#hudpleiefyfy og noen «must do’s» i følge guruene

Rådene er mange og det er vanskelig å vite, men jeg har samlet noen fra diverse mennesker jeg har tiltro til og synes er fornuftige, pluss et par jeg har erfart selv.

Man kan bli et spørsmålstegn til slutt av alle rådene.

Ikke bruk et håndkle for å tørke deg i ansiktet etter rens. Bruk heller microfiberklut eller mer finfibret ansiktsduk. Men faktisk så burde du ikke tørke ansiktet i det hele tatt. Bare rett på med serum og/eller fuktighetskrem.

Ikke bruk for varmt vann når du dusjer eller renser huden, det ødelegger og tørker ut huden din.

Ikke rens huden for ofte🙅🏼‍♀️ mange behøver ikke rense mer enn en gang om dagen. Men trener du bør du rense etter trening.

Ikke prøv for mange forskjellige produkter (😬 gjør som jeg sier ikke som jeg gjør 🤭) finn en rens, et serum og en solkrem som du liker, deretter introduserer du flere hvis du ønsker, da merker du fort hva som funker og ikke. Jeg prøver alt for mye til tider, ikke bestandig bare positivt, men jeg liker så godt å fortelle dere om diverse ting, så det er min unnskyldning 😄

Ikke vær redd for å bruke olje, selv om du har fet hud. Jojobaolje feks etterligner hudens egen talgproduksjon og narrer huden til å tro at den ikke behøver å produsere mer selv eller at du trenger mer hvis du har tørr hud. Den balanserer den ut i fra dine behov, så ikke vær redd for å prøve 🌸 Marula oil er min favoritt ❤️

Du må lese instruksene på produktet 😅 det har jeg vært dårlig på før asså 🥵

Rens ansiktet ditt før du har på en sheetmask, leirmaske, uansett hvilken maske egentlig.

Se på halsen som en forlengelse av ansiktet og de produktene du bruker i ansiktet burde du også bruke der 😄

Skal du fjerne hår, nappe, barbere, what ever…..1.rens først 2. Bruk gjerne en toner hvis du har en du liker. 3. Bruk en gelfuktighetskrem som en maske på området du har fjernet hår på (gjerne med aloe vera). 4. Fjern «masken» etter 10 minutter. Og drop retinol, aha, egentlig alle aktive ingredienser på områder du har fjernet hår den dagen, så slipper du irritert hud.

Ikke eksfolier for mye, får du stram hud etter eksfoliering så er det kanskje ett tegn på at du kanskje overdriver? Dette gjelder egentlig aktive ingredienser også, ikke overdriv.

Ikke hør på alle andre 🙈 det er vel å skyte seg selv i foten kanskje. Men som jeg har nevnt tidligere, så er ikke bestandig det som passer for meg, bra for deg ☺️ det jeg baserer mine meninger på er jo mine personlige erfaringer på mim hud. Men hvis du kan få noen ideer og undersøke videre selv, så er det det jeg håper å oppnå med denne bloggen.

Finn din rutine og hold deg til den uansett hvor sliten du er, gå og gjør basis rutinen din. Rens og fuktighetskrem i det aller minste.

Har du alvorlige utfordringer så bør du få en time til en lege eller en henvisning til en hudlege 🙌

Snakkes 🤍

Leave a Reply