Hudpleie sendt til meg

Jeg fikk denne av en jente som ikke ønsker å si hvem hun er. Alt hun har skrevet til meg er i kursiv. Og bildene har hun sendt meg. Og så kommer mine tanker under. Husk at dette er for moro og informasjon, jeg er ikke utdannet hudpleier eller lege, jeg er bare entusiastisk når det gjelder hudpleie. Happy reading 🤍

Om morningen så er det første jeg gjør å rense ansiktet mitt med dermalogica clear start. Vasker med den i ca 30-60 sekunder også vasker av. Etter at jeg har tørka ansiktet mitt så bruker jeg tea tree oil på spots med breakout fordi den tørker de ut. Også siden jeg har kombinert hud så tar jeg den på hele t sonen min og litt rundt i ansiktet på kviser. Etter at det har tørka inn så tar jeg på vitamin C serum fra the ordinary på hele ansiktet og lar det også tørke inn. Etter det bruker jeg C rush-ansikts gelen og øyekremen til Ole Henriksen. Når jeg er ferdig med alt så avslutter jeg med solkremen til la roche Posay

Kveldsrutinen min starter med å vaske ansiktet mitt med samme cleanser; dermalogica clear start. Etter det sprayer jeg på Mario badescue sin rose vann spray og lar det tørke inn. Etter det tar jeg på salisylic acid serum fra the ordinary og avslutter med la roche posay sin krem som heter effaclar

Min hudtype er kombinert hud. For meg så synes jeg at jeg har veldig synlige blackheads, så da har jeg nok store porer. Får både store vonde og små kviser innimellom. Sliter mye med nupper på kinnene. Har hatt de i flere år nå og har ikke funnet noe som helst som har klart å «fjerne» dem. Starta nettopp med den rutinen jeg sendte til deg nå og håper på at det virker, hvis du vet om noen bedre produkter så håper jeg du sier i fra. Hadde hørt mye bra om niacinamade serumet fra the ordinary. Kjøpte det i dag men er usikker på hvor jeg skal sette det inn i rutinen min eller om jeg skal bytte det ut med noe av det jeg bruker nå

Jeg mistenker at disse nuppene kan være noe du bør få noen til å se på. Jeg vet jo ikke hvordan de ser ut eller noe, men ut fra beskrivelsen din kan jeg kan gjette på at det er keratosis pilaris, ganske mildt høres det ut som, det er ikke farlig men det er et kosmetisk problem, men jeg kan ta feil ang dette. Du sier ikke noe om hvor gammel du er, og jeg gjetter at du er ganske ung? Og er det keratosis så kan man kan vokse av seg med alderen. Men jeg er ikke utdannet til å diagnostisere eller noe, det var bare mine tanker, så vurder om du kan få noen til å se på det å gi deg råd.

Du har akkurat startet med rutinen din så det ville være feil av meg å kaste bort alt, men…. du bør unngå parfyme pga disse nuppene. Jeg ville lagt bort alt av parfyme etterhvert.

Rensen din er grei nok, den inneholder ikke syntetisk parfyme, den hadde en del syrer i seg, men jeg kan ikke se at det er et problem, heller omvendt. Problemet for meg er ekstraktene i denne, de kan irritere, om de er 100% naturlige så er det ikke dermed sagt at du tåler dem. Noen av de er også parfymerende. Men siden du vasker det av så bruk den opp. Når du går tom for den, og om du ønsker å prøve noe annet, så kan du se på la roche posay effaclar rensen med salisylsyre du får den både med å uten parfyme, så sjekk før du evt kjøper. Jeg synes nok den er bedre må jeg innrømme.

Tea tree oil på spots er forsåvidt ok, men jeg synes ikke du skal ha det i hele t-sonen din. Tea tree oil er ganske sterkt og kan irritere og tørke ut huden din. Hvis du skal ha den i hele ansiktet ville jeg heller brukt en toner som er mer «utvannet» men jeg tror det finnes andre tonere med andre ingredienser som er bedre da. Denne fra body shop har alkohol denat som andre ingrediens….,jeg personlig hadde nok styrt unna denne. (Bare FYI så kan tea tree være en super ingrediens til aknehud, men jeg tror ikke det til akkurat henne.)

Noe jeg heller synes er bedre enn tea tree oil, er tonere med AHA. Hvis du er sensitiv så kan Lactic acid fra the ordinary være ett alternativ eller REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily. Dette må du se litt på. REN sin er kanskje den jeg ville prøvd hvis jeg var deg. Har du kjempe tolerant hud kan du prøve Glycolic acid toneren fra The ordinary, men denne er sterk.

Du har så på c vitamin, truth serumet fra Ole Henriksen, det er ett vanndrevet c vitamin og du ikke få noen effekt av det der du har på tea tree oljen, vann trenger ikke gjennom olje. Jeg tror heller ikke at tea tre oil og C vitamin uten at det er utvannet tea tree oil, er en god ide for din del. Hvis du vurderer en toner som jeg snakker om, er det også mulig at du bør kutte ut c vitaminet så det ikke blir for mye for huden din, hvertfall for en periode.

Du sier at du har kjøpt niacinamide, og det synes jeg du skal prøve i stedet for tea tree oil i ansiktet. Niacinamide hjelper på talgproduksjonen, og dermed kan redusere synligheten av porer. Jeg skjønner at du bruker tea tree oil direkte på spots, da tørker de ut, men kanskje kunne du vurdert zitsticka feks i stedet. Ett lite kviseplaster som du kan bruke om natta (og dagen hvis du er komfortabel med det) som får ned inflamasjonen fort i min mening. Det fungerer veldig bra for synes jeg.

Ole Henriksen tror jeg er kanskje for parfymert for din del, men så sant du liker den, så skal ikke si at du ikke skal bruke den. Men jeg kan si at La roche effaclar serien har gode dagkremer også så det er noe å vurdere. Du burde også tenke på om du skal ha en fuktighetskrem med salisylsyre for å hjelpe mot nuppene i ansiktet. Feks La Roche-Posay Effaclar Matt har det i seg.

Solkremen er perfekt 😍

Kvelden: Jeg hadde gjerne sett at du hadde fått tak i en balm eller oljerens som første steg for å bryte opp solkrem og sminke og så rens med clear start.

Rosevann……… det er en parfyme i denne, og en del ekstrakter, jeg vet at mange liker denne så det er ikke det. Aloe veraen i denne er beroligende. Men jeg er fremdeles litt sånn meh…. når det gjelder denne, jeg ønsker meg nok noe med en mer aktiv ingrediens. Niacinamide tror jeg at jeg hadde brukt i stedetfor.

Salisylic acid fra The ordinary er jeg veldig enig i 👍 supert produkt og passer til hudtypen din.

Og nattkremen din skal jeg også prøve, har hørt masse bra om effaclar sine kremer, rensen i samme serie er hvertfall veldig god.

Jeg vil i tillegg anbefale deg den dyp rens metoden jeg skrev om i ett annet innlegg, det gjør virkelig vidunder for min del.

Du har mye bra i din rutine, og jeg håper at huden din bedrer seg. Og kanskje kan noen av mine tanker ang din hudpleierutine hjelpe deg på vegen. Jeg vet jo ikke alderen din, men i og med at jeg tenker at du er veldig ung, så kan disse problemene bli borte med tiden, kviser og uren hud er et tegn på unghet i mine øyne, det er det jeg sier til meg selv også (selv om jeg ikke akkurat er så ung lenger).

Ellers så må jeg rose deg for bruk av solkrem, det er det mange som hopper over og det er det viktigste for å hindre uren hud og aldringstegn 👏👏👏👏 mange unge hopper over det og det kan de angre på om 20 år.

Du får vurdere det jeg sier ang andre produkter. Det er dyrt med hudpleie og det er ikke slik at man kan kjøpe alt man ønsker og man må jo helst bruke opp det man har først. Og siden den er ganske ny, så kan det hende at det fungerer bra for deg når du får brukt den litt. Men kutt ut tea tree oil på hele ansiktet. Kutt ut rose vannet (kanskje du kan bruke det i håret eller ellers på kroppen?) og innfør niacinamide serumet er i hvertfall min tanke 😃

Det finnes ett utall råd og meninger så man må plukke litt der man synes. Hud er individuelt og det er bare du som kjenner huden din, så ta med deg det du synes høres fornuftig ut.

Flere som har lyst til å sende inn sin rutine? Klikk på linken under ⬇️ trenger ikke å være omfattende, bare noen ord hvis du vil. Kanskje har du et genialt tips du synes flere burde vite om 🥳 send det til meg da vel.

Leave a Reply