Ole Henriksen express the truth Moisturizer

Av den nette sum av 855kr på Kicks hadde jeg høye forventninger. Jeg absolutt elsker banana bright serumet fra OE. Og tenkte da at denne kombinasjonen ville være optimal.

Denne er til Fet, Kombinert, Sensitiv, Moden, Normal, Acneutsatt hud, Tørr. Og på Kicks står det: Denne anti-age fuktighetskremen utnytter kraften i afrikansk rød te, som er en av Ole sine favorittingredienser, for langvarig fukt og en strålende Ole Glow! Og som alle andre anti-age produkter lysner den, samt reduserer fine linjer og rynker.

Hvis vi skal starte med prisen da, så er ikke dette noe budsjett krem akkurat, og jeg synes det er en drøy pris for denne uansett hvordan den funker. Skal man ha en fast hudpleierutine så bør prisen ligge innafor noe du har råd til å kjøpe igjen og igjen. Og noen har selvfølgelig råd til det, men mange av oss så blir dette i dyreste laget.

Kremen i seg selv er grå/beige, den lukter litt det samme som vitamin serumet, sitron, men med en slags jordlukt i tillegg, ganske sterk lukt synes jeg. Lukten blir hengende en stund etter påføring. Den gir bra med fuktighet, og særlig over natta syntes jeg at huden var mer «hydrert» uten å føles seig. På dagtid synes jeg den blir hakket for glinsete for min hudtype.

Men, jeg må si at jeg ble litt forundret over ingrediensene. Vi vet nå at de blir listet fra ingrediensen det er høyest prosent av først og så videre nedover. Som fjerde ingrediens, er det faktisk parfyme. Og jeg er ikke i mot parfyme egentlig, jeg synes opplevelsen med hudpleierutine blir bedre av en svak lukt jeg trives med. Men parfyme gjør ingenting for deg, den finnes ikke positiv for huden, i verstefall så irriterer den. Kunne aldri anbefalt denne til aknehud feks. Jeg reagerer ikke så veldig på parfyme, så det er ikke det, men jeg betaler heller ikke 855kr for en krem der fjerde ingrediens er parfyme.

Hvis du ser på pakken ganske langt ned, så står Phenoxyethanol, det er et konserveringsmiddel, dette er kun godkjent bruk opp til 1 % i kosemetikk, så da denne er i produkter så vet jeg helt sikkert at i fra Phenoxyethanol, er det 1 %. Selvfølgelig kan ingredienser listet over være 1 % og men fra Phenoxyethanol kan du være helt sikker på at det er 1% eller under. Det var en liten «sidenote» men poenget er at alt som kun er listet under 1% har liten eller ingen effekt på huden.

Hadde parfymen vært lenger ned, så hadde jeg kanskje kunne sagt at denne er verdt det, tross den litt gufne fargen og prisen. Men det er altså ikke slik. Jeg har ikke noen belegg for å si hvor mange prosent parfyme det egentlig er i denne, men da den er såpass høyt oppe på lista og Glycerin kommer etter parfyme, så er det vel å anta at det er mer enn 1% og det synes jeg kanskje er unødvendig. Og jeg vil ikke anbefale en krem med så høyt innhold av parfyme til noen. Jeg kommer ikke til å kjøpe denne flere ganger.

Jeg har såvidt hørt nyss om at denne kanskje skal ut av sortimentet til Ole Henriksen, men det vet jeg ikke sikkert. I såfall synes jeg det er en rett vurdering. Men inntil det skjer så er denne til salgs både på Kicks og Vita (Vita har vel også kampanje på denne nå) så da legger jeg ut denne uansett.

Rating: 1.5 out of 5.

Leave a Reply