Anita har sendt meg sin hudpleie

Anita som er hudpleier har sendt meg sin hudpleierutine. Så dette gledet jeg meg til å lese om. Skrift i kursiv er Anitas egne ord.

Svært sensitiv, 35+, fuktfattig hud, litt tørr overhud men får kviser av fete kremer, Røyker.

Bilde av produktene Anita bruker

Selvblandet oljerens, olje. Siden det bare er en rens som ikke skal være på lenge så fungerer billig solsikkeolje bra både til rens og som massasjeolje. Ellers er jojoba fin-fin for alle hudtyper og mandel for de tørre.

+ f.eks lavendel (er utdannet hudpleier/Aromaterapaut). Lavendel da dette er den mildeste eteriske oljen med beroligende effekt som stabiliserer fettbalansen i huden og som alle eteriske oljer antibaktirell så oljeblandingen ikke harskner. såfremt man bare bruker 5-10 dråper pr. 30 ml. er den ikke irriterende, heller motsatt. Renser med bomulpads og vasker av oljen med våt og bløt mikrofiber vaskevott. Tiltider dr.greve såpefri intimvask som ansiktvask.

Varierer mellom vit c og hyaluron serum etter behov. Tåler ikke A vit/Retinol. Er du røyker, er ekstra viktig med c vit inn og utvortes for å unngå “grå røykehud”

Eucerin Ato Control på vinter og perioder huden er irritert pga vær/vind.(antiseptisk, gir ikke kviser).

Ellers Avene solkrem istedenfor dagkrem. Aloe Vera som øyekrem, nattkrem eller for å justere konsistensen/fukt på div. kremer (fettfri på natt, huden må puste). Fungerer på min hud. Tåler ikke parfymerte produkter da huden min ble svært sensitiv etter å ha prøvd for mye gratisprøver og stresset den med heletiden prøve noe nytt i ung alder. Utvikler man først allergier blir man ikke kvitt det. Obs obs

Spennende å se hva en hudpleier bruker 😃 og selvblandet oljerens, det høres helt genialt ut. Da kan du jo velge om du vil ha med eller uten duft feks. Og ett poeng til er jo at de med tørr hud kan dra fordeler av å ikke rense med to renser, kun en oljerens for å strippe huden minst mulig. Jeg må legge til at vanlige renseoljer har surfaktants (på engelsk) eller rensende ingredienser i seg for at oljen lettere skal kunne renses av med vann. Lavendel er jo en naturlig duft som kan være irriterende, men siden hun renser det av, så er ikke lavendel eller parfyme generelt det mest problematiske produktet man kan ha duft eller parfyme i, i min mening.

Intimvask som ansiktsrens er et billig og greit alternativ til dyrere rens med syrer i. De innholder nesten bestandig Lactic acid som er en veldig mild eksfoliant, og svært mange av dem lauryl glucoside som er en probiotisk mykgjørende rense agent. Dette er et supert tips, men tenker du at du vil prøve så se etter hva de innholder, flere i intimvasker innholder SLS som kan være strippende for ansiktet i tillegg til at noen har parfyme, så bare sjekk ingredienser først.

Pure and care produktene har jeg ikke prøvd enda, men de ser ut som veldig godt prisede produkter. Du finner de på normal.no Jeg finner ingen ingrediensliste så jeg kan ikke si så mye om hvilke c vitamin som er brukt. Valg av serum til huden til Anita er helt perfekt👌 jeg hadde nok godt for samme type fra dette merket hadde jeg hatt sensitiv hud. Anita sier selv at da man røyker er det ekstra viktig med c vit inn og utvortes for å unngå “grå røykehud”

Eucerin Ato control er en krem til atopisk hud. Eucerin er jo kjent for sine produkter til sensitiv og tørr hud, og jeg bruker produkter fra der til ungene. De er parfymefrie, fri for parabener og fargestoff. Jeg har aldri brukt kremene selv, men dusjoljen fra Eucerin har jeg vært glad i.

Avene solkrem er gull, veldig tilgjengelig. Den er en kjemisk solkrem og ikke så verst i pris. Den er ikke parfymefri, men parfymen er langt nede på lista. Grei pris, og følger du med har apotekene ofte 3 for 2, eller prosenter på solkremene sine, så da kan man spare litt.

Aloe vera som øyekrem er det mange som bruker, og det er jo et billig og bra alternativ for den som liker å gi litt ekstra til øynene.

Er ikke så mye å klage på her, og siden Anita er hudpleier selv så har hun selvfølgelig god greie på hva som fungerer og ikke.

Jeg skal innrømme at jeg trodde det kom en hudpleieregime som besto av ekstremt dyre produkter, da hudpleiere ofte bruker noe de selger selv, som regel god kvalitet men kostbart å investere, og holde en slik rutine 😅 Men det her var veldig fornuftig, enkelt og greit, både i form av hva hun gjør og produktene hun bruker, god kvalitet på hudpleierutinen behøver ikke å koste en halv nyre. (Det her er ikke kritikk til hudpleiere, og jeg forstår hvorfor, de skal også tjene penger, det er bare ikke alle som har muligheten til å kunne bruke disse litt dyrere merkene🙊)

Det siste hun sier ang parfyme er så sant, man skal være bevist på dette og ikke overdrive bruk av parfyme i hudpleieprodukter det kan føre til allergi, som igjen fører til ubehag og aldring av huden. Man skal og bør være bevist. Jeg er ikke bestandig så flink til å holde meg unna, da jeg liker duftopplevelsen, men jeg prøver å begrense det så mye som mulig.

Jeg må også ta opp igjen det hun sier om at hun ønsket at huden skal få puste, og det er jeg så enig i. For okklusive ingredienser og særlig om natta er ikke bestandig positivt.

Skulle jeg lagt til noe i Anitas rutine hadde jeg villet vurdert niacinamide serum som er et veldig bra serum til de fleste hudtyper. Det kan potensielt være med å øke produksjonen av ceramider og lette symptomer av eksem blandt annet. Det er svært sjeldent at det er irritasjoner ved bruk av dette 😃

Tusen takk for at du deler Anita, det var definitivt gode tips og informasjon. Og supert å få innspill fra noen med en annen hudtype enn meg selv. Jeg skal definitivt se nærmere på serumene du bruker, de var svært rimelige, kanskje dette kan være noe for meg.

Send meg gjerne dine beste tips, produkter som har reddet huden din, eller hele hudpleierutinen din. Kanskje du kan hjelpe noen som leter etter akkurat det riktige for seg, ved å dele 🥰

Leave a Reply