Marula olje

Selv om jeg har partier som er oljete i ansiktet, liker jeg godt å bruke en ansiktsolje. Og særlig etter en maske eller dagen etter kjemisk eksfoliering. Jeg liker aller best Marula olje, denne oljen kommer fra marula frukten. Den er en veldig lett olje, og den trekker lett inn. Den er fuktighetsgivende, mykgjørende og okklusiv.

Marula oljen er rik på:

🌟Aminosyrer – L-arginin og glutaminsyre, som har fuktighetsgivende, anti-aldrende egenskaper.

🌟Fettsyrer, inkludert palmitinsyre, stearinsyre, oljesyre og myristiske syrer, som har mykgjørende og fuktighetsgivende fordeler.

🌟Antioksidanter, som fenolforbindelser og vitamin E og C, som bekjemper frie radikaler og kan avverge hudskader forårsaket av solens ultrafiolette stråler og forurensning.

Den er en litt slik altmulig olje, kan brukes i hår, på lepper og neglebånd i tillegg til ansiktet. Det er ikke kjent at denne oljen er irriterende for noen hudtyper, men ikke alle med aknehud liker denne. Noen sier at du kan få tette porer av denne, men det har jeg ikke jeg erfart. Mens andre som meg får bedring av denne oljen, den er sagt å være anti mikrobiell og hjelper å bekjempe bakterien som bidrar til at kvisen oppstår. Men dette er igjen veldig individuelt. Men ønsker du å prøve ansiktsolje så et Marula olje ett veldig bra sted å begynne.

For tørr hud er denne oljen veldig god. Jeg har tørre partier og jeg synes denne funker bra på disse. Jeg ser helt klart bedring særlig under øynene på de fine linjene der, de dagene etter jeg har brukt denne.

Jeg har prøvd to forskjellige av denne. En dyr og en billig

Drunk elephant – Virgin Marula Luxury Facial Oil. Innhold er 100% Unrefined Sclerocraya Birrea (Marula) Kernel Oil. 40$ på sephora.no 15ml (ca 440 kr)

The ordinary – 100% Cold-Pressed Virgin. Innhold – Sclerocarya Birrea Seed Oil. 119kr på farmasiet.no 30ml

Begge disse er gode, men den fra Drunk Elephant er tynnere i konsistensen. Den er også litt lysere i fargen. Prisen er jo ett kapittel for seg selv. For ikke er den fra The ordinary nesten dobbelt så stor, men også 300kr billigere å kjøpe, men den fra Drunk Elephant må du også fortolle og betale frakt, med mindre du passer på en gang sephora har fri frakt da.

Allikevel bruker jeg helst den fra Drunk elephant, hater å si det, for den er så dyr, men den er bedre, jeg kan ikke si annet. Den trekker lettere inn i huden, og jeg blir ikke så glinsende i ansiktet så jeg kan til og med bruke den på dagen. Den fra The ordinary vil passe veldig bra til den med tørr hud, den er litt tykkere i konsistens og gir på en måte enda mer fuktighet enn den fra DE 🐘 har du kombinert/oljet hud, så finn en annen type 👍

Jeg er på leit etter en billigere som minner om den fra DE. Men det virker ikke som det er veldig mange slag å velge i.

Men har du den fra The ordinary allerede og den blir for oljete for din hud, så bruk den i hårtuppene, det funker fjell. Den er såpass billig og man trenger så lite av den så det er faktisk å anbefale 😃

Rating: 4 out of 5.

Rating: 2.5 out of 5.

Leave a Reply