Ole Henriksen The truth serum 30ml

Kjøpte denne på Fredik og Louisa parfymeri til ca 600kr (husker ikke eksakt for det er en stund siden).

Ingrediensene: Water/Aqua/Eau, Glycerin, Oleth-20, Sodium Ascorbyl Phosphate, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Citric Acid, Parfum/Fragrance, PEG-12 Dimethicone, Benzophenone-4, Tocopheryl Acetate, Aroma/Flavor, Hydrolyzed Collagen, Disdodium Phosphate, Polysorbate 60, Yellow 6 (CI 15985), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Thioctic Acid, Calcium Ascorbate, Sodium Phosphate, Sorbitol, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Sodium Benzonate, Alcohol, Absoribic Acid, Calcium Carbonate, Calcium Threonate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Euphrasia Officinalis Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Potassium Sorbate, Benzyl Benzoate, Citral, Limonene, Linalool.

Hovedingrediensene i denne er listet over ingrediensen Phenoxyethanol, som jeg har merket av med fet skrift. Dette er ett konserveringsmiddel som har begrensninger på 1% i kosmetikk for å være lovlig. Så alt listet under dette vil ikke ha høyere prosent enn 1, da det er listet med høyeste andel først og videre nedover. Så alt over vil jeg anse som de mest aktive ingrediensene og innehar størst andel i ett produkt.

Vann sier seg selv. Så har vi Glycerin som er en super mykgjørende og fuktighetsgivende ingrediens, veldig vanlig i hudpleieprodukter. Oleth-20 er blandt annet en teksturforsterker. Sodium Ascorbyl Phosphate er en stabil, vannløselig form av C-vitamin som fungerer som en antioksidant og potensielt er effektiv for å lyse en ujevn hudfarge. Veldig fin vitamin c, den er veldig stabil. Skulle ønske de oppga prosenten av c vitamin i denne. Så har vi Hydroxyethylcellulose som igjen er en teksturforsterker.

Resten av ingrediensene vil da være under 1% og jeg er usikker på hvor mye de vil gjøre for huden. Denne har asorbic acid, Calcium Ascorbate og citric acid i seg også men langt ned på lista til at jeg da anser dem som den mest «aktive ingrediensen» i produktet. Men det er altså 4 C vitaminer totalt i dette produktet så dette er veldig bra. Flere av ekstraktene listet er også naturlige c vitaminer. Den har også Limonene som er kjent for sine inntregningsforsterkende egenskaper. Dvs at den hjelper de andre aktive ingrediensene å trenge dypere ned i huden. Den er også brukt som parfyme.

Så de aktive ingrediensene vil da være Glycerin og Sodium Ascorbyl Phosphate, C vitaminet. C vitaminet i denne er ikke den som er mest potent av c vitaminene vi kjenner til. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting hvis du har mindre tolerant hud.

For min del så liker jeg nok bedre Banana bright serumet med ett mer potent C vitamin. Den oppgir i tillegg hvor mange prosent C vitamin den har. Men jeg kan godt skjønne at denne her faller i smak til noen med litt mindre tolerant hud enn det jeg har. Dog har du veldig sensitiv hud eller reagerer på parfyme, så er ikke denne for deg.

Jeg synes kanskje det er stiv pris for det. Og det ligner litt på Dr Greves C vitamin serum til en tredje del av prisen. Dr Greves har samme type C vitamin (Sodium Ascorbyl Phosphate) og i tillegg Niacinamide og lactic acid i seg (den er ikke helt lik) Det er i hvertfall en god etterligning hvis man ikke vil bruke 600kr på ett c vitamin.

Ellers så lukter det absolutt godt og trekker godt inn i huden. Flasken er jo fin selv om jeg godt kunne tenke meg at flasken var lystett og har du sensitiv hud og vil bruker 600kr på ett c vitamin serum så er dette ikke ett dårlig produkt. Det er ikke irriterende overhode og huden blir hydrert og fin etter bruk. Bruker ikke mye hver gang for å ha nok til hele ansiktet, så drøy i bruk 🥰 Jeg misliker det ikke, men jeg personlig går for Banana bright serumet som jeg føler gjør mer for huden min for pengene, så jeg tviler på at jeg kommer til å kjøpe dette igjen. Skulle nok ønske at jeg likte denne bedre enn det jeg gjorde, men sånn er det bare. Ikke alt passer alle 🍊

Rating: 3.5 out of 5.

Leave a Reply