The Ordinary Buffet + Copper peptides 1%

Man kan jo tildels lure på om det er nødvendig med alle disse serumene og ingrediensene. Men jeg vil påstå at det har hjulpet huden min til å bli utrolige mye bedre, både i tekstur, akne, pigmentering og størrelse på porer, så det er nok noe i å bruke serum med aktive ingredienser. Og jeg liker veldig godt Buffet med Copper peptides.

Farmasiet sier blandt annet at Buffet + Copper peptides vil effektivt og målrettet behandle flere aldringstegn samtidig. Peptide serumet støtter flere helsefunkjsoner i huden som sårheling, fibriblastproduksjon, kollagensyntese samt og opprettholde en normal immunfunksjon og antiinflamatoriske reaksjoner.

Litt fort om kopper peptider, det er litt vanskelig å gå igjennom alt, men kort sagt, så er peptider signalgivere, og de regulerer aktiviteten til andre molekyler, feks så kan de potensielt øke collagen produksjonen i huden. Noen går så langt som å si at det er ett naturlig botox, uten at jeg vet om jeg skal stille meg bak den beskrivelsen helt. Det finnes ingen forskning som styrker påstanden om økt collagenproduksjonen, og mange dermatologer er tvilsomme til effekten. Men kopper peptider er kjent som bra for feks sårheling og til aknebekjempelse og der er det mer troverdig forskning tilgjengelig.

Buffet i denne er en miks av peptider og hydrerende ingredienser + da Copper peptides i tillegg til dette andre peptidkomplekset. The ordinary kaller dette komplekset Matrixyl 3000 som er bestående av to proteiner.

Så til produktet, den er blå i fargen så jeg var litt spent på om det gikk bra, men jeg ser ikke ut som en smurf, så da er jeg fornøyd. Ingen farge på huden etter å ha hatt på serumet. Den lukter metallisk på en måte, men lukta henger ikke i. Den blir ved påføring ganske klissete og seig men på sett og vis så syntes jeg ikke det gjorde noe. Den følelsen ble borte da jeg hadde på dagkrem.

Jeg er tvilende til om man kan få denne til å fungere med sminke pga denne seige konsistensen den får. Men det må noen som bruker sminke si noe om, for det er jeg veldig dårlig på å bruke.

Dette er ett av de dyreste produktene du får kjøpt fra The ordinary, betalte 389kr på farmasiet. Så det er dyrt for 30 ml, allikevel så liker jeg den. Ser vi på lignende serum hos andre merker så ligger denne i nedre del av prisklassene.

Jeg skal ikke si at den øker collagen produksjonen, for det vet jeg egentlig ikke. Men jeg får uansett følelsen av at huden blir mer hydrert og får bedre glød av denne «cocktailen», den innholder glycerin og det liker jeg veldig godt i mine produkter. Det er nesten så jeg liker denne typen aktive ingrediens bedre enn C vitamin faktisk, og mye bedre en hyaluronsyre serum for min del.

Skal du prøve denne så bør sjekke at du tåler den først, gjerne med å smøre den på en liten flekk på underarm, eller en plass på ansiktet som ikke er synlig, helt nede ved kjeven feks. Ved svie og kløe så ikke bruk.

Det er ikke anbefalt å blande denne med hverken retinol, syrer eller c vitamin så det hadde jeg droppet i samme hudpleierutine. Som alltid bruk solkrem 😎

Jeg har lagt ned en del jobb på å lage ingredienslister og forklaringer, men det ser ikke ut til at så mange leser disse. Så jeg har ikke laget det for denne. Men jeg gjør det gjerne hvis noen ønsker det 😄 let me know 🤍

Rating: 5 out of 5.

Leave a Reply