Ren BIO RETINOID

Skrev om denne i tilgjengelige «retinol» i Norge og tenkte at denne skulle jeg kjøpe. Retinol lukter ikke godt i utgangspunktet, ingen av de gjør det. Men denne tar kaka. Den lukter i flere timer etter du har hatt den på. Og ingen behagelig lukt. Er du sensitiv på «jordaktige» lukter, så finn noe annet enn denne. Har du allerede kjøpt den etter å ha lest innlegget så send meg gjerne en sint melding 😵

Jaja kjøpt er kjøpt. Den kostet 704,90kr på Apotek 1 og er en av de «retinolene» som kanskje er mest tilgjengelig for folk flest, derfor tok jeg den med. Jeg skriver retinol i hermetegn, for det viser seg at denne innholder ingredienser som er strukturelt beslektede stoffer med de biologiske egenskapene til retinol og er da i samme kategori som retinol. Kanskje det er det som er grunnen til den lukta?

Dette sier REN om sitt produkt; «Vi har laget et alternativ til retinol, og gir deg effektive, synlige resultater uten irriterende effekter (og vi har fått de kliniske resultatene til å bevise det). Ved å bruke naturlig avledede og bærekraftige bioaktive er vi i stand til å etterligne de positive effektene av syntetisk retinol, samtidig som det er viktig å omgå frigjøring av betennelse. Den korte historien er at ved å bruke vårt Bio Retinoid-kompleks, blir huden din utsatt for molekyler som den mener ligner retinol, men fordi prosessen ikke blir tvunget, eller syntetisk retinol brukt, omgår du fullstendig betennelse og tynn hud, men likevel få alle de store fordelene.»

Lukta til sides, det overlever jeg. Huden føles veldig fin etterpå. Jeg liker godt den litt matte utseende huden får uten at den føles tørr. Nå har jeg veldig grov hud, fet hud og en del kviseutbrudd, jeg har heller ikke sensitiv hud, og jeg trenger nok litt hardere skyts enn det denne gir. Men jeg kan nok godt tenke meg at hvis du tåler den syntetiske retinolen dårlig og har få problemer annet enn at du trenger anti ageing, så kan denne være midt i blinken for deg. Hvorvidt denne fungerer over lang tid får vi komme tilbake til, da jeg må teste den på noen som har en annen hudtype enn meg. Hudpleiefrue søker annen frue uten fin nese, men med sensitiv hud??? Anyone???

Gir ikke denne noen stjerne foreløpig, så får vi se senere 🌟 men da er dere hverfall advart om lukten

Leave a Reply