AHA syrer 🍏🍋🍊

Jeg har egentlig aldri prøvd å sette meg inn i hva som funker å ikke av hudpleieprodukter før, jeg har kjøpt i blinde mer eller mindre. Men nå når jeg har begynt å undersøke litt mer, så skjønner jeg ikke hvorfor ingen har anbefalt meg dette noen gang? Kanskje fordi jeg stortsett har hatt Kiwi som min hovedleverandør av hudpleie….. 😬

Uansett da, så aha syrer kan gjøre vidunder for huden din og da ikke bare ansiktet som vi ofte fokuserer veldig på. Aha kalles ofte for fruktsyrer da de et utvunnet av sukkeret til frukt og planter. De absolutt mest effektive fruktsyrer er glykolsyre og melkesyre. (Engelsk: glycolic acid og Lactic acid)

Aha syrer øker cellefornyelsen i huden, fjerner gamle hudceller og jevner ut huden. Aha syrer burde vi bade i med andre ord. Hvertfall så begynte jeg å lete etter aha lotion for kroppen, den kan nemlig bedre akne hud og inngrodde hår og det har jeg da, ikke mye, men nok til at det irriterer meg.

Ren AHA smart renewal body serum.

Denne fra Ren koster over 500kr på Apotek 1, holdt på å svelge tunga 😨 jeg synes denne er for dyr rett å slett. Men uansett, den har ganske lett konsistens og trekker bra inn i huden, kjennes ikke klissete ut etter den er på. Ikke bruk den etter barbering av leggene, det svir noe inni gampe…. Jeg har slitt en del med tørrhet og kløe på leggene og det blir merkbart bedre etter å ha brukt denne. Den eksfolierer lett og etterlater huden myk og fin. Den lukter ikke godt, men heller ikke vondt. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive lukta, men den blir fort borte så for min del har det ikke mye å si.

Den funker det er det ingen tvil om, men jeg synes den er litt dyr kanskje, kunne godt tenkt meg å finne et billigere alternativ enn denne. Lukta er heller ikke den beste. Men det gjør absolutt det den skal så har du råd så «go for it» og den er jo tilgjengelig og det har jo også noe å si. Finner jeg ikke en annen som er like god så fortsetter jeg absolutt med denne. Jeg kan jo slenge med at denne er billigere hvis du kjøper den på nett hos enten blivakker eller farmasiet.

Og som alltid husk å bruke solkrem hvis dere bruker AHA syrer og det er så viktig å huske på. EDIT: vær forsiktige i sommer halvåret hvis du soler deg. Bruk sterk SPF helst over 30. Hvis du liker å sole deg så kanskje det kan være greit å vente med å bruke denne til solsesongen er over.

Noen reagerer på AHA syrer, ikke mange men noen, så husk å teste alle nye produkter du vil bruke på en liten del av huden, før du har på overalt 👩🏼‍⚕️

Leave a Reply