L ascorbic acid powder fra The ordinary

Dette er veldig sterke saker, så jeg kan si med en gang at har du sensitiv hud, så kan du styre unna. Det er 100% L ascorbic acid og veldig potent. Den har lav PH for at den skal trekke ned i huden og fungere og er en sterk syre.

Produkter du kan blande pulveret med er

The Ordinary. Resveratrol 3% Ferulic Acid 3%, serum med høypotente antioksidanter for alle hudtyper. Denne er det The ordinary anbefaler.

Men du kan også bruke:

The Ordinary. Marine Hyaluronics Serum, fuktighetsgivende til alle hudtyper

The ordinary «B» oil

Hvis du blander den i olje, så kan den føles litt grynete, for den løser seg ikke så godt med olje som med vann. Men olje er mer snill med huden. Vanndrivende serum vil irritere mer og være sterkere.

Den er holdbar i 6 måneder etter åpning, dvs si at du skal være god om du greier å bruke alt pulveret til det er for gammelt.

Hvis du prøver denne, og det går den vegen høna sparker, det begynner å svi helt infernalsk, så kan du nøytralisere syren ved å ha på en bakepulver/vann eller olje blanding på huden din. Så se etter om du har det i skapet. Alkaliske ingredienser balanserer syre, hvis vi tenker på PH skalaen.

Sørg for at du har korrekt olje/serum å blande i. Ikke bare ta noe du tror kan funke. Hold deg til det som The ordinary anbefaler. Ikke bland med niacinamide!!!! Ikke bruk på skadet hud med sår, og ikke driv med microneedeling i forbindelse denne. Og bruk hansker. Vær forsiktig.

Det er med en liten måleskje i boksen, jeg anbefaler deg å ikke bruke mer enn en halv skje gjerne mindre første gang.

Sørg for at det er godt blandet ut før du har det på huden din.

Hold deg unna øyne og munn, når du påfører, ha litt og litt om gangen så du har kontroll. Tenk over hvilken produkter du bruker i tillegg i rutinen din.

Jeg valgte B oil å mikse denne i, da jeg ønsker så mild blanding som mulig. B oil er veldig fin for den som har akneutsatt hud.

Det er nesten så jeg kvier meg for å legge ut noe om denne, i frykt for at jeg skal si noe feil som gjør at noen skader seg, det er ikke til å spøke med. Men jeg regner med at folk prøver uansett, så da håper jeg at dette innlegget gjør at du tenker deg om før du setter i gang. Det er svært viktig at du tar forholdsregler. Du kan virkelig skade huden din hvis du ikke følger anvisningen. Bland hellet for lite pulver enn for mye. Og det finnes mange ferdige C vitaminer som er gode, så kanskje man kan vurdere det først før man kjøpet denne hvis du er uerfaren med c vitaminer.

Hvis du har tolerant hud, og du er vandt til potente C vitamin fra før, så er denne helt genial og jeg anbefaler den virkelig. Du får helt sikkert potent c vitamin hver gang. Du kan blande din egen dose i ditt foretrukne serum (innenfor det som er anbefalt). Og man får ikke fullere effekt enn fra denne i min mening. Jeg kjenner ikke mer prikking i huden av denne enn feks Ole Henriksen sitt banana bright serum. Og prisen er jo mye bedre enn Ole Henriksen sitt. 69kr på farmasiet er jo så billig at det er latterlig. Du må selvsagt kjøpe noe å ha det i, men prisene ligger på ca 100kr for et serum eller olje å blande den i. Bakdelen er at du må kaste den etter 6 måneder og da har du neppe brukt den opp. Du kan bruke denne i andre kremer til kroppen også for å bruke den opp innen den blir for gammel, enten i en bodylotion eller dusjsåpe, men igjen man må utvise forsiktighet og ikke overdrive, men huden ellers på kroppen er som regel mer tolerant enn i ansiktet.

Gå aldri uten solkrem ved bruk av denne eller noen aktivt ingrediens.

One thought on “L ascorbic acid powder fra The ordinary

Leave a Reply