Hvordan bruke retinol

Jeg bruker kun retinol om kvelden, aldri på dagen. Og jeg vil ikke anbefale at noen prøver, retinol og sol er en meget uheldig kombinasjon.

Deilig med sol og sommer snart men bruk SPF

Kveldsrutine med retinol

Starter med rens av ansiktet, gjerne to stegs rens for å bli kvitt alt av urenheter.

Deretter en ansiktskrem på vått ansikt, jeg liker godt CeraVe sin ansiktskrem men bruk den du liker best. La ansiktskremen tørke inn i huden.

Deretter retinol på et nyvasket og hydrert ansikt, og dette er svært viktig hvis du velger et produkt som er konsentrert uten mange ingredienser. Og bruker du reseptbelagte retinoider så bør du hvertfall gjøre det som nevnt over. Unngå øyne og munn!

Huden din tåler mye bedre retinol hvis du bruker en god ansiktskrem først. Hvis du hopper over dette og bruker retinol rett på nyvasket hud, kan du komme til å flasse og bli veldig sår i ansiktet.

Har du retinol som er blandet inn i en ansikts krem kan du antagelig bruke den rett på vått ansikt, men sjekk hva produsenten anbefaler deg.

Gå ikke ut på dagtid uten solkrem hvis du bruker retinol, jeg får ikke uttrykt sterkt nok hvor viktig dette er. Ikke tro at du tåler det!

Jeg mitt fjols brukte retinol hver eneste dag det første jeg gjorde, det var hinsides dumt gjort. Jeg flasset rundt nesa, rundt munnen, ble sår rundt de samme områdene og rundt øynene. Så ut som om jeg hadde et seriøst eksem utbrudd i hele ansiktet. Ikke pent og veldig unødvendig.

Så start pent, gjerne med en gang i uka. Øk heller på hvis du tåler det fint. ha tålmodighet, det virker men det tar tid.

Ikke bland alt mulig av syrer når du bruker retinol. Jeg har til nød brukt BHA (salisylsyre) i en ansiktsrens på morningen. Men ikke bruk den sammen med retinol. Sjekk at din hudpleie rutine ikke inneholder det (Noen kremer har salisylsyre i seg uten at du kanskje tenker over det).

Så til slutt, sjekk hvilke produkter som er tilgjengelig og som passer for deg. Jeg har nevnt The ordinary, den er veldig billig, men samtidig så er det mer komplisert å finne det som er riktig for deg. Kanskje må du prøve deg frem litt først før du finner riktig blanding og styrke for din hud.

Jeg har prøvd retinol både med å uten squalene (en olje som er veldig bra, vi har squalene naturlig i huden). Så jeg vil tro at hvis du har tørr hud, vil du like denne bedre enn hvis du har fet hud, det føles litt mye ut på huden, det skal jeg innrømme. Jeg har vendt meg til denne og liker den godt, og jeg er vel villig til å se gjennom fingrene med noe pga prisen.

Jobber med neste innlegg om en del produkter med retinol tilgjengelig i Norge, så heng med 😃

Leave a Reply