En som har sendt meg sin hudpleie 🤍

Denne har jeg fått av en gutt på 29 år, så kos deg og les. Alt i kursiv er hans ord, og bildene er tatt av han.

Min hudtype

Jeg er 29 år og har kombinasjonshud. Jeg har fet t-sone (panne, nese og hake), og har et par tørre partier i ansiktet. Jeg opplever at huden kan være lettere sensitiv/reaktiv, særlig på vinterstid. Jeg har et par pigmentflekker i ansiktet og synlige porer (typisk guttehud som en venninne av meg ville sagt).

Mine hudpleierutiner

Morgen:

1. Rens: Niactil foamrens fra Elixir

2. Toner: Glycol acid fra The Ordinary / Ready steady glow, daily aha tonic fra REN

3. Serum: HA fra The Ordinary

4. Serum: Glow daily vitamin c fra REN / Just vitaminc c 20 % fra Revox

5. Øyeserum: Caffeine sollution fra The Ordinary

6. Dagkrem: Ultradefence green tea spf 22 fra Elixir / ultradefence spf 50 fra Elixir

Jeg starter alltid morgenen med å barbere ansiktet mitt med en høvl. Ansiktsbarberingen gir huden min nærmest en mekanisk eksfoliering, og huden etterlates ofte myk og glatt. Deretter bruker jeg Niactil skumrens som er lett å påføre og vaskes lett bort. Det er mange som er skeptiske til skumrens siden de kan tørke ut huden og skape irritasjon, men denne rensen tilfører både fukt og er skånsom.

Videre bruker jeg Glycolic acid eller Ready steady glow med bomullspad som jeg stryker lett over ansiktet og hals annenhver dag. Jeg kan oppleve en prikkende følelse ved påføring, men den forsvinner fort. Jeg lar tonerne “få virke litt”/trekke inn i huden før jeg går videre til neste steg i hudpleierutinen min. Jeg kan ikke bruke tonerne hver dag ettersom de inneholder aktive ingrendienser som kan irritere huden min. Jeg har gått bort ifra å bruke ansiktsskrubb fordi huden kan bli rød og sensitiv – selv med forsiktige sirkulære skrubbevegelser. Men dersom jeg skal anbefale en skrubb til ansiktet vil det være Elizabeth Arden PRO face scrub. Den inneholder miljøvennlige korn (mange ansiktsskrubber inneholder mikroplast som er lite miljøvennlig), og gir både kjemisk og mekanisk eksfoliering.

Dersom jeg opplever at huden er veldig tørr bruker jeg HA fra The Ordinary før vitamin C fra REN eller Revox, dette gjelder særlig på vinteren. Videre bruker jeg øyeserum fra The Ordinary som påføres lett rundt øyekonturen med lillefingeren. Til slutt bruker jeg en dagkrem med spf 22/50 fra Elixir alt etter behovet mitt. Dersom jeg skal være mye ute/det er sommer bruker jeg spf 50, ellers bruker jeg spf 22 (denne går ut av produksjon). Jeg bruker dagkrem med solfaktor året rundt – beskyttelse og forebygging er viktig!

Kveld:

2. Rens 2: Niactil foamrens fra Elixir

1. Rens 1: Squalance Cleanser fra The Ordinary

3. Toner: Ultra facial toner fra Kiehls

4. Olje: Retinol fra Kicks

5. Serum: Niacinamide fra The Ordinary / Niactil fra Elixir

6. Krem: Natural Moisturizing fra The Ordinary

7. Olje: Moroccan oil fra The Ordinary

Jeg tyr til alltid til dobbelrens på kvelden for å fjerne smuss, overflødig talg fra huden og forurensning fra luften. Jeg starter med Squalance Cleanser etterfulgt av skumrens. Det kan nevnes at rensen fra The Ordinary etterlater en hinne/fettet overflate selv om jeg vasker ansiktet grundig med lunket vann. For å balansere og gjenopprette hudens PH-verdi bruker jeg toner med mye fukt. Jeg heller litt toner i håndflaten og “klapper” den inn i huden. For å få maks utbytte av retinol brukes den rett etter toner og jeg lar den få virke en stund. Jeg pusser ofte tenner i mellomtiden. Dersom huden oppleves som veldig sensitiv brukes den etter krem. Videre veksler jeg mellom Niacinamide og Niactil – som over tid har redusert talgproduksjonen min og gitt meg en jevnere hudtone. Dersom huden min virkelig har behov for ekstra pleie bruker jeg olje fra The Ordinary helt til slutt.

Annen informasjon:

– Jeg tar utgangspunkt i at morgenstellet skal beskytte huden min mot det dagen bringer, og kveldsstellet skal helbrede og berolige huden min.

– Jeg påfører alltid det letteste produktet først, det vil si serum før krem og olje.

– Jeg behandler halsen på samme måte som jeg behandler ansiktet, og behandler alltid huden min som “silke”.

– Dersom huden min er veldig sensitiv en periode kutter jeg ned på de aktive ingrendiense helt eller delvis for å gi huden en “pustepause”.

– Jeg tenker at kontinuitet og tålmodighet er viktige stikkord – resultater kommer ikke over natten, men ved regelmessig bruk av ingredienser med dokumentert effekt.

– Jeg vasker alltid hendene før jeg setter i gang med hudpleierutinene mine.

– Jeg bruker alltid lunket vann når jeg vasker ansiktet slik at jeg ikke “sjokkerer” huden med for kaldt eller varmt vann.

– Jeg har brukt disse produktene over flere måneder og har vært svært fornøyd. Jeg prøver gjerne produktet i minst 4-6 uker før jeg konkluderer med at produktet er tilpasset og bra for min hud.

– Jeg har eget håndkle til ansiktet.


Ja hva skal man si annet enn at dette perfekt, han har bedre rutine enn meg strengt tatt. Veldig godt gjennomtenkt og begrunnet. Det er lite tradisjon for at menn har noen som helst slags rutine, hvertfall blandt de som er eldre har jeg inntrykk av, det er en endring blandt de yngre tror (eller håper) jeg. Han jeg bor sammen med er like enkel få få til å bruke en jævla krem hver dag som det er å få en melon gjennom ett sugerør 🤯 Men huden uansett hvem du er, er viktig og bør pleies, det er ikke noe som burde være forbehold oss damene. Så kudos til deg for at du tar vare på deg selv, flere menn burde få opp øynene for det.

Det er noen dyre produkter og noen billigere, og man må jo få lov til å unne seg det når man har funnet noe man liker. Men jeg kan si at jeg fikk litt pustevansker da jeg så hva produktene fra Elixir kostet 😂 990kr for solkremen med 50 SPF blandt annet. Men hva var det jeg sa i forrige innlegg om en solkrem jeg har prøvd, hvis det er en ting du skal bruke penger på så er det en solkrem du trives med.

Kanskje hadde jeg byttet ut squalene cleanseren som en første rens med en oljerens eller en balm hvis jeg skulle gjort noen endringer. Jeg har samme følelsen som han når det gjelder squalene rensen og det er at den legger igjen en «film» og jeg synes personlig at oljerensen løser bedre opp solkrem og smuss/sminke enn squalene cleanseren, men jeg vil heller ikke si at det er galt å bruke squalene rensen hvis det er det han liker best.

Når det gjelder foam rensen så er det riktig som han sier at det er mange som mener at de kan være uttørkende og irriterende. Men han har såpass kontroll på rutinen sin og tilfører huden sin så mye fuktighet at jeg ser ikke at det kan være et problem.

Ett par ting fra rutinen hans skal jeg jammen teste og det er Kicks sin retinol, jeg vet at den er veldig lik The ordinary sin, kommer i squalene og har noe som heter Hydroxypinacolone retinoate (HPR).

Retinol kommer i disse formene:

• Hydroxypinacolone retinoate

• Retinaldehyde

• Retinol

• Retinyl Palmitate

• Tretinoin

Hvor da tretinoin er dronninga over retinolene, men dette kan vi snakke om senere. Poenget var at HPR er den nyeste og mildeste formen i retinol familien og er den typen som er lettest å starte med. Kicks sin Retinol er en absolutt god erstatter for The ordinary sin som vi ikke får tak i om dagen i Norge, så denne skal jeg bestille. Den koster 299kr (var på salg nå for den som vil sjekke det ut) Nå er han bare 29 år så det er veldig passende å starte med HPR formen av retinol. Om noen år så kan man kanskje vurdere noe sterkere?

Har også kjempe lyst til å prøve Elixir sine produkter, så jeg må kikke litt på disse også. Særlig da Niactil 4% kremen, den frister veldig. Denne får ekstremt mye skryt. Er du interessert i disse produktene, så finner du dem på lyko.no

Ett annet produkt som har vært nevnt til meg flere ganger, er Elizabeth Arden PRO face scrub som nevnes her også, men det ser ut som at hele serien som heter pro skal fases ut. Så denne erstattes med produkter som heter PRIORI LCA fx160 – 2xfoliant Peel+Scrub, så da får vi teste denne kanskje selv om jeg liker best kjemiske eksfoliering, så ser denne ut til å være verdt å teste.

Og så var det toneren og den C vitaminen da…… hvem prøver jeg å lure egentlig, jeg vil prøve alle produktene han har i rutinen sin, kan egentlig bare si det rett ut 😂

Alt han sier er jeg så enig i, man bør behandle huden som silke, alt du drar og river i huden din vil til slutt sette sine spor. Så unngå all hardhendt behandling som feks sminkeservietter ol, det er definitivt fy fy. Dette synes jeg var en fryd å lese, masse å lære 😉🥳 bøyer meg i serumet. Tusen takk for at du ville dele din rutine med meg og mine lesere.

Har du lyst til å dele din hudpleierutine med meg så følg linken for å lese mer.

Leave a Reply