Hvilke retinoler er tilgjengelig i Norge hvis du vil prøve 😁

Tenkte jeg skulle se over hvor mange retinol produkter som egentlig er tilgjengelig i Norges land. Og det er mange. Desverre er noen av dem veldig dyre. Dette er ikke alle og du kan google på retinol og du får opp hundrevis. Jeg har plukket ut noen som ser interessante ut. Jeg mente jeg skulle linke alle produktene til sine sider, men det funket ikke i dag 😨

I disse tider burde de som har muligheten, økonomi og tilgang kjøpe av sine hudpleiesalonger da disse sliter som så mange andre om dagen. Men det er ikke alle som har muligheten og derfor lister jeg noen andre muligheter under i forskjellige prisklasser.

Dermalogica Overnight retinol repair 1% den koster 1395kr står det på nettsiden deres. Heftig pris (dermalogica.no veldig mye billigere på blivakker.no hvis du søker den opp der). Denne synes jeg var for dyr, så jeg dropper den.


SKIN & LAB A Plus Lifting Cream koster 198kr så slett ikke verst, men den oppgir ikke hvor mye retinol som er i kremen, regner med 1%??? (skinsecret.no)

100% Pure Retinol Restorative Overnight Balm kr 499 (karma.no) denne er vegansk og denne har jeg veldig lyst til å prøve, ser lovende ut. Hyl ut om noen har denne ☺️

REN Bio Retinoid Anti-Ageing Cream kr 709,90 (vitusapotek.no) absolutt aktuell og veldig tilgjengelig, dog litt dyr. Edit: etter litt mer graving rundt denne, så gir den retinol lignende resultater, dvs den inne holder ingredienser som er strukturelt beslektede stoffer med de biologiske egenskapene til retinol, dermed ansees denne som et naturlig retinol, ikke syntetisk som vi vanligvis snakker om. Vurderer du denne, finn innlegget om den først.

Kicks beauty 2 % Retinol Complex Concentrate kr 299kr (tilbud nå)

Dermaceutic ACTIV RETINOL SERUM kr 589 (skincity.no)

For de som har en hudpleier i nærheten som selger Exuviance, så har de en som heter Super Retinol Concentrate. Har du ikke det så selger de den også på blivakker.no til 649kr (er på tilbud nå). Exuviance liker jeg veldig godt som merke men har ikke prøvd denne. Men denne er nå bestilt da den jeg har brukt er utsolgt😃 så dere skal få høre hva jeg synes etterhvert.

Det jeg startet opp med var jo The ordinary, kjøpt på beautybay.com, de har 5-6 forskjellige typer retinoler. Disse er billige, men du må ha tunga i rett munn og ikke blande for mange av disse produktene. Hvis du trenger mer informasjon så send meg gjerne en pm så skal jeg fortelle mine erfaringer med de forskjellige slagene The ordinary har. Desverre er de nå utsolgt for en del av disse, så da må du følge med på når disse er på lager igjen.

En annen ting å legge seg på minne er at de sies at man ikke kan forvente å se bedring før det har gått minst 12 uker, så man må ha tålmodighet. Ikke overdriv retinol. Begynn forsiktig!

Ikke alt fungerer for alle, så hvis du har mulighet til å spørre en hudpleier så gjør det. Har du store hudproblemer som feks ekstremt sensitiv hud, akneutbrudd eller hyperpigmentering så anbefaler jeg deg å ta kontakt med en hudlege da disse over antagelig ikke vil hjelpe deg slik du da trenger.

Skal du allikevel bare prøve slik jeg har gjort 😇 så undersøk de produktene du vurderer opp i mot din hudtype og dine rutiner. De fleste pleier å skrive litt om egenskaper under sine produkter. The ordinary med squalene feks er ikke den beste for den med svært fet hud, uten at du har fått kontroll på dette først.

IKKE start opp med mange syrer (vitamin a, aha eller bha syrer, ikke alle av disse går sammen, sjekk først) på en gang, selv om dette er produkter som ikke er så sterke kan de i en blanding i en hudpleierutine være for hardt for din hud.

Og for all del bruk solkrem med SPF 30 eller høyere hvis ikke kan retinol gjøre huden din verre en noen gang!

Se innlegg over hvordan du bruker retinol i hudpleierutinen din. Undersøk gjerne selv også. Det som passet for meg behøver ikke å passe for deg.

Noen som har noen forslag på retinol som dere liker? Kommenter gjerne under ⬇️😃

Leave a Reply