Retinol reseptfritt vs resept

Det er mange som lurer på om det fungerer like godt reseptfritt som på resept. Og man må jo være ærlig å si at nei det gjør det ikke. Litt enkelt sagt så er forskjellen er at den reseptbelagte inneholder allerede A vitamin syre, mens den du kjøper i butikk må bli det først når den blir påført huden, og det er ikke mye forskning som er troverdig som kan si noe om hvor bra retinolen omdannes til syre og hvor mye man faktisk tar opp i huden som jeg kan finne hvertfall. Tretinoin som er virkestoffet i Airol, er godt dokumentert og virker veldig bra for uren hud, rynker og linjer. Den fjerner ikke dype rynker, men bedrer absolutt fine linjer. Differin som jeg også har brukt har virkestoffet adapalen som er en mildere form for A vitamin en tretinoin og gis ved behandling av akne.

Airol og Differin er reseptbelagte
The ordinary og Exuviance er ikke, men kjøpt på nett.

Det jeg erfarer er at de reseptbelagte er produkter som er ganske harde ved huden. Jeg blir rød og flasset ganske mye, jeg blir også veldig sensitiv for andre ingredienser, hvis jeg øker antall dager i uka jeg bruker den. Så akkurat nå er jeg egentlig mest komfortabel med den fra Exuviance annen hver dag. Differin tåler jeg veldig bra, men den er nok mer for aknehud, den hjelper ikke på arr og pigmentflekker slik som Airolen gjør, så Differin bruker jeg ikke nå etter å ha fått kontroll på akne. Men akkurat den kontrollen på akne gir jeg Differin æren for.

Jeg anbefaler ikke å blande reseptfritt og reseptbelagte retinoler, det kan bli i meste laget for alle og en hver. Tror ikke det er livsfarlig, men det kan bli veldig ubehagelig, men følg anbefalingen fra legen din ang dette.

Hvis du vurderer en annen aktiv ingrediens sammen med reseptbelagt retinol, så vurder Niacinamide, det er ikke kjent for å være irriterende for huden, men vær allikevel forsiktig. Huden kan endre seg mye etter du begynner med tretinoin feks. Ting du ikke har reagert på før, kan du plutselig få irritert hud av. Så igjen følg legens råd.

Forskning eller ikke, jeg synes jeg får veldig bra resultater av Exuviance retinolen. Som jeg nevnte i ett annet innlegg så flasser jeg litt av den og, men jeg opplever ikke å bli så sensitiv ved jevn bruk som jeg synes jeg blir av Airolen. Jeg får veldig fin og myk hud, og passe fuktighet av denne. Så hvis du har kombinert eller fet hud, så kan denne være noe for deg. Er du sensitiv eller har tørr hud må du prøve deg frem med om du kan bruke den i det hele tatt, eller om du må ha fuktighetskrem under eller over retinolen. Du kan vurdere The ordinary da den kommer i squalene, som er en olje. Prisen gjør jo også at denne er aktuell hvis du har et budsjett å holde deg innenfor.

Jeg synes det er et bra alternativ å bruke reseptfritt, og hverfall begynne der. Men har du aknehud, pigmentering eller andre utfordringer enn litt rynker eller forebygging av rynker så burde du ta kontakt med legen eller hudlegen din for å få råd og behandling i stedet for å kaste seg på de du får kjøpt uten resept.

Minner om at dette bare er mine erfaringer og jeg er overhode ingen ekspert ☺️

4 thoughts on “Retinol reseptfritt vs resept

  1. Liker bloggen din 🙂 Jeg bruker selv Retinol fra The Ordinary. Når du bruker Niacinamide og Retinol sammen, hvilken rekkefølge legger du de i?

    1. Jeg har brukt niacinamide først i og med at den er vannbasert og jeg tror ikke at vannbaserte serum trekker gjennom de som er oljebasert hvis du gjør det omvendt 😄

Leave a Reply