Hvilken hudtype er du?

Det er så individuelt at det er rett å slett vanskelig å gi en oversikt som dekker alt. Jeg selv veksler mellom å være normal/kombinert til plutselig å være i den kategorien med fet hud og akneutbrudd. Men jeg tar utgangspunkt i å være kombinert. Disse fire hudtypene under er ofte det de fleste butikker opererer med, så da kan du se hvilken kategori du passer best i.

I tillegg til disse fire typene, kan du være sensitiv, dehydrert hud som ser ut som fet hud og ha akne utbrudd på hvilken som helst type hud. Og alle disse hudtypene eldes, og da endrer jo behovene seg. Så det er ikke bare bare….. det er et vanskelig tema og skrive om i det hele tatt, da det finnes så mange kombinasjoner. Så her er enda en oversikt.

Er du ny inne hudpleie verden så har jeg satt opp noen forslag til hvor du kan begynne. Det er bare forslag for det er vanskelig å si at dette funker for alle. Men det kan være til hjelp hvis du ikke vet hvor du skal begynne 😃

Hvis du er som meg og rett og slett ikke vet hva huden er, så kan du legge en fuktighetskrem som en maske på huden og observere hva som skjer. Trekker alt inn, trekker noe inn, trekker ingenting inn? Jeg fikk meg en aha opplevelse fordi jeg har ekstrem tørrhet rundt øynene og det passet dårlig med de produktene jeg bruker på min ellers fete hud, så jeg måtte endre litt praksis.

Håper dette var informativt og litt til hjelp hvis du er fersk innen hudpleie 😉 tegneferdighetene mine på pc er så som så, men dere skjønner omtrent hva jeg mener allikevel håper jeg ☺️

Leave a Reply