Gel peeling, tull eller ikke?

Hva er egentlig en gel peeler? Og er den så fantastisk som folk sier? Ruller huden av?? Jeg prøvde Âme pure sin gel peeler for en stund siden.

Har desverre ikke bilde da jeg kastet min sammen med collagen therapy, dermaroller og sanitizer fra samme merke for en stund siden, men syntes denne gjorde seg 😬 allerede avslørt hva jeg mener men pytt sann 😎

Jeg så reklame for denne på facebook, den er rosa og ser veldig delikat ut, heter Âme Pure peels so good. Jeg beit på å kjøpte den for en tid tilbake, men den gikk i søpla, da jeg ikke syntes den var spesielt delikat å bruke. Men jeg vil allikevel skrive litt om hva som egentlig skjer da vi bruker disse gel peelerne.

Erfaringene som beskrives rundt disse produktene er at huden ruller av når du gnir huden din etter å hatt på peelingen. Og det skal liksom da være død hud. Dette hevder produsenten selv også, de sier på sin nettside:

«En skånsom AHA/BHA Peeling som gir babymyk og glatt hud på få sekunder, uten skrubb med korn som kan irriterer huden!
Den unike sammensetningen av fruktsyrer fjerner døde hudceller umiddelbart!
Du vil utrolig nok både se og føle at huden prelles av- En følelse som bare må oppleves!
I motsetning til mange kjemiske peelinger, trenger du ikke å bekymre deg for at huden flasser av i flere uker.»

Jeg har undret meg flere ganger på dette fenomenet med at huden ruller av, på hvorfor det skjer og derav lest en del om dette. Nå er jeg ingen ekspert, så sjekk gjerne selv ved å google litt, det finnes flere artikler om dette temaet fra troverdige kilder. Det som skjer er at disse produsentene bruker en ingrediens som heter acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, de kalles også carbomer, så de kan gå under det navnet også. Denne ingrediensen brukes vanligvis som et fortykningsmiddel i kosmetikk og hudpleieprodukter. Og hvis det er for mye carbomer i et produkt vil denne ingrediensen «balle seg» på huden når den gnies på. Dette anses som ikke ønskelig og de fleste unngår dette i sine produkter, men disse gel peelingene bruker det da som et «salgstriks» og forbrukeren tror at det faktisk er huden deres som preller av uten at de blir korrigert på det.

Âme pure burde opplyse bedre om dette enn det de gjør, du skal lete litt før du finner noen informasjon om disse gelklumpene på siden deres, men ja det står der. Folk flest skjønner ikke det de ser eller reaksjonen som oppstår på huden. Ei heller leser folk egentlig alt som står på en side fordi vi gidder ikke, og vi har tiltro til leverandører i Norge derav føler vi det ikke nødvendig. En av kundene skriver blandt annet: «Jeg vasket og renset ansiktet, og enda kornet huden seg da jeg hadde på denne….» Nei desverre, det var ikke det som skjedde (og det gjelder meg også, skal ikke henge ut noen, jeg trodde det samme da jeg brukte den).

Kort oppsummert så er peeling geler ofte ikke kjemiske eksfolianter som de påstår, de er i bestefall milde fysiske eksfolianter eller skrubb som vi sier på folkemunnet. Fibrene du ser, dannes fra ingredienser som allerede er i gelen, de baller opp fra gnidebevegelsen og med litt hjelp fra oljer på huden din. Det vil være en minimal mengde død hud der også, bare så det er sagt. Det kan kanskje fungere som en skrubb til en person med meget sensitiv hud som vil ha en fysisk skrubb, thats it!

Har du dun i ansiktet så skal du komme til å oppleve noe ubehagelig, hjelper ikke for min del å ha på vann, jeg må i såfall barbere og det skjer ikke. Hele opplegget med geleklumper i hele ansiktet og over vasken, det datt ned over alt og fikk det knapt av, plukket geleklumper fra de små du hårene i ansiktet lenge etter jeg hadde brukt den, det likte jeg ikke. Beklager Ame Pûre men den er hvertfall ikke verdt 399kr, det er for dyrt, anbefales ikke! Gi meg 2 sekunder så skal jeg finne en til halve prisen hvis dette er ett produkt du vil prøve liksom, bare rop ut 📢

Jeg kan si noen positive ting da, den er miljøvennlig i forhold til fysiske peelere med microperler, parfymefri, den er også vegansk og heller ikke testet på dyr, så det er jo bra.

Hvis du bruker denne og er fornøyd, så for all del fortsett, den er ikke skadelig på noen måte 😉 Husk at dette er min mening og du gjør det som er rett for deg.

Noe å tenke på er jo at dette skjer med andre produkter innimellom feks serum og dagkrem, og da kan du anta at det er to av produktene du bruker som reagerer på hverandre og skaper denne reaksjonen på huden sammen med oljen fra huden. Så da er det greit å ikke bruke de to produktene sammen eller hvertfall sjekke hva som kan være grunnen på ingredienslisten 😃

Noen som har prøvd denne peelingen og har en annen mening? Det er lov 😁 kommenter gjerne.

Nyt siste rest av påsken dere 🙋🏼‍♀️🐣

5 thoughts on “Gel peeling, tull eller ikke?

  1. Endelig fant jeg en kommentar om noe jeg også opplevde med denne «peelingen». Har lett og lett etter hva dette kan være. Etter første gangs bruk kjentes det ut som jeg hadde fått skjeggstubber i kinnene😳 Prøvde å nappe de ut, ble usikker på om det var hår eller hva, men kjennes ut som strikker jeg nappet ut. Men endelig skjønner jeg nå at det er peelingen som baller seg og setter seg fast i små dun i ansiktet😳 Blir verre av denne peelingen jeg, går i søpla her også. Takk for at du delte erfaring😘

    1. Har helt glemt å svare deg. Men så bra at du fant ut av det, man kan bli ganske bekymret når man bruker denne første gang 😨 håper du finner noe annet som funker for deg 😘

  2. Enig i alt! Fatter ikke at det på Facebook bare er lovord om denne (skulle nesten tro at de redigerer bort negative kommentarer) . Første gang i historien jeg har kastet et produkt. Gikk som deg med peelingrester i ansiktet i flere dager, som måtte nappes ut. Styr unna, folkens!

    1. Ja jeg skjønner ikke at det er så mange som liker den 🤷‍♀️ har nok vært inne på samme tanken som deg med den redigeringa ja 😈

Leave a Reply