Hyaluronsyre

Hyaluron syre er et naturlig stoff i huden, den tiltrekker og holder på fuktighet. Det er spesielt gunstig til dehydrert hud. Denne «syren» (har ikke noe med syrene gjøre egentlig) er veldig «in» om dagen og det finnes i nesten alt av produkter.

Problemet mitt med hyaluron serum er at det virker til å være mer uttørrende enn fuktighetsgivende. Hvorfor vet jeg ikke. Jeg har sett og lest at andre har spekulert i om det ikke er så fordelaktig å bruke hyaluronsyre i verdensdeler med tørr luft, men det vet jeg rett å slett ikke. Jeg vet bare at ved bruk av rene serum av hyaluronsyre, så blir huden min veldig irritert og tørr. Rent logisk så kan man kanskje tenke at hvis det ikke finnes fuktighet fra lufta hyaluronsyre kan binde seg til, så vil den ta det fra huden? Eller? Dette vet jeg rett å slett ikke, men det funker ikke for meg. Uansett, det gikk bra noen uker, og så begynte det å endre seg. Jeg har aldri hatt så sår hud noen gang tror jeg, så jeg sluttet å bruke de rene hylaronsyre serumene.

Det serumet som har funket best er vel La roche-posay sitt, men det er ikke en ren hyaluronsyre så jeg antar at det er derfor jeg trives best med den. Det er blandt annet Glycerin i den som mykgjør og er helt super. Den fra The Ordinary gjør desverre at jeg tørker ut, og det synes jeg nesten er fælt å si da The ordinary produktet er noe av det beste jeg har brukt, men sånn er det.

Det jeg liker er å ha det i fuktighetskremer, der ser hyaluronsyren ut til å fungere for meg.

Hvis du vurderer å bruke hyaluronsyre så sørg for å ha på en fuktighetskrem raskt etterpå hvettfall, ikke la det tørke inn.

Jeg har ikke gitt opp enda da, og siden jeg fikk prøve på serum i Goodieboxen så må jeg bare prøve det.

The ordinary hylaronic acid 2% + B5 – 149kr for 60 ml (stor flaske)

La roche-posay hydraphase intens serum – 359,90kr på Vitus Apotek.

Pestle Mortar Pure hylaronic serum – 515kr på lookfantastic.no (det var veldig dyrt, men jeg prøver)

Noen andre som har erfaringer å dele?

2 thoughts on “Hyaluronsyre

  1. Hyaluron serum gjor akkuratt det samme hos min hud også. Stjal fukt fra underhuden. Ble skikkelig krise faktisk😂 men når jeg begynte å bruke den helt til slutt etter all fukt var på gikk det bedre. Men her kuttet det ut nå og er faktisk litt skeptisk til produkter som inneholder det også🙈

    1. Ja jeg har hørt flere som har hatt samme reaksjon på serumet, men sjeldent jeg reagerer på det når det er i kremer å slik 🤔 Kjøpte en fra La-roche med ganske mye også, og det gikk bra. Tror formuleringen av produktet har mye å si for min del hvertfall 😊

Leave a Reply