Hårfjerning

Ja dette er vel noe av det mest slitsomme vi damer driver med eller? Barbere, nappe, vokse, hårfjerningskrem og Gud vet hva…

Jeg skal ikke si hvordan du skal fjerne hår selv, for det er så individuelt hva man foretrekker. Men uansett hvordan du velger å fjerne hår hjemme, så bør du gjøre disse tingen ved fjerning av hår i ansiktet/hals:

1.Rens først

2. Bruk gjerne en toner hvis du har en du liker.

3. Bruk en gelfuktighetskrem som en maske på området du har fjernet hår på (gjerne med aloe vera).

4. Fjern «masken» etter 10 minutter. Og drop retinol, aha, egentlig alle aktive ingredienser på områder du har fjernet hår, den dagen, så slipper du irritert hud.

Denne metoden har bedret huden min etter hårfjerning.

Så, hvis vi skal være helt ærlig så er det kun en ting som fjerner hår permanent, og det er laser hos en hudklinikk. Jeg har prøvd elektrolyse, men for meg fungerte ikke det noe særlig. Det er noen år siden nå, så kanskje det har vært utvikling på området? Kremer som påstår at de fjerner hår permanent kan du glemme å kjøpe, det funker ikke. Jeg har prøvd mange.

Men, siden det er lite informasjon om akkurt dette, så kan jeg gi et lite tips, hvis du synes hår i ansiktet er plagsomt. Denne er desverre reseptbelagt, men hvis du er plaget av ansiktshår, så kan du vurdere å spørre legen din om det. Og det er kremen Vaniqa. Denne gjør at hårene vokser saktere, og for mange blir det merkbart bedre etter noen uker. Det fungerer både på lyse og mørke hår. Du fortsetter med din foretrukne hårfjerningsmetode sammen med denne kremen for best resultat. Men du må snakke med legen din om dette kan være noe å prøve for deg. Og selvfølgelig så er det ikke alle som får ønsket effekt av denne heller.

Jeg kan forstå at noen ikke synes det er innafor å «reklamere» for reseptbelagte kremer, men jeg synes det er lite informasjon om hudprodukter og vi vet ikke hva vi kan spørre etter en gang. Og ikke snakker vi om det så mye heller oss i mellom, litt flaut kanskje? Din vanlige fastlege er ikke en gang sikkert er klar over at diverse kremer finnes. Så da får jeg eventuelt ta i mot litt kritikk for det og de som synes dette ikke er greit, hoppe over dette og ett par andre innlegg. Det er en kjempe belastning å ha hudproblemer og/eller mye hår i ansiktet, så alt som kan hjelpe og de mulighetene vi har bør vi vite om, slik at man kan diskutere med sin lege om dette kan være noe som passer for deg.

Leave a Reply