The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

Hvis du ikke er en fan av hverken retinol eller C-vitamin, så kan dette være noe for deg. Mindre irritasjoner forbundet med denne. Den gjør huden klarere og jevner ut hudtone og pigmentering.

Som alltid fra The ordinary så er det ett rimelig produkt, 99kr på farmasiet.no

Den inneholder altså et stoff som heter alpha arbutin, det er en plante ekstrakt som kan fremstilles både syntetisk og fra planter. Hvis du ikke tåler hydrokinon som er et reseptbelagt hudblekemiddel som brukes til å bedre områder med mørklagt hud, som fregner, melasma, aldersflekker og kviser, eller du ikke har lyst til å bruke det, så er alpha arbutin et godt alternativ. Fordi de i stedet for å fjerne de cellene som produserer melanin slik hydrokinon gjør, så hemmer den enzymene som stimulerer disse melaninproduserende cellene, og dette gir en mye mildere effekt enn hydrokinon. Det finnes masse forskning på dette og er en godt utprøvd hudpleieingrediens.

Dette var en av de første serumene jeg begynte å bruke fra The ordinary. Jeg har ikke opplevd noe irritasjon ved bruk av denne, og jeg har brukt den sammen med hyaluronsyre og niacinamide. Og jeg følte at huden ble mykere, og det kan være de andre to jeg brukte også, det hjalp ikke på struktur og pigmentering hos meg hvertfall, slik jeg hadde håpet.

Den trekker godt inn i huden og man blir ikke «seig» i ansiktet slik som noen andre serum kan føles. I tillegg har man hyaluronsyre i denne og man bør legge en ansiktskrem direkte etter denne for å unngå tap av fuktighet.

Jeg liker nok bedre retinol og C-vitaminer enn arbutin. Jeg føler jeg har bedre effekt av dem. Mye av problemet mitt i tillegg til pigmentering har vært ganske «grov» hud, og akne og dermed måtte det retinol til for å bedre det først. Men for den som ikke har det men sliter med pigmentering, og i tillegg har sensitiv hud så vil denne være midt i blinken. Jeg tenkte å prøve en runde til med denne i sommer en gang, bare for å se om den kan fungere bedre nå. Jeg tror ikke dette er et dårlig produkt, det var bare feil tidspunkt jeg prøvde dette.

Så konklusjonen er at har du kun pigmentering og eller sensitiv hud, og fin hudstruktur så kan denne være for deg. Har du som meg litt flere utfordringer så er det kanskje bedre å vurdere noe annet.

Rating: 2.5 out of 5.

Leave a Reply