PH verdier

Dette her synes jeg er ett kjempe interessant tema. Så jeg skal prøve å forklare litt enkelt så det går an å skjønne essensen av dette. Dette er et stort tema, og jeg vet selvfølgelig ikke alt om dette, men noe har jeg fått med meg 😃

Optimalt er hudens pH 5,5 sier noen, andre sier mellom 4,8 – 5,8, men det i i det område hvertfall. Huden er optimalt sett litt under nøytral, svak syre. Har du hudproblemer kan man nok regne med at huden din ikke har optimal pH og at hudbarrieren kan være forstyrret.

Hvis huden din er i en alkalisk tilstand, feks 6 kan følgende oppstå: Tørrhet, følsomhet, rødhet, betennelse, solskader og rynker. Hudens evne til å beholde sin egen fuktighet blir ytterligere redusert jo mer basisk den er, noe som fører til “tørr hud” -problemer.

Samme hvis huden din er for sur, nærmere 4, kan følgende forekomme: Kviser (voksen, cystisk, hormonell, rosacea, etc.), fet hud (tilstoppede porer, hudormer, hvite hoder, etc.), rødhet og betennelse. Med andre ord, huden din vil produsere overflødig olje som vil tette porene, noe som fører til forskjellige former for kviser, betennelse og følsomhet.

Når vi påfører diverse hudpleieprodukter som enten har før høy eller lav pH, så «stripper» vi huden, og huden prøver å kompensere for dette ved å overprodusert talg ved lav pH eller ikke produsere nok ved høy pH.

Å gi noen anbefaling til noen går ikke, det er det fagfolk som må gjøre. Men pH nivåer er noe av grunnen til hvorfor det ikke er så lurt med feks lag på lag med syrer, slik som en toner med syre og ett serum med syre, da kan hudbarrieren bli forstyrret og problemer oppstå. Rens med Sodium laureth sulfat er veldig alkalisk, og fører ofte til tørrhet og irritasjon, jeg har inntrykk av at de fleste har gått bort fra SLS i hudpleieprodukter nå, men ikke alle, så greit å være obs.

Jeg har noen pH regulerende tonere og essenser som det hender jeg bruker hvis jeg feks bruker en kjemisk peeler, og det synes jeg fungerer bra. Men det må du prøve deg litt frem med om det er noe du trenger.

Hudpleiere og hudleger som er eksperter på området kan hjelpe deg hvis du opplever store hudproblemer og få huden i balanse igjen.

Leave a Reply