Retinol

Er det noe jeg angrer på så er det at jeg ikke begynte med retinol før.

Oversikt over hvordan retinol kan fungere å hjelpe for, legg merke til bivirkningene.

Retinol eller A-vitamin er den ingrediensen som er den som virker absolutt best på huden, og det er godt dokumentert. Det finnes flere typer Retinol både reseptfrie og reseptbelagte.

Forskjellen på de reseptbelagt og retinol som er i salg overalt, er at resptbelagte retinoider er allerede en a-vitamin syre. Mens det vi alle får kjøpt overalt er at den først blir syre da den blir påført huden. Det vil da selvsagt si at den ikke er så sterk som reseptbelagte retinol produkter. Man kan bli litt forvirret for retinol brukes på begge disse A-vitaminene. Men som sagt så snakker jeg her om de reseptfrie retinolene.

I USA er det hellig overbevist om at den reseptbelagte er ett vidundermiddel, og det kan man kanskje være enig i. Mens i Norge er man mer forsiktig da de reseptbelagte kan være harde for huden hvis man bruker de over tid. Dog det finnes uenighet i Norge også rundt dette.

Jeg har brukt det reseptbelagte Differin, på grunn av kviseutbrudd. Men da det egentlig har roet seg bra, gikk jeg over på reseptfri retinol. Og jeg bruker den fra The ordinary da den er billigst og er stort sett anbefalt av alle som prøver den.

Desverre så må denne bestilles fra utlandet. Jeg kjøper den fra beautybay.com og den koster fra 47kr til 136kr, kommer an på hvilken styrke du vil ha. Det kommer da selvfølgelig frakt og toll i tillegg, men det er ikke mange kronene. I Norge helt hinsides dyrt desverre, så hvordan the ordinary kan selge sine så billig? De svarer selv at det har med fortjenesten til selskapet å gjøre. De har inntatt en innstilling til hvor mye de mener er akseptabelt å tjene på et produkt og holder seg til det. Det er også veldig lite multi produkter hos dem, så du får ikke 10 aktive ingredienser i ett produkt, kun det du vil ha.

Jeg har ikke prøvd noen norske retinol produkter enda, jeg har sett på, men det er alt fra 200kr for den med minst retinol i, til mange tusen for en med alt mulig rart i, i tillegg. Billigste jeg fant var denne fra Kicks

Men jeg har ikke prøvd denne selv, bare så det er sagt, aner ikke hvordan denne fungerer i forhold til the ordinary

Grunnen til at jeg sier at jeg skulle begynt med denne før, er at det tar lang tid før man ser resultater, hvertfall hvis man bruker den reseptfrie. Jeg har vært dum i min ungdom, solt meg mye uten solkrem, jeg har pirket på kviser så jeg har arr, pigmentering etter graviditeter. Jeg har rett og slett ikke tatt vare på huden på noen måte før nå midtlivskrisa slår inn for fult og man ser at her burde man kanskje reagert litt før og forebygget litt 🤔😂 og retinol fungerer veldig bra, ingen tvil.

Man skal jo ikke skjemmes over å bli eldre og at det synes, så det er ikke det som plager meg egentlig. Men at man ser nå at man er gusten i huden, det begynner å henge litt, pluss at man har linjer. Da ønsker man seg gjerne at man hvertfall ser frisk ut, selv om man ikke kan forhindre helt at man får aldringstegn, hverfall er det slik for min del.

Jeg skal lage ett eget innlegg om hvordan man bør starte opp med retinol hvis noen vil prøve, for her er det masse feller å gå i, så da skal jeg gi dere noen tips, så dere slipper å se ut som en orm som skifter ham 😬

Leave a Reply