkrem.

Ellers så er jeg drit misunnelig på retinolen din, den er jo ikke å få tak i lenger. Og den er virkelig så bra. Håper den kommer tilbake snart.

Angående fuktighetskrem, så sjekk ut COSRX AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer til dagen. Men også Klairs vitamin E juice kan være et godt alternativ, jeg synes den er knallgod, og særlig nå mot vår og sommer har jeg virkelig likt denne.

COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask for kvelden, jeg har vært veldig fornøyd med disse til min hud som også er kombinert. Du får prøve deg frem med om disse gir nok fuktighet eller om du føler du fremdeles trenger olje, jeg synes nattkremen gir alt jeg trenger uten at den egentlig blir klissete på ansiktet.

Jeg tror du kommer til å like produktene fra COSRX og ikke bare disse jeg har nevnt. De har masse gode produkter. Du får kjøpt COSRX hos skinsecret.no

Solkremen fra samme CoSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ venter jeg i posten nå, så den gleder jeg meg til å prøve. Det er en kjemisk solkrem, og jeg har trua på denne, masse positiv omtale. Hvis ikke kan du prøve med en mineral solkrem, disse er ofte bedre for oss med kombinert hud, kviser og hudormer. Da den nye mineral solkremen fra Dear, klairs mid day blue UV shield kommer til Norge, så anbefaler jeg deg virkelig å prøve denne. Den var ekstremt god.

Et tips skal vi ta med oss og det er appen Skincare, det er en enkel måte å sjekke hudpleierutinen vår. Så dette skal jeg finne ut mer om 👍

Jeg håper at du fortsetter å ser forbedringer med huden din og at du oppnår det du ønsker. Du har alle forutsetninger for å greie det slik du har lagt det opp nå.

Helt til slutt vil jeg ta opp igjen det du sier med at hudpleie har blitt terapi, for det er noe jeg føler også. Det er egenpleie, man prioriterer seg selv. Ikke alt vi gjør mot oss selv er like bra, og det vet vi så godt. Så da å ha de minuttene på badet å føle at man gjør noe positivt for seg selv både for huden og tankene før man fortsetter dagen, det er noe hvertfall jeg setter pris på.

Tusen takk for at du tok deg tid til å sende inn din rutine og dine tips ❤️

Det er så gøy å lese hva andre gjør og hva slags tips vi kan ta med oss videre. Send meg din da 🥰

Leave a Reply