Vitamin C serum

Vitamin c er et fantastisk naturlig antioksidant som nøytraliserer skadelige frie radikaler og som finnes i alle hudens lag. Det kan motvirke skader forårsaket av miljøforurensing og sol, man kan styrke collagenproduksjonen, få fastere hud, redusere rynker, redusere pigmentering. Røyker du, så burde du definitivt vurdere c vitamin da røykere bruker 40% mer c vitamin enn ikke røykere.

Så hvorfor synes jeg det er vanskelig? For det første, så er de fleste vitamin C serum dyre, veldig dyre. For det andre så er vitamin c ustabilt og forringes ved lys og oksygen kontakt. Dvs at man må være nøye med hvilken forpakning vitamin C kommer i, og hva slags vitamin c som er i produktet. Så må man sjekke at det står noen av disse navnene ganske høyt oppe på lista:

🍊Ascorbic acid

🍊L-ascorbic acid

🍊Ascorbyl glucoside

🍊Ascorbyl palmitate

🍊Ascorbyl tetraisopalmitate

De fleste ser ut til å mene at Ascorbic acid eller L-ascorbic acid er det som fungerer best, men dette kommer an på hudtype selvfølgelig.

Jeg har nå prøvd flere, og det er desverre den dyreste av dem alle jeg liker best til min hudtype og alder. Og det er nok en av de tingene det kanskje lønner seg å investere litt penger i, hvis man ønsker å bruke det og se resultater.

Jeg bruker c vitamin på dagen og under solkrem/hudkrem, så det er slik jeg har brukt disse. Alle disse har 30 ml produkt og flaskene er lystette og med pumpe slik det anbefales.

The body shop vitamin C skin boost 279kr selvfølgelig kjøpt på The body shop – nå er ikke dette et «serum» i den forstand, men en boost, så jeg vet ikke om det er riktig å sammenligne helt, så ta det med i betraktningen. Anywho, C vitamin ingrediensen er nr 8 på lista, litt for langt ned synes jeg. Det jeg liker er dimethicone som er en grei mykgjørende ingrediens. Så kommer det jeg ikke liker. Mica er ganske langt opp på lista, det er en ingrediens som man ofte ser i sminke for å gi skimmer og glød, og til min hudtype, så blir det for mye glød. Jeg synes ikke den trekker spesielt godt inn i huden heller. Den er også parfymert, veldig parfymert, og altfor søt for min smak og lukta henger i lenge. Jeg føler heller ikke at den gjør noe spesielt for meg. Jeg klarte ikke å bruke dette produktet så lenge som jeg burde så det må dere ta med i betraktningen hvis dere vurderer å bruke dette. Kan kanskje passe til unge mennesker som liker duften. Prisen hadde vært grei nok hvis produktet hadde «gjort» noe, men min mening er at den ikke er verdt pengene.

Rating: 1 out of 5.

Dr Greves vitamin c serum kr 175 kjøpt på Vitus apotek – denne har ikke c vitaminene som er lister over, den innehar en mindre potent c vitamin ved navn Sodium Ascorbyl Phosphate og er dermed vil kunne passe de fleste hudtyper, til og med sensitiv og aknehud. Den har også niacinamide og lactic acid som er milde gode ingredienser. Den har glycerin høyt oppe på lista som er den fuktighetsgivende ingrediensen jeg liker aller best. Lukter ikke noe. Jeg synes at denne er perfekt for deg som har sensitiv hud eller betent hud (akne feks). For min del synes jeg ikke den gjør så mye som jeg ønsker, men jeg har kombinert hud, som tåler mye. Jeg kan allikevel ikke si noe galt om denne egentlig. Prisen er god og den har flere aktive gode ingredienser som de fleste kan ha godt av å bruke. Dette er ett godt alternativ hvis du har behov for ett billigere alternativ.

Rating: 3 out of 5.

Så til min favoritt, Ole Henriksen Banana Bright vitamin C serum 809kr, kjøpt i utlandet men du får kjøpt denne på Vita – eneste av disse tre merkene som oppgir prosenten av c vitamin i sitt serum. Den bør optimalt sett ligge mellom 10-20% og denne har 15% i seg. Vitamin c i denne heter 3-O-Ethyl Ascorbic Acid og er listet som nr 2 på ingredienslisten. Den har hyaluronsyre som er fuktighetsgivende og det liker jeg veldig godt. Den har panthenol i seg, en form for B vitamin som er en veldig god fuktighetsgivende ingrediens. Den er parfymert og jeg trodde den kom til å lukte banan, det gjorde den ikke, men en veldig frisk sitron lukt, den forsvinner ganske fort. Jeg syntes den luktet veldig friskt og godt, men er du sensitiv for parfyme så gå for Dr Greve eller ett annet merke uten parfyme. Den har også farge i seg, og det er burde kanskje ikke være nødvendig. Prisen er ett minus, over 800 kr så bør det jaggu funke, og det gjør den så da synes jeg at den er verdt prisen. Spesielt hvis du har moden hud, eller skal redusere pigmentflekker eller rynker. Den føles mykgjørende, jeg får jevnere farge av den i ansiktet, og den er oppstrammende. Jeg merket bedring etter å ha brukt denne i en uke. Trekker godt inn og fungerer veldig bra under solkrem. Anbefales 🌟

Rating: 4 out of 5.

Tar gjerne i mot tips på andre C vitaminer som er gode 🍊 det er mye å velge i og masse bra, så disse over er ikke de eneste. Men det var da meningene min om de tre jeg fikk tak i 😊 håper dere synes det var litt informativt hverfall.

2 thoughts on “Vitamin C serum

  1. Så god informasjon, bra innlegg 🙂 Dette tror jeg mange får nytte av! Selv er jeg glad i serum med C-vitamin og bruker Ole Henriksen sitt “truth serum”. Har ikke prøvd “banana bright” som du nevner, men tenkte jeg skulle prøve det. Anbefaler “truth serum” dersom du ønsker å prøve et nytt 🙂 Ha en fin dag 🙂

Leave a Reply